Alueaura Avanttiin | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Kuinka isoja auroja olette ripustaneet keulalle? Jossain vaiheessa oli 3m leveä puskulevykin?

Lähinnä kiinnostaisi tietää että kuinka paljon isompi kun tuo 2200 leveä aura sopii keulalle niin että vielä kulkee! Tuo Zoomihan on 245 leveä mutta siinä on pystyterä. Onko joku kokeillut joku FMG, Snowtek tai vastaava..
 
Tämä on hyvä aihe! Itsellä on tuo 250cm puskulevy. Tosin tänään tuli yksi palanen lisää siihen, mutta taidan mennä ilman lisäpalaa. Paljoa en kerennyt auraamaan tuolla joten oikea toimivuus vielä auki.
Tuossa lähellä on teollisuus hallien pihoja, ja työpaikankin piha on jäätävän iso. Minkä kokoisen koneen tarvii niihin? Millä auralla lähtisit isolle pihalle? Ai niin hyvä olisi kertoa oman koneen malli joka mulla on 640.
 
528 jaksoi edellisenä lumitalvena hyvin puskea 2200 leveää auraa siivet keräävänä. Ilman ketjuja tai nastoja.

8-satku varmaankin puskee 3000 leveää kevyesti.
 
Kyllä tuolla 245 leveällä zoomilla tulee ongelmia jo jos on vähän märempi lumi. Joutuu kaventamaan silloin jotta pitoa riitti 760 koneella. Höttöä menee helposti mutta välillä se on melkoisen märkääkin.

Mua kinnostaisi ”oikea” aura teiden auraamiseen. Siellä mitäisi olla heittävä kartiosiipinen aura missä teräkulma olisi hyvin alhainen.
 
Mielipide ja vähän kokemustakin vajaatehoisilla koneilla auraamisesta. Pihoihin ja teille eri aurat. Yksikään keräävä aura ei ole paras teiden auraamiseen eikä yksikään alueaura ole paras pihoille. Teiden auraamiseen alueaura heittävällä siivellä ja nekatiivisella teräkulmalla. Zuumi-ja nivelaura vie kaiken tehon koneesta kun terä suora eikä heitä lunta vaan siirtää sivuun. Koneen painokaan ei riitä piämään yhistelmää suorassa.
Riippuu mm tien leveydestä,mäkisyydestä, tien peruskunnosta(onko ojia mihin lumi lentää ettei jää heti penkaksi) tien liikennemäärästä,(kerkiääkö tamppaantuun ennen auraamista) ym.tekijöistä soveltuuko Avantti aurakoneeksi kyseiselle tielle. Jos paljon lunta eikä lumi enää nouse penkalle hyvin niin 8satkukin liian kevyt siinävaiheessa. Alueaura on suunniteltu niin että se toimii parhaiten vähän suuremmalla nopeudella,Avantin nopeus ei siihen riitä. Avanttiin erikseen räätälöity alueaura toki vois toimia varsinkin jalkakäytävillä.
Alueauralla auraaminen oliskin ihan mukavaa jos sopivia kohteita.
 
Mulla oli 2200 lumiaura(Avantin) mutta se oli melkein liian kapea tuolle 760 koneelle. Ja siinä oli tasainen kuuppa, ei kartiomainen. Mutta saman kaltainen olisi hakusessa . Saisi olla 50cm hytistä katsottuna vasemmasta kulmasta ja 1 m oikeasta kulmasta. Ja terä saisi olla varmaan 250-280 pitkä. Noissa heittävissä teräkulma on hyvin pieni, jossain 41-45 välillä mitä olen nähnyt. Pienemmäksi ei juuri saa kun siihen pitäisi mutterikin mahtua... Oikealla pitää kääntyä n 40 astetta ja vasemalle riittäisi 25. Kuuppa voisi hyvinkin olla liukas muovi niin säästyisi ehkä vähän painoakin. Lisäksi rakennehan pitää olla sellainen että tulee mahdollismman lähelle konetta ettei synny niin paljon sivuvääntövoimia.
 
Ootteko sitä mieltä että tällä 640 ja 250cm auralla ei kannata lähteä sopimuksia tekemään tien auraamisesta......
Meidän kylätie on 3.8km pitkä kaikkine sivuhaaroineen. Sekä muutama kääntöpaikka.?
Toisaalta jaksaako herätä...:confused:
Eikä mulla ole tarkkaa käsitystä ajastakaan mitä siinä menee aikaa.
 
Avantin suorat lumilevyt ei heitä lunta penkalle riittävästi. Jos lunta on viime talven verran niin auraa vaikka lentoketät.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Ootteko sitä mieltä että tällä 640 ja 250cm auralla ei kannata lähteä sopimuksia tekemään tien auraamisesta......
Meidän kylätie on 3.8km pitkä kaikkine sivuhaaroineen. Sekä muutama kääntöpaikka.?
Toisaalta jaksaako herätä...:confused:
Eikä mulla ole tarkkaa käsitystä ajastakaan mitä siinä menee aikaa.
Mieltä on vaikeat olla kun ei tiedä tarkkoja tietoja/kuvia jne. Kaikki kuitenkin perustuu käytettyyn aikaan/vaatimustasoon(esim klo) sekä mitä sitä maksetaan. Siinä osapuolet jotka ratkaisevat että kannattaako. Sitten pitää miettiä että onko oikeanlainen aura jne.

Itse laitoin eilen lumenaurauksen ilmoittautumisaika auki. Vastauksia tuli saman päivän aikana 70 % ja niillä on aika tämä kuu miettiä.
 
Menee aurakauppiailla hyvin kun harva viitsii lähettää tarjousta! No ei mikään ihme, viime talvihan oli niin runsasluminen....
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Hyvin on herroilla kauppa käynyt viime talvena kun tuntuu ettei heitä kiinnosta lähettää edes tarjousta! 2 on lähettänyt tarjousta vasta!
 
  • Surullinen
  • Tykkään
Reaktiot: Aku9 ja Leppis
Mites se tehtaan erikois aura joka kääntyilee miten sattuu, laitoin siitä kuvia keväällä.?
Ei kiitos. Liian monimutkaista= hidasta= ei businestä. Zoomi on jees pihoille mutta heittävällä siivellä pitää olla jos meinaa teitä tai kevytväyliä vetää. Ja jos ei ole hyvä aura niin on vaikeata tarjota palvelua.
 
  • Tykkään
Reaktiot: 640
Hyvin tuntuu kauppa käyvän kone puolellakin(ei avantti) kun myyjä ei kerkiä myymään tai muuten haluton kaupantekoon,en ymmärrä. Jospa näinä aikona pitäs tyytyä verkkokauppoihin :)
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE
niinhän ne vormulamiehetkin kuulemma kävelee/pyöräilee/potkulautailee tms uuden radan läpi, niin kyllä se ennakkotutustuminen on näihinkin hommiin soppeli metodi
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE ja Leppis

Uusimmat keskustelut