Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Mökin kunnostus on lähtenyt käyntiin pikkuhiljaa ja keväällä enään laiturin teko ja sitten myyntiin, jospa saisi lisä budjettia avanttiin. Mutta sitä odotellessa olen alkanut miettimään minkälaisilla varusteilla 750 kannattaisi varustaa jotta siitä olisi pitkä aikaiseksi työkumppaniksi ? Lähinnä kiinteistön hoitoon sillä on käyttöä, mutta tietysti kaupungille (urakointi) ja oma tontti ( 4100 neliötä ) Päädyin 750 malliin siksi koska nopeus on kohtuullinen 25km/h pääsee siirtymät, sopivasti työntövoimaa ja tehoa lumitöihin ja on suuri tilavuuksinen diesel säiliö 40L
En ajatellut pihistellä kovinkaan paljoa vaan varustaa se kunnollisilla varustuksilla jotta sen jälleenmyynti arvo säilyy kait ihan kohtuullisena ? Olen ajatellut näitä optioita: DLX hytti katto ilmastoituna , luistonestoventtiili , peräkoukku takapainoon kiinnitettynä , moottorinlämmitin , ohjauskytkinpaketti , katsastus moottorityökoneeksi , teleskooppipuomi , puominkellunta ja kattomajakka, pitää katsoa pitäviä renkaita sitten jostain. Työlaitteet: Sorakauha , XL-kärkikippaava kauha , Avoharja , Lumiaura 2200 , Kerääväruohonleikkuri 1500 , Puskulevy 2500 , Perävaunu telillä , Minikaivuri ja etuhiekoitin. Kyllä varmasti keräävä leikkuri on parempi koska saa lehdet pois nurmilta kerta-ajolla. Kaivuria ajatellen kaivamista ei tule joka päivälle joten varmasti edullinen minikaivuri riittää. Mietin tuohon päälle vielä siipilumikauhaa mutta jospa jostain ostaisi monihaaraisen nivelauran niin saisi vielä enemmän taiteiltua erilaisissa kohdissa ja tietysti saa tehtyä korkeammat kasat auralla kuin siipilumikauhalla.
Mielelläni myös kuulen kommentteja erilaisista työvälineistä miten toimivat kiinteistönhoidossa kesäisin- talvisin. :D
 

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 105
97
48
Espoo
Kannattanee vielä vertailla 640 ja 750 jos aiot ajella nurmea ja käyttää konetta ahtaissa paikoissa. Sama pätee kattoilmastointiin.

Reppuilmastointi olisi puiden alla vähemmän altis rikkoutumiselle.

Lisäksi jotenkin on vaikuttanut niiden muutamien käytettyjen kohdalla että 700 sarjalla on vähemmän ostajia pitkien myyntiaikojen johdosta.

750 painaa reilun 400 kg enemmän ja on puolisien metriä pidempi. Se on enemmän kuormaaja ja sillä ei pääse heikosti kantaviin tai ahtaisiin paikkoihin.

Työlaitteineen reilun 2000 kg painoisen 600 sarjalaisen vie vielä kohtuullisella ajoneuvoyhdistelmällä, 2500 kg 700 sarja vaatii useimmiten kuormurin pidempiin siirtoihin.

700 sarjassa painotus on enemmän kiinteistönhoidossa kuin viherrakentamisessa.

-m
 

STEFFE

Lumimies
12.1.2012
5 401
858
138
Bobäck
Asiaa!
En ota kantaa konemallivalintaan. Se on makuasia. Mutta ota se kaikilla herkuilla jos otat, eli kaikki työteho-urakointi paketit jne. Niissä on vakaajat ja luistonestot ja muu tarpeellinen. Sitten lisäät ohjauskytkinpakettia, ilmajousitettu tuoli, lisä hydr ulosotto eteen ja piip piip peruutusääni. Perävaunupistoke on myös hyvää olla.Potuttaa myöhemmin jos ei ole laittanut.

Itse auraan Nivelaurallaja 160cm lumikauhalla(420) koneella ja siipilumikauhalla 630 koneella. Tykkään siipilumikauhasta paljon. Kesti ehkä 50 tuntia tulla sinuksi sen kanssa mutta oli sen väärtti. Käytän myös 140cm linkoa paljon ja tottakai kaikki kauha, ritilät puukuormaimet, hakettimet jne. Ruohonleikkuussa en koskaan suosi kerääviä. Ne kun pitää tyhjentää välillä. Bioleikkurinakäytän kaikki leikkurit. Hasnkinta listalla olis seuraavaksi joku niitto/murskain systeemi niin että saisi pientareet vedetty sileeksi.

Tuo mainitsemasi tankin koko on suhteellinen kulutukseen, eli et juuri pitempään aja isommallakaan tankilla koska kulutus on myös suurempi.
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Häviääkö avant 640 paljon työntövoimassa ? Eikös siinä 640 avantissa ole 39 heppaa ja 750 49 heppaa, onko suurta merkitystä 10 hepan menetyksellä ? Tosiaan pitää harkita 640 ja 750 välillä, kun on sekä kiinteistönhoitoa että viher-rakentamista jne . Mutta onhan tässä talvi aikaa mietiskellä, saapa nähdä mihin koneeseen päädyn :D
 

STEFFE

Lumimies
12.1.2012
5 401
858
138
Bobäck
640 koneeseen saa takanostin. Itse käytän lanalle, vinssille sekä vetokoukku kiinnikkeenä. Sitä ei saa 750 koneeseen.

Unohdin kirjoittaa tuossa edellisessä että tilaa sähköhydraulinen työlaitekiinnitys eteen. On mukavaa kun vaihtaa eri työkalujen välillä ja turvallista.
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Se takanosto laite on kyllä mahtava ominaisuus! Varsinkin kun lanaa ajattelin väsäillä tulevaan koneeseen
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Pitkään mietittyäni tulin siihen tulokseen että jos ei ensi kesään mennessä ole 700 sarjaan saatavilla takanostolaitetta niin ostan 640 koneen koska siinä on takanostolaite ja on kevyempi kuin se 750 kone.
Ja en loppujen lopuksi usko että 750 koneessa on paljon enempää etuja kuin 640 koneessakaan :D

Onko 640 koneeseen saatavilla kuinka isoja renkaita suurimmillaan ja leveimmillään ->> meinaan saako nopeutta kasvatettua suurempien renkaiden avulla ?
 

oke

Jäsen
7.4.2011
503
57
28
Vantaa
Jousittamaton alusta rajoittaa nopeuksia, jos tie ei ole sileää asvalttia.
Kone alkaa hyppiä kuopissa sivuttain ja puomi ylösalas.

En uskalla ajaa 630:llä täysillä kuopissa edes tyhjällä kauhalla.
Talvella sileää tietä on vielä vaikeampi löytää.

Ruksaa 640:iin mukaan kaikki "nopean ajon" vaimentimet.

Oke
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Ilman muuta! Pärjääkö 640 riittävästi suurten lumi määrien kanssa ? Entä märkä lumi ?
 

oke

Jäsen
7.4.2011
503
57
28
Vantaa
Pärjää varmasti, kun kerran 630 pärjää seuraavassa kokoonpanossa:
kärkippaava XL kauha, 3 takapainoa ja viime talvena ketjut etupyörissä.

Ekan talven ajoin yhdellä painolla ja ilman ketjuja, toisena talvena ruuvasin
nastat ja kolmantena laitoin ketjut ja kaksi lisäpainoa. Nastat olivat pettymys.
Eivät parantaneet paljon pitoa ja näyttävät porautuvan syvemmälle tavalliseen
traktorikuvioituun renkaaseen.

Ylipainohälytin soi mahdollisesti keväällä, kun ottaa kukkurallisen
kauhan vedeksi jäätynyttä penkkaa. Nuoskalumi ei paina liikaa,
sai sitä kauhaan miten paljon tahansa. Ennemmin ei näe eteensä.

Lumenajoa tulee runsaat sata tuntia talvessa mäkisessä ja ahtaassa
rivitaloympäristössä.

Oke
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Minullakin tulee varmasti käyttöä kiinteistönhoidossa kun lähellä monta rivi-kerrostaloa ja yleisiä piha hommia tulee varmasti tehtyä!

Tämä hartusvuoren alue on niin mäkistä seutua että pitää ottaa ketjut koneeseen mukaan :)

Ei taida paljoa olla videoita vielä 640 koneesta kun on niin uudehko vielä
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Heh :D Taidampa mieluummin ostaa pitorenkaat mitä steffe käyttää 420 koneessa, 24 km/h vauhtia ja pitoa alla niin johan toimii ;)
 

STEFFE

Lumimies
12.1.2012
5 401
858
138
Bobäck
Kyllä ketjut on ihan paikallaan kovissa olosuhteissa. Niitä vaan pitää yrittää välttää....

Mutta ketjut ja kova vauhti on hurja yhdistelmä!

Hyvillä renkailla pärjää kohtalaisen hyvin. Toki pitää muistaa työalueensa. Jotkut voi vaatia enemmän pitoa.
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Jep, mitä traktorimönkijöitä ollu tässä vuosien varrella niin ketjut valskaa tosiaan aika paljon..
Mutta kun asustelen täällä hartusvuoren ''korkeimmalla'' kohdalla niin joissain kohdissa saattaa pitoa hyvinkin tarvita, mutta tuskimpa avantista ainakaan työntövoima loppuu niin kuin edellisistä mönkijöistä kun yritti jotakin suurempaa vallia puskea :)
 

STEFFE

Lumimies
12.1.2012
5 401
858
138
Bobäck
Kyllä talvella yleensä pito loppuu kesken. Harvemmin itse työntövoima. No miksi ei sitä voisi niinkin ilmaista! ;) Jos ei eteenpäin mene niin kai se on yksi ja sama mikä siihen on syynä!

Mekin ollaan melko korkealla ja kyllä täällä joutuu usein auraamaan vain alamäkeen...
 

QAku

Jäsen
25.4.2012
173
49
28
Itä-Uusimaa
Itse tässä kommentoin 750 kokemusten perustella...

- Kattoilmastointi olis saanu iskua puiden oksista monta kertaa, suosittelen reppumallia
- Ketjut jouduin hankkimaan heti talven tullen, Avant tuotemerkin ketjut 320/55 nurmirenkaisiin istuu niin hyvin, että täysi vauhti on mahdollista. Eivät meinaan hölsky mihinkään. Eri asia rietysti mikä jälki on, jos lukko pettää :) Kaikkein paras oli neuvo "nurmirenkailla pärjää aika hyvin talvella". Heh, ensimmäisen lumen tullen 20m sivuluisu mäkeä alas (lopulta puomia ankkurina käyttäneenä) oli ketjut seuraavana päivänä perillä.
- Nurmirenkaat on toiminu muuten ihan hyvin, mutta viherrakentamisessa menevät tukkoon helposti ja sitten on pito poissa. TR-kuvioiset harkinassa seuraavaksi kaudeksi
- Telikärryllä et tee mitään (lain mukaan) moottorityökoneessa, kun ei sillä saa mitään muuta kun omia työlaitteita kuskata.
- 750 paino on joskus liikaa joihinkin maastoihin/pihoihin, mutta toisaalta mahdollistaa sen 1500-1900kg nostotehoa. 1500 etuhiekottimella täydellä kuormalla vaaka taisi näyttää 3000kg :)
- Kallistusadapteri on oikein oiva apuväline. Sille tarvitsee kahdennuksen eteen ja sitten takaulosotto ei ole järkevästi käytettävissä (toimivat samaan aikaan)
- Auraukseen ei Avantilta köydy "hyvää" vaihtoehtoa tällä hetkellä (ainakaan omiin tarpeisiin). 2500 levyllä ja XL-kärkikippaavalla ollaan menty toistaiseksi. Haaveissa olis sellainen 180-300 säädettävä aura, hydraulisella päätylaipoilla ja kunnon laukaisulla. Niitä näkyy olevan kaupan muualla, mutta toistaiseksi hinta on ollut este. Steffen kehumaa dumboa olen ajatellut myös, mutta en tiedä oikein toimisko teiden ja pihojen aurauksessa...
 
10.12.2010
386
6
18
Helsinki
Omasta kokemuksesta (630) voin sanoa että lumihommissa ei varmasti lopu voima kesken. Se missä ois kaivannut enemmän painoa ja nostotehoa on harkkojen/suursäkkien kanssa kun tonnia ei tuon nokalle voi ottaa jos meinaa ajaa muualla kuin täysin tasaisella alustalla, mutta toisaalta silloin just koneen koko kasvais.
 

Avanttimenee

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2012
82
0
6
Jämsä
Varmasti kattoilmastointi on helpompi auratessa (näkee taakse) jos aurailee kapeissa kohdissa
Mutta taas nurmenleikkuussa se voi olla este..
Voishan niitä aura vaihtoehtoja olla enemmänkin.. Kuitenkin 640 ja 750 nopeus riittää heittämään lumeen vallin yli kun nopeus 22-25 km/h ??

Kyllä osto vaiheessa pitää ainakin 2 auraa ottaa ja yksi iso kauha, että saa jotain aikaseksi..

Mutta katsellaan tuleeko uusia laitteita avantilta tuotantoon talven aikana :)
 

exjko

Moderaattori
24.2.2009
1 222
118
63
Ville_remppaaja sanoi:
Omasta kokemuksesta (630) voin sanoa että lumihommissa ei varmasti lopu voima kesken. Se missä ois kaivannut enemmän painoa ja nostotehoa on harkkojen/suursäkkien kanssa kun tonnia ei tuon nokalle voi ottaa jos meinaa ajaa muualla kuin täysin tasaisella alustalla, mutta toisaalta silloin just koneen koko kasvais.

Työlaitteeksi saatava trukkimasto lisää nostokykyä, mutta siinä on apupyörät ja taitaa muutenkin olla turhan kömpelö. Liikkuuko siis tonnin säkki mitenkään peruskoneella, vai vaatiiko täydet takapainot?

Harkkoja on varmaan monen painoisia ja kokoisia. Entä pihakivilava (1200-1300kg, metri x metri) ei taida onnistua ollenkaan 600 sarjalla, vai miten on?
 
Samankaltaiset keskustelut
Keskustelun aloittaja Otsikko Osio Vastauksia Päivä
A Avant 750 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 3
F Avant painepesuri Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 6
T Avant 760 GT Hytti?? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 12
T Hankinnassa käytetty Avant viisaammat auttakaa Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 5
K Pienen traktorin tilalle Avant? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 24
avant kaivuri 260 Avant 225 Harkinnassa Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 6
Leppis Avant 530 kokemuksia Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 16
M Avant 220 hankkimassa hinta, huolto, käyttö? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 61
K Avant 520? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 5
J Avant nurmikonleikkuuseen? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 8
A Avant 630 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 13
S Avant 640 versus 760i Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 32
avant kaivuri 260 AVANT 640 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 68
P AVANT 528 VAI 420 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 19
A Avant 528 vai 630? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 7
C Tuleva Avant Multi Plus omistaja Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 4
K Avant 630 vai 635? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 73
P Avant 520 tänään tilaukseen Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 11
R avant 520 vai multione S 620? Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 10
J Avant 220 ja kaltevat rinteet/maasto ja muita kyssäreitä Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 62
V Avant 313 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 7
M 750 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 4
S 750 versus 640, Hanna versus Steffe Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 0
M 750 Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 6
A Vanhanmallin 200:nen harkinnassa. Avant Planet - Hankinta harkinnassa? 18

Samankaltaiset keskustelut