Mitäköhän tänään keksisi | Sivu 3 | AvantClub - Keskustelupalsta
Nyt olen ollut sohvalla jo yli tunnin ja nyt jo on ihan tympeä olo! Höh! Taidan lähteä vähän ajelulle!
 
Taidan lähteä vähän ajelulle!
Paree vaan pysyä kotona, saat kuitenkin ylinopeudesta (>200km/h 80 alueella tms) huomautuksen... kuuntelin uutiset äsken ja vauhtia on taas ollut vaikka muillekin tiellä kuljeskelijoille jaettavaksi :rolleyes: Toisaaltaan, ajoin kehä ykköstä: ja oikeesti 65km/h :rolleyes: taisi olla huippunopeus, kun kaikki hidasteli niiden _kahden_ kameran vuoksi siellä tolppissa. Silti, k-auton vuokraus tuli nyt hoidettu ja illalla pääsee hakemaan. Yötä vasten vielä tasauskauha ja muutama kuormalava (ajosillan tueksi) kyytiin. Huomenna aamulla heti tai viimeistään auringon nousun aikaan hakemaan TheKone takas töihin.
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE
Tekikö ne varjoaineella magneetin ku suosivat ettet tee mitään loppupäivästä?
Jep, varjoaineen kera. Tällaiselle vanhukselle niin ollaan ehkä vähän extra varovaisia. Mutta huomenna mennään jo täysillä. Tänääkin käytin kaivuria kun se on kaukoohjattu niin luokittelin kevyeksi työksi...
 
  • Tykkään
Reaktiot: Jyrki pokela
Nuorena kun kohelsin mopon kanssa niin polvesta ottivat varjoaine kuvan....
Katsoin hoitajaa jolla kädessä aku ankkamainen ruisku 5cm paksu ja 20cm pitkä jossa neula noin 5mm paksu!
Kysyin että onkohan kivulias toimen pide niin tokaisi vaan että kunhan olet paikallas niin ei pitäisi sattua.
No sitten tuli 2 hoitajaa makaamaan jalanpäälle ja yksi runttas sen keskelle polvea, voin kertoa että kokemus oli vähintään mielenkiintoinen. En ehkäpä halua toistaa tuota.:mad:
 
  • Vau
Reaktiot: Leppis
Ei tää mikään paha ollut. Olkapää puudutettiin. Ja sen takia ei pitäisi tehdä mitään ettei käy huonosti kun tunto ei ole ihan paras. Tulee tehtyä joku hölmö liike herkästi.
 
No olipas päivä! 08 pihalle ja hommat käyntiin. Kompostin edusta oli kaivinkoneella kaapittu ja nyt tasoitin ja uutta soraa päälle. Kivimuuri minkä samalla kaivoin pois niin rakensin uudestaan. Naapurille maantasoitusta tekemään tulevalle leikkitelineelle sekä haketusta. Ja lopuksi vielä yhden multakasan siirtäminen toiselle naapurille. Eli tulim pitkä päivä. Ja päivän päätteeksi vielä ortopedi soitti! Keihäänheittäjä minusta kuulemma ei tule mutta kyllä hän meinasi että olkapää saadaan toimivammaksi! Pitää huomenna soittaa hoitoaikaa. On kuulemma laakeri liian kuiva. Kysyin että eikö ne voisi asentaa rasvausnippa johonkin mistä olisi helppo ruikkia vähän öljyä välillä. Ei kuulemma onnistu. Yritin kyllä sanoa että jopa Avantissa on keskusvoitelu järjestelmä. Hän sanoi tylysti että niin sinussakin, se ei vaan toimi olkapään osalta riittävän hyvin. No kukaan meistä ei ole täydellinen :)
 
  • Haha
Reaktiot: MikaV
No olipas päivä! 08 pihalle ja hommat käyntiin.
Jaa sitä on nukuttu päivän parhaat hetket elikkä mitä ilmeisimmin onnensa ohi ;)
Aamulla yhdeltä oikoselleen, neljän jälkeen ylös ja viideltä matkaan kohti Yjärveä: olipas tehoton kone tuossa vuokrakuormurissa, kun 3-moottoritiellä on mm tuossa Hyvinkää/Riihimäki välillä se pitkä suora kevyttä ylämäkeä niin vauhti putosi kuudenkympin alle :oops: ja Yjärvi-Vasa välillä on niitä vähän korkeampia mäkiä joita sai kiivetä kolmosella neljääkymppiä. Tuosta voinee päätellä, että päivän aikataulutus meni hieman yliaikaiseksi...
Kone tehtaalta mukaan ja pienen neuvottelun jälkeen jopa huoltolaskun sai maksaa "käteisellä". Senjälkeen kohti päivän työmaata josta soitti sepelikuski, kun olin vielä tunnin matkan päässä. 'Veti' kuorman tien alkuun puhelinohjeistuksen jälkeen ja lähti hakemaan seuraavaa; minä ehdin paikalle ja sain koneen purettu autosta. Tasaamaan sepeliä ja levittämään kakkosen kangas märkään paikkaan odottamaan jatkokuormaa. Kolmaskin olisi tarvittu, mutta kumpikaan ei ehtinyt enää sitä tekemään. Mukana ollut "puunkaatoleikkuri" on aika hyvä ellei suorastaan erinomainen laite, kun siivosin mökkitien sivuilta energiapuut pois.
Ysiltä kotimatkalle: puoli neljältä (450km ja n.6,5h) täällä työmaalla ja naapurien aamuyön iloksi kuorman purku.
Nyt odottelen, että pääsen palauttamaan kuormurin ja ottamaan parin tunnin päivätorkut :cool: Jotenkin tuntuu nyt siltä, että juuri tänään keskiviikkona saattaa jäädä vähän 'toispuoloiseksi' työnteko...

Kovasti olivat "maalaiset" uteliaita tuosta vihreästä koneesta ja sen työn jäljestä, aivan kuin ikinä olisi nähneet sellaista?

Huom! Nostin lavapinoa pois autosta; käytin niitä takalaitanostimen levyn tukemiseen ja siihen lennähti ampiainen!! jostain - puoli neljältä aamuyöstä. Eikös niiden pitäisi olla 'nukkumassa' yöllä???
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE
Olipa reissu sulla, pleh! Tehottomat pelit ovat aina tylsiä!
Jotenkin tuntui aamulla, että joko sitä _ehkä_ alkaa olemaan ns. liian vanha?
No, kerrankos sitä erehtyy ja 'taas mennään'... :cool:
Taidan sittenkin tilata sen piirturikortin niin saa ajaa isommalla, kenties tehokkaammalla autolla vaikka joutuukin pitämään lakisääteisiä taukoja.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Aku9
IMG-20200529-WA0140.jpegIMG-20200529-WA0137.jpegIMG-20200529-WA0136.jpegIMG-20200529-WA0123.jpegIMG-20200529-WA0121.jpeg


Tuli tossa maita kannettua ja laskuoja tehtyä ja pari kivee ostettua ylös Mitäs muut on tehny..?
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Kuluu kait se päivä näinkin, pihaa siivotessa... lauantaihan on vapaapäivä joten käväisenpä siis mökillä vähän pinoamassa klapeja :cool:
 

Liitteet

  • 01_20200529180217-pieni.jpg
    01_20200529180217-pieni.jpg
    124,9 KB · Katselut: 223
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Tänään oli nurtsipäivä. Loput pihat hoidettu tänään mitä eilen ei kerinnyt ajaa. Ja paluumatkalla kävin woodsmanilla. Eilen nimittäin pöllähti välillä vähän sinistä svaua kun neiti ajoi. Huomasin että takavaihteiston koppa oli irti ja välillä kosketti pakoputkeä ja sili vähäsen joka kerta. Siihen tuli sellainen 5x20 cm reikä loppujen lopuksi... Kiristin koppa sormin ja jartkettiin. Illalla kiristin työkaluilla sitä. No poikkesin iltapäivällä Woodsmanilla ja kysyin Mikalta(huoltiomies) että onko hänelle joskus käynyt silleen että hän on huollossa unohtanut jotain. On Mika vastasi, ja sullekin soitin syksylläö että muiats kiristää sitä koppa sillä hän unohti... No minähän en muistanut. Mika irroitti kopan, leikkasi vähän sulannutta muyovia pois ja laittoi paikalleen ja kirtisti ruuvit. Sitten tuli se paras: tilaan sulle uuden kannen, sun laskuun! :) :) :) :) Paras huoltopalvelu mitä saa, minä maksan sen ilomielin! Minähän unohdin sitä kiristää!
 
Mökillä pihahommissa, pari nuppikuormaa levitelty tänään soraa pihan tasoitukseen.
Huomenna laitellaan mursketta päälle ja jos vaan jää aikaa, niin kaivurillakin voisi raapia pintamaita pois tulevan varaston alta.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Routa rikko autokatoksen sähkökaapelin (jostain kohtaa vuotaa) huomenna pitäisi kaivaa 70m ojaa että saa uuden kaapelin maahan.
Vaihdan samalla kaapelin isompaan jos vaikka tulevaisuudessa tarvii autoja ladata.
 
Routa rikko autokatoksen sähkökaapelin (jostain kohtaa vuotaa) huomenna pitäisi kaivaa 70m ojaa että saa uuden kaapelin maahan.
Vaihdan samalla kaapelin isompaan jos vaikka tulevaisuudessa tarvii autoja ladata.
Kait nyt sitten laitat sille uudelle kaapelille myös suojaputken?
Ja sen sähkökaapeli merkkausnauhan??
Niin kivaa kuin se onkin löytää tekemistä koneelle niin putkeen on helpompi vaihdella kaapeleita, nimimerkki 110.
 
Kait nyt sitten laitat sille uudelle kaapelille myös suojaputken?
Ja sen sähkökaapeli merkkausnauhan??
Niin kivaa kuin se onkin löytää tekemistä koneelle niin putkeen on helpompi vaihdella kaapeleita, nimimerkki 110.
Olen nykyään laittanut 110 putken lähes joka linjalle joita olen pihalle kaivanut ( on hiirillä oma moottoritie jo lähes koko pihalla).
Juu ja merkkausnauha pitää tietenkin olla (aina olen sen laittanut), on se vaan niinpaljon kivempi etti enste nauha.
No ei tuota vanhaa kaapelia ihan heikoksi voi moittia se on ollu maassa 34 vuotta, nyt päätti sitten antautua.
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE ja pleh
Onneksi tuli eilen ahkeroitu tämänkin päivän edesstä sillä tänään on taas huoltopäivä. Eli en saa tehdä mitään hoitokäynnin jälkeen. Mutta eilen muokattin rantasaunan alue. Siirrettiin pensaita ja muita istutuksia. käsipeli hommia kun ei sinne koneilla pääse. Illalla sitten oli grillin vuoro ja saunomista.Ihan jees päivä.
 

Liitteet

  • IMG_6092.jpg
    IMG_6092.jpg
    779,3 KB · Katselut: 171
  • Tykkään
Reaktiot: Haukkam ja Leppis
Joutu hakeen isomman koneen kaapelin kaivvuun, tuolla uudella reitillä josta kaapelin laitoin löytyi Avantin kokoinen kivi.
No nyt on oja kaivettu ja osa jo peitetty, tää mäki vaan on niin älyttömän kivistä että menee aikaa tuossa peittelyssä kun yrittää edes vähän hylätä sivuun noita musuja.
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE

Uusimmat keskustelut