avant 220 pakoputki hehkuu. | AvantClub - Keskustelupalsta

anttvirt

Jäsen
Keskustelun aloittaja
20.2.2013
10
0
1
Otsikossa tuo nyt tulikin mainittua, en ole aiemmin moiseen kiinnittänyt huomiota. Melko pienenkin ajon jälkeen pakoputki on punahehkussa moottorinlohkosta melkein äänenvaimentimelle asti. Onko asialle mitään tehtävissä / onko normaalia ?

Koneella tunteja nyt noin 110H ja kohlerin koneella.
 
Melkein ekana tarkistaisin venttiilien säädöt. Ei tuo mitenkään normaalilta kuulosta. Jos ostoliike on lähellä, käyt sinne pukkaamassa takuuhuoltoon.
 
No toisaalta kyllä se kuumana käy se putki jos koneella kunnolla pukkaa. Koeta vaikka laittaa käden selkämystä pakoputkeen niin tietää, että kuumana on :)
Sanoo kokemusta asiasta on :)
 
Tuo tulee ihan punahehkuun jo sillä kun vie haketta kauhalla. Eli pelkässä ajossa.

Pitää soittaa huomenna ylöjärvelle josko niillä ois vinkkiä antaa, saako tuosta kohlerista venttiilit säädettyä ? Joissain brikseissä on ainakin tehty niin ettei pysty.
 
Omassa 218:ssa on hydraulisesti säätyvät venttiilit (jos oikein muistan)

http://kohlerengines.com/onlinecatalog/pdf/sm_24_690_07.pdf -Ainakin tässä sivulla 77 mainittu asiasta.

Näitä moottoreita näköjään montaa eri tyyppiä,Googlettamalla selviää
 
Jaa nekin on siirtynyt nuihin huonompiin hydraulisiin. Saattaa olla nokan ajotuskin pikkusen pielessä tai sytytys, muttei tuo normaalia ole, että putki menee punahehkuun keveässä ajossa. Sehän sulaa, jos oikein alkaa rasittamaan konetta.
 
Omassa koneessani pakoputki hehkuu myös,pimeässä huomaa koneen vieressä ollessa.
Hehku alkaa aika pian käynnistyksen jälkeen.

Esim. ajettavassa ruohonleikkurissa en tämmöstä ole huomannut,nurmikko tosin leikataan aina päivänvalossa ja
pakoputkikin vähän piilossa.
 
Niin jos punahehkuksi laskee sen, että se pimeässä vähän kuultaa punaisena ja sitäkin ihan putken alkupäässä, niin se on normaalia. Se alkaa siinä n.600 asteen tietämillä ja pakoputken alun normaalilämpötila on jossain 300-600 asteen luokkaa. Sellainen kunnon punahehku, jonka näkee päivänvalolla on n.800 asteesta alkaen. Siinä lämmössä rauta alkaa jo itsekseen muuttamaan muotoa.
 

Uusimmat keskustelut