EeroA

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.10.2008
43
0
6
Forssa
Minkälainen operaatio on 2001-mallisen 528:n ajomoottoreiden purkaminen? Öljyä tulee renkaille ja pihaan jonnin verran, joten olisi aika tarkistaa ja huoltaa.

Niin, ja purkamisella tarkoitan siis että otan mötikän itse irti ja kiikutan huoltoon, ellei sieltä nyt ihan selvää liitosvuotoa löydy. Oma osaaminen hydrauliikkapuolelta on jokseenkin nolla, joten ellei täällä kuorossa huudeta että stefan vaihto on pala kakkua, niin jätän sen mieluummin ammattilaiselle..

Eli vinkkejä ja vaaranpaikkoja?
 

Huolto

Jäsen
17.9.2008
237
1
16
Vuoto ajomoottoreilla on hyvin epätodennäköinen, tarkasta ensin letkujen liitokset ajomoottorikaukalossa. Useimmat vuodot kun valuttavat öljynsä renkaita pitkin. Ajomoottorivuodon todennäköisyys alle yksi tuhannesta.
 

EeroA

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.10.2008
43
0
6
Forssa
No mutta, tämähän oli mukava tieto! Paljonkos täytyy purkaa, että tuonne pääsee käsiksi - eli varaanko hommaan illan vai viikonlopun? :roll:
 

repa

Moderaattori
13.3.2010
315
9
18
Edessä puomi ylös ja etupelti pois, niin ajomoottorit ovat heti tyrkyllä. Takana joudut purkamaan kaikki pellit pois ja siltikään pääsy ajomoottoreille ei ole yhtä hyvä kuin edessä.

Onko vuotokohde edessä vai takana? Itselläni oli edessä hydrauliöljysäiliö liian täynnä, joka sitten hölskyessään pääsi vuotamaan korkin huohottimen kautta oikean etuajomoottorin viereen ja edelleen sieltä sitten maahan. Korkin ympäristö on edessä varmasti öljyinen, jos tämä on syynä.
 

EeroA

Jäsen
Keskustelun aloittaja
23.10.2008
43
0
6
Forssa
No nyt on kone taas kuiva, ja vuoto oli tosiaan yhdessä ajomoottorikaukalon letkuliitoksessa. Ihmettelin ensin, että miten koneesta on voinut hävitä niin paljon öljyä että se ryytyi ylämäessä, mutta silti maahan oli päässyt vain sinne tänne hiukan täplää. No, syy selvisi: koko takakaukalo oli ihan täynnä heinähiekkamultapaskaa, joka oli tehokkaasti imenyt suurimman osan valumasta. Tunnin verran leikkilapion kanssa, ja kuonaa kertyi pahvilaatikollinen. Täytyis varmaan pestä vehkeitä vähän useammin :) Ei vaan ole ihan helppoa mökkiolosuhteissa, etenkään öljyisen moskan kanssa..
 

Samankaltaiset keskustelut