Planeetan tulevaisuudesta XII | Sivu 2 | AvantClub - Keskustelupalsta
Juu ei täällä mitään maksaneiden sisäpiiriä ooo, mutta on jäseniä ja jopa yrityksiä jotka osallistuvat toiminnan rahoittamiseen.
 
Näytä kohta missä niin mainitaan ei ettei saa osallistua valtakirjalla , kyllä tähän asti yhdistyksien kokouksiin on voinut osallistua valtakirjalla

Valtakirjalla osallistuminen ei ole ollut pätevää, olen siitä kyllä joka kerta erikseen maininnut.

25 §

Jäsenen äänioikeus​


Jollei säännöissä ole toisin määrätty, jokaisella 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä on äänioikeus ja jokaisella äänioikeutetulla yksi ääni. Yksityinen henkilö ei voi käyttää äänioikeuttaan asiamiehen välityksellä, ellei säännöissä ole niin määrätty.
 
Joo näinhän se on, meillä ei ole mainintaa säännöissä valtakirjn käytöstä, joten sitä ei voi normaalisti käyttää.

Nyt kuitenkin poikkeusolosuhteet sallivat sen, jos hallitus päättää niin.
Tämä laki tulee voimaan 8 päivänä toukokuuta 2021 ja on voimassa 30 päivään kesäkuuta 2022.

Yhdistyslain 25 §:n 1 momentista ja yhdistyksen säännöistä poiketen hallituksen päätöksellä voidaan sallia, että asiamies voi edustaa yhtä tai useampaa jäsentä yhdistyksen kokouksessa. Mainitun lain 21 §:stä poiketen hallitus voi sallia, että myös valtuutettu saa valtuuttaa toisen valtuutetun käyttämään oikeuttaan valtuutettujen kokouksessa. Yhdistyksen tai valtuutettujen kokouksessa järjestettävässä äänestyksessä saman asiamiehen edustamien jäsenten tai valtuutettujen yhteenlaskettu äänimäärä on enintään kymmenesosa kokouksessa edustettujen jäsenten tai valtuutettujen yhteenlasketusta äänimäärästä, jollei yhdistyksen säännöissä toisin määrätä.
 
Joo näinhän se on, meillä ei ole mainintaa säännöissä valtakirjn käytöstä, joten sitä ei voi normaalisti käyttää.

Nyt kuitenkin poikkeusolosuhteet sallivat sen, jos hallitus päättää niin.
Tämä laki tulee voimaan 8 päivänä toukokuuta 2021 ja on voimassa 30 päivään kesäkuuta 2022.

Yhdistyslain 25 §:n 1 momentista ja yhdistyksen säännöistä poiketen hallituksen päätöksellä voidaan sallia, että asiamies voi edustaa yhtä tai useampaa jäsentä yhdistyksen kokouksessa. Mainitun lain 21 §:stä poiketen hallitus voi sallia, että myös valtuutettu saa valtuuttaa toisen valtuutetun käyttämään oikeuttaan valtuutettujen kokouksessa.

Yhdistyksen tai valtuutettujen kokouksessa järjestettävässä äänestyksessä saman asiamiehen edustamien jäsenten tai valtuutettujen yhteenlaskettu äänimäärä on enintään kymmenesosa kokouksessa edustettujen jäsenten tai valtuutettujen yhteenlasketusta äänimäärästä, jollei yhdistyksen säännöissä toisin määrätä.
Jaa juu, toi poikkeus on nyt voimassa koronan ajan. eli siis jos kokoukseen osallistuu 10 henkilöä, niin valtuutetu voi osallistua yhdellä äänellä oma ääni + valtutuutus - leikkuri = 1 ääni. Jos kokoukseen osallistuu 15, on yhden valtuutetun maksimiäänimäärä 1,5 ääntä,
 
  • Tykkään
Reaktiot: Miksu
Minusta tällä foorumisivustolla voisi hyvin olla ylläpitokustannusten kattamiseksi myytyä bannerimainontaa ilman, että varsinaisen sisällön luotettavuus tai riippumattomuus vähenisi.
Juu, varmaan näin, jos alusta pysyy non-profittina. Sananvapaus saattaa jonkun verran kärsiä, jos sisältä purjehtii jonkun yksittäisen tahon elinkeinon osaksi.
 
Mites tuohon yhdistykseen voi hakea jäseneksi. Minulle riittäisi kyllä pelkkä kannattajajäsenyys ja olisin sen 20€ vuodessa valmis maksamaan jos sillä saadaan sivuston toiminta jatkumaan, toki tarvitaan muutama muukin kuin minä.
 
Tosin, jos tämä lakkautetaan, niin jäsenmaksuakaan ei varmaan tarvita... Vai onko tässä muna-kana-syndrooma menossa? Noh, maksettu.
Sitten vielä etäkokoukseen mukaan 29.6. Niin ei mene ääni hukkaan.

(ja laitoin takavuosina Finnjet pajatsoon 20 euroa, mutta se ei siitä huolimatta tullut Turkuun, vaan romutettiin Intian rannikolle)
 
Ääni edelliselle, en usko että rekisteröityneelle käyttäjälle 1-10 ekkua on kynnyskysymys, raha säästyy jo yhdellä hyvällä postauksella jos kolahtaa oikeaan kohtaan. Tuohon hintaan et mistään saa näitä neuvoja. Tietysti sitten niin että rekisteröitymättämät ei "herkkuja" pääse ilmaiseksi lukemaan....
 
Kokous oli? Päätöksiä tuli? Näytti kutsuja löytyvän aikaisempien vuosien kokouksiin, mutta ei mitään keskustelua tai tietoa tulevaisuudesta..

Toki on mahdollista, etten vaan löytänyt.
 
Ai tämä sivusto on lopettamassa. . . ? Yksi ongelma, jota tässä viestiketjussa ei ole mainittu ja johon minullakaan ei ole ratkaisua, on se että tämä sivusto on ainakin näin harrastelijan näkökulmasta kahtia jakautunut. Toisaalla ovat ammattimaiset Avant-yrittäjät, joiden maailma on loppujen lopuksi yhtä mielenkiintoinen kuin joku kirjanpidon jatkokurssi. Toisaalla on sitten harrastelijat, joilla Avant ja KAIKKI siihen liittyvät työkoneet ym. maksavat YHTEENSÄ max 10 000 e. Mielenkiintoisimpia juttuja ovat olleet Avant-yrittäjien muinaisuudessa tekemät korjaukset tai halvat omatekoiset työvälineet. Nyt ne koneet alkavat hiljalleen olla tavallisten kuolevaisen käytössä.

Avant-yrittäjät ovat foorumilla aktiivisia, mutta "molemmat" ovat kai jo palstalla? Suudet massat taas olisivat vain harrastelijoita, joita ei yrittäjien 50 000+ euroa maksavat koneet, joiden lisäksi tarvitaan toiset saman verran maksavat työlaitteet, jaksa hirveän pitkälle kiinnostaa.

FB ei ole vaihtoehto, mutta myöskään ajatus kirjanpidon jatkokurssista Masinistien palstalla ei ihan heti vaikuta siltä että hengen heimolaisia löytyisi (en tosin ole niin hyvin siihen palstaan perehtynyt).

Jos lähiseuruilla tai edes 200 km päässä olisi joku Avant tapahtuma, niin saattaisin lähteä katsomaan eikä samalla krääsän ostaminenkaan mahdoton ajatus olisi, mutta vuosimaksullisuus vaatisi suudempaa harrastuneisuutta tai sitä että piireissä pyörisi niin paljon ettei kehtaisi olla maksamatta. Jotain muutakin tulisi olla kuin yksi foorumi netissä. Ehkä tosiaan muiden tapahtumien kylkijäisenä? Silloin pitempikin ajomatka menisi.

Siitä tullaan taas siihen ettei Avantilla ajella hiekkakasaa tonkimaan niin kuin esim. harrasteautoilla makkaraa paistamaan eikä Avantteja ole ripoteltu pitkin Suomea niin kuin esim. Masinisteille kelpaavaa kalustoa.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Markus
Omasta mielestä on vahvuus että on erilaisia toimijoita, kuitenkin taitaa olla lähestulkoon kaikki aloittaneet sillä pienellä koneella.
Myöskin ehdottoman tärkeää on tämä ruohonjuurelta lähtevä omatoimisuus, kyllä sitä seuraa uudemmankin koneen omistajat.
Eipä täällä "pullistelelu tai tuotesijoitus" juttuja ole aikoihin näkynyt.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis ja mek
Toisaalla ovat ammattimaiset Avant-yrittäjät, joiden maailma on loppujen lopuksi yhtä mielenkiintoinen kuin joku kirjanpidon jatkokurssi.
Jaa, taisin tästä tunnistaa itseni. Itse tykkään seurata esim. TM:n koeajoja autoista, joihin minulla ei ole koskaan varaa, ja seuraan monia palstoja, joissa isot pojat tekevät isoilla koneillaan isoja juttuja. Joskus tulee hyviä ideoita, ja saahan sitä haaveilla vaikkapa uudesta Hitachi 14-tonnisesta pyöräkaivurista...

Ja tosiaan, itsekin olen pienestä Avantista lähtenyt, ja määrätietoisesti kasvattanut konekantaa. Jos polkuni on sittemmin muuttunut äärimmäisen epämielenkiintoiseksi, niin kaipa ne mun jutut voi jättää lukematta...
 
  • Tykkään
Reaktiot: Miksu, oke ja mek
Vuoden, 10 vuotta vanhan käytetyn, Avantin omistaneena luen mielelläni kokeneempien (ammattilaistenkin) kokemuksia ja näkemyksiä. Kuten Ville66 ja Juha yllä totesivat, useimmat heistäkin ovat käytetyillä aloittaneet. Ei kaikkea kannata opetella kantapään kautta. Huoltoon ja korjauksiin, potentiaalisiin vikapaikkoihin on paras tieto niillä, joiden koneet ovst aktiivisessa käytössä. Vaikka ne olisivatkin uusia, hienoja ja kalliita. Ja mukavahan se on joskus aina haaveilla uusista hienoista koneista.
 
Moi, kaikille.
Juu vuosikokous pidettin ja päätetiin jatkaa toimintaa.
Allekirjottanut tuli valituksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaudelle.

Toiminta ei ole viime aikoina sisältänyt paljoakaan kohtaamisia ym ns. seuratoimintaa, mutta ei sitä ole paljoa pystynyt muutenkaan tekemään.
Meillä on tällähetkellä Suomessa pikkuisen rajoittavia tekijöitä tapaamisiin liittyvissä tapahtumisissa.
Kunhan päästään jällen oikeampaan arkeen niin on tietysti paljon helpompaa järjestää toimintaa.

Kehitellään jotain "korona" ajan tapaamisia !

tervesin Aku9
 
  • Tykkään
Reaktiot: mek
Jos sinulla on mielessä jonkin tapahtuma johon haluaisit Avantin omistajia paikalle tai avantista kiinnostuneita, laita ihmeessä tänne viestiä tai minulle privana ainakin.

Kyllää me jotain keksitään.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Aika paljon porukka on levällään pitkin Suomea, joten matkat on pitkiä, jos jotain yhteistä järjestetään.

Mä voin keväällä järjestää koeajopäivät, jossa pelkästään planeettalaiset pääsee rauhassa tutustumaan pariin erikokoiseen Avanttiin ja pariin minikaivuriin, jos semmoset kiinnostaa. Saatan vaikka makkaratkin paistaa...
 
Aika paljon porukka on levällään pitkin Suomea, joten matkat on pitkiä, jos jotain yhteistä järjestetään.

Mä voin keväällä järjestää koeajopäivät, jossa pelkästään planeettalaiset pääsee rauhassa tutustumaan pariin erikokoiseen Avanttiin ja pariin minikaivuriin, jos semmoset kiinnostaa. Saatan vaikka makkaratkin paistaa...
Mukana :)
 

Uusimmat keskustelut