320 rengastus | AvantClub - Keskustelupalsta

Haukkam

Jäsen
Keskustelun aloittaja
2.5.2019
128
56
28
Joensuu
Moi, tuli hommattua tuollainen 2018vm 320 avantti, leveempää kumpparia suunnitellut alle, onko kukaan 26x12-12 renkaita sovitellu alle kyseiseen avanttiin?, edestä ottaa kyllä ehken kiinni paitsi jos vanne tulee ulommas mitä tuo vakio 23x8,5-12, 23x10,5-12 olis ainakin halkaisian puolesta vaihtoehto..
 
Ihan vakio koolla on koitettu mennä. Mitenkähän Avantti jaksaisi mennä isommilla renkailla. Toki uudemmissa on hiukan voimakkaampi voimansiirto kuin mitä näissä vanhemmissa, mitä minunkin Avantti on, mutta silti kannattaa ensin testailla vakio renkailla Avantin kääntyilyä heinikossa. Laajemmalta alueelta kiinni pureva rengas vaatii enemmän voimaa (ainakin kuorman kanssa) että heinät juurineen irtoaa ja Avantti alkaa kääntyä. Mielenkiinnolla kuulisin kokemuksia asiasta uuden Avantin osalta.

Pieni mutakerros (max 5 cm) vain helpottaa kääntyilyä, mutta jos mutaa alkaa enemmän olemaan, niin homma menee nopeasti rämpimiseksi. Isompi rengas varmasti asiaa helpottaisi ja maavaraakin toisi lisää. Jos suoraa ajaessa joutuu ajamaan toisen laidan renkaat lätäkön tms. yli, niin Avant herkästi lähtee kääntymään pehmeämmän maan suuntaan. Silloin pitäisi joko jarruttaa toista puolta, jolloin meno herkästi kokonaan hyytyy mutaan tai kiihdyttää mudassa olevia renkaita, jolloin ne alkaa kuopia entistä pahemmin ja taas meno hyytyy. Ehkä helpoin on ollut antaa koneen mennä lätäkön yli sitä ajolinjaa kuin se on mennäkseen ja sitten toisella puolen kääntyillä takaisin oikealle ajolinjalle. Tuskin erityisen maastokelpoista Avantista saisi isoillakaan renkailla. Kannattaa hankkia koukku taakse, että saa traktorilla/autolla hinattua Avantin pois.

Tehdas teki joskus lyhyen aikaa Avantista telavetoistakin versiota. Ilmeisesti niissäkin oli joku ongelma kun ei pitkään näkynyt listoilla. Käytettynä kuitenkin vaikuttavat nopeasti menevän kaupan.
 
Taidan kokeilla 23x10,5-12 tr kuvio renkailla, ite haen tuota pitoa kun rinnepiha, vakio renkaat aika heikosti pitää jos vähänkään kosteaa, kaivaa tosi herkkään ylämäkeen ajaessa, leveyttäkin tulis mukavasti jo noilla 10,5 renkailla
 
Mulla on 313S 220/60-12, lienee sama kuin 23x8,5-12. Nurmikuviolla. Ensin oli alkuperäiset (käytetyt TR käytetyssä koneessa), sitten hommasin uudet traktorikuviolla, tosin aika kapeahkot. En muista kokoa mutta "vakiot". Kerran kun olin upottanut keväällä koneen mutaan ja talvella taistellut pidon kanssa niin päädyin alussa mainittuihin nurmikuviollisiin. No, kaikkea oppii kun kokeilee... Nyt ymmärrän miksi traktorikuvioisilla on aina talvella ketjut päällä. Nurmikuvioilla ei tarvi ketjuja. Mulla ei oo rinnetontti mutta ainoa ongelma nurmikuvioissa on ettei tahdo saada sorakauhaa kokonaan sorakasaan kun pito ei riitä.

BTW: piti kattoo tehtaan sivulta vielä rengassuosituksia, ei siellä ollut 300 -sarjalaisia enää ollenkaan... Kuopattu kokonaan?
 
Jep 300 sarjan tuotanto loppu 2018 vuoden loppuun, aika erikoista sinällään kun navettakoneena kuitenkin suosittu tuo 300srj. rengastus 313s kuvaston mukaan vakio 5x10tr :shock:
 
Niinpä näytti 300-sarja kokonaan kadonneen listoilta! Erikoista tosiaan varsinkin kun vuoden 2019 hinnastossa on vielä. Tosin 300-sarjaa on mainonnassa jo vuosia väheksytty. Harmi että ketterän koneen, joka kokoisekseen paljon nostaa, valmistuksen ovat päättäneet lopettaa. Joissain tilanteissa 320:kin tuntuu liian pitkältä kauhan kanssa. Osa hommista olisi jäänyt kokonaan tekemättä runko-ohjatuilla möhköfanteilla, jotka tarvitsevat tilaa vekslaamiseen. Toivottavasti muilla valmistajilla kokoluokka ja ketteryys säilyy mallistossa.
 

Uusimmat keskustelut