Avant 630 ja iskuvasara | AvantClub - Keskustelupalsta

Ville_remppaaja

Jäsen
Keskustelun aloittaja
10.12.2010
398
18
18
Helsinki
Ajattelin että tulisi näin ensipostaukseen jotain asiaakin. :D
Eli 630 kone olisi tulossa jonkinverran käytettynä jos kaikki menee ok, tulee ihan huvitarkoituksiin eli nyt ensiksi vanhan talon purkamiseen avuksi että sitten uuden talon rakentamisessa avuksi (tai näin ainakin itselleni perustelin :D )

No niin asiaan, eli purkuhommissa ajattelin kokeilla Avantin kykyjä (tiedän että ottamalla paikalle 50t kaivurin Rammerilla asia hoituisi parissa päivässä, helpommin ja varmaankin halvemmalla) eli Avantilla on tietenkin omiakin iskuvasaroita mutta muunkin merkkiset siihen pitäisi käydä. Minulle on tarjottu yhtä pienehköä Sandvikin vähän käytettyä iskuvasaraa joka on tarkoitetty 1.5 tonnin minikaivureihin. Saako sen luultavimmin a) kiinni Avantiin ja b) vielä toimimaankin? Onko nuo kiinnitykset yleensä suht samoja? Tuossa näyttäisi kyllä olevan irroitettava se kiinnike jollain sen voisi pultata suoraan kiinnityslevyyn, letkut 1/2 tuuman (eli tietääkseni Sama kuin Avanteissa) ja lisäksi mainoksessa sellainen ainakin oli 300-sarjan Avantissa kiinni. :eek: Tuon hydrauliikan kulutus on 20-50l/min ja tuo 630 tuottaa 44l/min, painoa tuolla iskuvasaralla 130kg eli aika samoissa Avantin oman keskisarjan iskuvasaran kanssa. Ongelma tuossa Sandvikissa on että minun pitäisi päättää melkein heti eli nopeat vastaukset on arvossaan...

Vuokratakin tuon iskuvasaran voisi mutta oma on aina oma, tietenkin riskiä enemmän itselle ostamisessa mutta ei se nyt niin älyttömän kallis kuitenkaan onneksi ole. Ja käyttö tuolle olisi siporex-seinän ja betonilaatan paukuttelu, aikaahan se vie mutta kukin käyttää lomia eri tarkoituksiin. (lisäksi tuolla purkamisella ei ole kiire kun ei kuitenkaan aloiteta kuin vasta seuraavana vuonna rakentamaan uutta)

Eräs firma tarjoaa vuokralle Atlas Copcon iskuvasaraa Avantttiin eli tiedän että ainakin jotkut muutkin kuin Avantin omat sopivat, kiinnikkeiden eroavaisuuksista eri merkkien välillä en vain oikein tiedä. En todellakaan ole mikään asiantuntija joten pahoitteluni että kysymys on "ammattilaisille" varmaan aika tyhmä.

Kiitos paljon!

/Ville
 
Yleensä nuo hydrauliikkavehkeet ovat melko yksinkertaisia liitoksiltaan ja jos tuottovaatimukset kohtaavat koneen kyvyt, niin riittää että vaihtaa letkujen liittimet sopiviin ja että pistää sopivan työkalukiinnikkeen vasaran perään. Kiinnikkeitä saa n. 100 eur hintaan valmiina niin että henkselit on hitsattu levyyn. Sitten vain levy vasaraan kiinni pulttaamalla tai hitsaamalla. Vasara ja letkut kannattaa tyhjentää nykyisistä öljyistä, ellei ole aivan varma että ne ovat yhteensopivaa laatua 46tx kanssa ja jotenkin varmistua siitä että vasara on yhteensopiva koneen öljyjen kanssa.

Iskuvasara itsessään on melkoisen rasituksen kohteena ja toteutuksesta riippuu miten pitkäikäinen tuttavuus on kyseessä. Terien hintaluokka lienee ennemminkin satasia kuin kymppejä, ja pitää varmaankin ainakin henkisesti varautua semmoisen uusimiseen. Jos vehje vuotaa valmiiksi ostettaessa, niin ei kannata huijata itseään sillä että tiivisteiden vaihdolla selviäisi. Todennäköisempää on että vehje on tällöin eläkeiän saavuttanut ja sisustukseen pitää tehdä uudistus joka maksaa enemmän kuin uusi vasara kaupassa.

Vuokra vasaralla saa aikaan viikonlopussa hyvin suunniteltuna melkoista jälkeä ja vuokrakonetta ei tarvitse (yleensä) itse korjata. Suosittelen vielä laskemaan kokonaiskulungit hankinta, rakentelu ja myyntimatkoineen kapistukselle. Toki myönnän että moni vehje olisi jäänyt valitettavasti hankkimatta jos olisin tehnyt kuten nyt opetan :?
 
Kiitoksia paljon!
Joo onhan tuossa ostamisessa riskinsä, tosin tuo vuokravehje tulisi tässä tapauksessa aivan varmasti ainakin viikoksi tai kahdeksi, sen verran iso pytinki on kyseessä. Ja se raha olisi sitten menetetty ja sillä varmasti saa ainakin jotain varaosaa tarvittaessa tuohon vasaraan. Pitää nyt harkita, saa nähdä onko tuosta 630:stä hommaan mutta ainahan sitä saa isomman laitoksen paikalle, pitää ainakin kokeilla. :D

/Ville
 
Semmoinen vinkki vielä että hommaa hammastettu nelitoimikauha ja kahmarilla varustettut trukkipiikit purkuhommaan ja jos pitä valita kumpi niin mielellään tuossa järjestyksessä. Myös nostopuomista voisi olla iloa. Kannattaa kysyä Avanttecnolta Jorma Jarkolta onko nurkkiin jäänyt käytettyjä, kaikki eivät ehdi webbikauppaan saakka.

Nelitoimikauhalla saa kasasta kyytiin sen verran kuin kone jaksaa kohtuudella kiveä ja betonia kuljettaa ja tarvittaessa isompia lohkareita voi puristaa kauhan kitaan.

Nettikoneessa on aika edukas 210 kaivuri (jos se on sitä oikeasti, kuvista ei saa tolkkua) http://www.nettikone.com/avant/210/889670
 
Nelitoimikauhaa kyllä himoitsisin ja varmasti tuo kahmarikin olisi poikaa, nyt tuossa on trukkipiikit, sorakauha, nostopuomi sekä minikaivuri että pääse alkuun. Pitää alkaa metsästämään jos ainakin tuon nelitoimikauhan saisi edukkaasti jostain... :)
Onneksi tuossa 630:ssä pitäisi riittää potkua vähän raskaampaakin kuormaan, tuossa on 4 kpl takapainoja sekä täytetyt renkaat jotan kaatokuormakin vähän parempi, sivupainoista ei varmasti tosin olisi ainakaan haittaa.

/Ville
 
Päätin että jätän tuon iskuvasaran ostamatta ja vuokraan sitä sen verran kuin tarvitsen. Voipi sitten harkita jos ostais jotain muuta kivaa jolla ois pidempi aika käyttöä. :D
On muuten ihan hirveä kuume päästä kokeilemaan laitetta kunnolla, vielä joutuu hetken oottelee.

/Ville
 
Tehtaalla on joskus ollut käytettyjä umpikumirenkaita. Urakoitsijat käyttävät niitä purkuuhommissa.
Piikkauskone rasittaa varmaankin eniten konetta. Se saa aikaiseksi myös hydrauliikalle iskuja, eikä vaan puomistolle.
Taitaa niitä iskuja tulla myös piikattavaan kohteeseen. :)
 
Tuossa mun 630:ssa on jo vaahdolla (pitää vielä kysyä tarkemmin myyjältä että mitä se oikein on) täytetyt renkaat eli ei pitäisi naulat haitata. :)
Varmaan tosiaan tuo iskuvasara raisttaa konetta mutta aika vähiin sen käyttö jää ja tosiaan ihan kertaluontoinen toi purkuhomma, sitten pääsee rakennushommiin. :)
 
Vielä ylipäätään kysymys ennenkuin vuokrailen mitään että onko joku täällä kokeillut Avantissa iskuvasaraa, ei noita ihan pienimpiä vaan Avantin omien iskuvasaroiden luokassa keskikokoista tai isointa? Kuinka jaksaa paukuttaa betonilaattaa rikki? Luultavasti siporexia jaksaa ainakin syödä?

Voihan sitä aina kutsua >30 tonnin koneen paikalle mutta jos tuolllakin menee niin kokeillaan :D
 
Hei Ville

Vuokrasin viime syksynä Helsingistä Roihupellosta A Vainikalta heidän vasaraansa. Se oli ihan pätevä Atlas Copco tuote, joka oli istutettu Avantin adapterilevyyn. Meidän Avant 630 hydrauliiikka kahdella pumpulla oli enemmän kuin tarpeeksi rikkomaan alle 4 tunnissa vanhan 40 neliön verstaan betonilattian/kivijalan - jossa tosin raudoitus oli enemmänkin harvinaisuus kuin vakio - tietäähän nuo pulavuodet vapaussodan jälkeen. Tosin kivijalassa ja kansivalussa oli sitäkin enemmän avopanoksilla rantakalliosta louhittua graniittiliusketta.
Uskallan suositella Vainikan Atlas Copco vasaraa.

Mukavaa ja lumista tammikuuta 2011
JJ
 
Kiitos paljon!
Juuri Vainikalta meinasinkin vuokrata vasaran, heillä tosiaan on Atlas Copco. Eli eikun kokeilemaan omassakin kuussatasessa. :D
 
Jatketaan vielä aihetta kysymyksellä hydrauliikan paineesta:
Avantissahan tuo paine on 200bar niin mites sitten jos on vaikka iskuvasara tms työlaite ja sille ilmoitetaan käyttöalaksi 100-120bar niin jos sellaisen kytkee Avantiin niin meneekö työlaite ns. solmuun vai voiko noita paineta säätää jostain?
 
Hei Ville

Avantin työhydrauliikan painetta on helppo säätää. Ainakin meidän hankkimien koneiden (216, 528 ja 630) manuaaleissa on ollut selkeä ohje toimenpiteen suorittamiseksi. Tarvitaan vain sopiva painemittari esim. 0-250 bar sekä liitäntä työhydrauliikan ulosottoon. Laitteita löytyy kaikilta arvonsa tuntevilta hydrauliikkaan vihkiytyneltä kauppiailta. Avanttien työpiirien "tehdaspaineet" vaihtelevat mallista ja malli-iästä riipuen välillä 175 - 240 bar. Työlaitteita varten olennaista on virtaus x paine = verrannollinen tehoon = verrannollinen vasaran ja myös itse Avantin rasituksiin.

Uskoisin, että käytännössä lähes kaikki pikkukaivureihin tarkoitetut vasarat sopivat näihin Avantin raameihin. Itse olen justeerannut kaikissa koneissamme paineet tasolle 220 bar eikä vuosienkaan saatossa ole ollut ongelmia muissa kuin liian vetelissä 150 ja 205 kaivurien puomeissa.
Laadukkaat pienet hydraulivasarat toimivat mitä todennäköisimmin hyvin laajalla paine- ja virtaama-alueella. Ja mitä korkeammat arvot, sen lujempaa iskee ja sitä tiheämpään paukuttaa.

t. JJ
 
Kiitos JJ!
En ole juurikaan ollut hydrauliikan parissa (paitsi veneiden ohjauksissa) tekemisissä niin siksi tällaisia kysymyksiä. Tuo paine vaan tosiaan pisti silmään kun huvikseni selailin tietoja eri iskuvasaroista, näyttäisi olevan suurimmassa osassa pikkuvasaroista käyntipaine juuri tuossa vähän yli 100bar mutta minulla meni sekaisin työlaitteen käyntipaine (sisäinen paine) millä se toimii ulkopuoliseen paineeseen, toisenlaisesta vasarasta löysin juuri että sisääntulopaine 170-220bar ja laitteen sisäinen paine juuri tuossa 100 barin korvilla.

Näin sitä tietämys karttuu. :D
 
Vasaroita on eri kokoisia. Ainakin se mikä on vainikalla vuokrattavana toimii hyvin 520 sr1 kanssa ja siinähän on tehot suunnilleen 420 luokkaa.

Puomin ennenaikaiseen vaihtoon voi henkisesti varautua vasaran kanssa.
 
Tykkääkö se puomi kovastikin huonoa iskuvasaran käytöstä, meinaan yksi suhteellisen ohut ja alaltaan pieni laatta pitäisi pirstoa lähitulevaisuudessa?
Meinaan ei sitä konetta viitsi ehdoin tahdoin rikkoa ja saahan noita käsikäyttöisiäkin millä sen tekeleen rikkoo!
 
Avantin iskuvasarat ovat sisäisesti vaimennettuja. Koneen puomiin ei kohdistu juurikaan iskuja, jolloin kone ei vahingoitu työskentelyssä. Muiden vasaroiden kanssa tilanne on toinen, ja koneeseen kohdistuva rasitus on arvoitus.
Nykyisestä vasaramallistosta, 2015, tarvitsee tarkistaa ainoastaan vasaran vaatima tuottoalue. Aiemmissa malleissa vasara piti sovittaa koneen mukaan, jotta toiminta oli optimaalinen.
 
Onko tietoa, että onko joillain pääkaupunkiseudun vuokraamoilla noita uusia vaimennettuja?
 
Kaikkia näitä koneita saa kyllä rikki ja samoin työlaitteet jos niitä käyttää väärin. Rauta on loppujen lopuksi melko pehmeetä ja liimattu vain kempillä.

Oikein käytettynä sekä koneet että työlaitteet kestävät melkoisesti.
 

Uusimmat keskustelut