Minkä levyinen kauha olisi sopiva 530 | AvantClub - Keskustelupalsta

Maamies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
1.1.2014
96
4
8
Minkä levyinen kauha olisi sopiva 530 mallille? Kannattaako ottaa mielummin konetta kapeampi vai olisiko sittenkin vähintään koneen levyinen? Turhan leveä kauha on huono sorakuopan penkassa, toisaalta pintaa tasattaessa vähintään koneen levyinen olisi paras. Kokemuksia?
 
Oma mielipiteeni ja kokemus omista hommissa, että kauhan pitää olla vähintään koneen levyinen.
Lumihommissa ja tasaamisessa menisi leveämpikin, mutta jos maata ja soraa nostelee niin koneenlevyinen on hyvä.
Isolla kauhalla ottaa myös helposti liikaa tavaraa kauhaan ja sitten ei jaksa nostaa kunnolla tai takarenkaat on ilmassa.
 
Lähinnä arvon leveyksien 110 cm tai 130 cm välillä. Kyllähän 110 levyinen sorarinteeseen paremmin uppoaa kuin leveä. Ja lumihommat on ihan eri asia, kyse on nyt maakauhasta.
 
Mulla on 530:n kanssa 1300 kauha. Just passeli. Jos vaikka tasoittelee jotain, niin ei jää renkaanjälkiä ja pääsee yhtä lähelle kuin rengas. Avantin kauhaa taitaa saada 1350 leveänäkin, eli n tuuman verran tulee yli kummaltakin puolelta. Sekin on hyvä.
 
Moni jo arvaakin mikä suositus tulee täältä, mutta kerrottakoon se nyt kuitenkin, kun kyselit minkä kokoinen olisi hyvä sorakuopan penkassa ja tasauksessa niin suosittelen 1280 leveä nelitoimikauha, kynsillä ehdottomasti, kynsillä menee ihan eri tavalla sorakuopan penkkaan kuin suorateräinen kauha, ja sitten tasaus onnistuu tällä kauhalla myös erittäin hyvin ja sitten kun ostat sen 2- 2,5 metrin hammasterän toinen puoli hammas ja toinen puoli sileä ( hammasterä / suoraterä ) huulien väliin niin isoimmatkin tasoitukset hoituvat hyvin. Lumihommat on sitten taas ihan eri kauhalla. Itselläni on 1450 nelitoimikauha kynsillä ja koneena 640
 
  • Tykkään
Reaktiot: 640
Urakkamiehet ovat erikseen ja hienohelmat sitten oma lukunsa :cool:
Minä, kaupunkilainen ja joutilas olen ostanut kapeita työkaluja niin tulee vähemmän vahinkoa ahtaissa paikoissa. Toki niillä joutuu sitten käymään kaksi tai kolme kertaa, mutta mikäs kiire sitä on valmiissa maailmassa... elikkä nelitoimi ja kombikauha ovat metriset. Lumen työnnin 1400'n ja kärkikippaava lumikauha 1800 viisaampien ohjeistuksen mukaisesti. Tasoituskauha tuli TheKoneen (630) mukana ollen 1400'n. Kaikilla on saanut niille sopivat puuhat tehtyä. Sorakauhaa ei ole, kun sellaiselle ei löydy tarvetta (tahi säilytystilaa pihasta).
 

Uusimmat keskustelut