Avant 216 jäi tyhjäkäynnille | AvantClub - Keskustelupalsta

wx1

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.1.2016
90
33
18
Helsinki
Lauantaina tulin metsästä poispäin, kun Avant jäi käymään tyhjäkäyntiä. Ei auttanut kaasuvivun liikuttaminen. Moottorin alapuolelle oli mennyt pari risua ja poistin ne. Kaasuvaijeri liikutti vaakatasossa olevaa vipua, mutta mitään ei tapahtunut. Koska en halunnut polttaa käsiäni kuumassa pakoputkessa, ajoin tallille tyhjäkäynnillä. Hitaasti ja varmasti tultiin.
Seuraavana aamuna tutkin paremmin tilannetta. Vaakatasossa liikkuvan vivun ja kaasarin vieressä pystysuorassa olevan vivun, johon liittyy alaspäin kierrosluvun säätimelle menevä vipu, välistä oli kadonnut ohut tanko. Tallilla sattui olemaan surrauslankaa, josta tein väliaikaisen tangon. Ainakin sunnuntain toimi moitteettomasti, mutta jostain pitäisi keksiä uusi. :roll:
Taka-akselin alapuolella pitäisi olla jonkinlainen pohjapanssari. Suojaisi hydrauliletkuja ja kaasuvivustoa. Täytyy alkaa suunnittelemaan :geek:
 
Viime keskiviikkona ryyppy ei liikkunut ja Avant ei lähtenyt käyntiin. Purin moottorin päältä pois kopan sekä ilmanputsarin. Kaasarin takana oleva peltilevy, jossa on kiinni kaasu- ja ryyppyvaijeri, oli vääntynyt takareunasta n. 30 astetta ylöspäin. Luultavasti jokin oksa tullut konehuoneeseen metsässä. Ryyppyvipu alkoi liikkua, kun levyn väänsi takaisin alkuperäiseen asentoon, mutta ryyppy ei toiminut. Oli katkennut ryyppyvivun juuresta muovinen vipu. Nyt Avantin saa käyntiin, kun sormella kääntää ryypyn päälle. Pitää hakea varamoottorista vähän osia ja alkaa tosissaan tekemään sitä pohjapanssaria. Onko jollain kokemusta tai ideoita pohjapanssarista?
 

Uusimmat keskustelut