Avant lumilingon hydraulimoottorin tyyppi | AvantClub - Keskustelupalsta

bleve

Jäsen
Keskustelun aloittaja
17.8.2013
147
25
28
Vihti
Nurkista löytyy vanha keltainen avant leimalla varustettu italialainen lumilinko. Laite on hieman kuluneen näköinen mutta toimii yhtä kiusallista vaivaa lukuun ottamatta. Eli hydraulimoottorin stefa vuotaa solkenaan. Kyselin tehtaalta mutta heillä ei ollut mitään tietoa kyseisen moottorin valmistajasta tai tyypistä koska sitä ei ole heillä käytetty omassa tuotannossa, vain tuossa italialaisperäisessä keltaisessa lumilingossa.

Löytyiskö hyviä arvauksia moottorista löytyvien tyyppikoodien perusteella valmistajasta ja tai mallista - hakukoneistakaan ei ollut pahemmin apua kun kokeilin noilla tyyppinumeroilla. Olisi mukavaa löytää koko tiivistesarja ennenkuin menee purkamaan moottoria.

Ei tuolle värkille varsinaista käyttöä ole ollut viime vuosina... mutta harmittaa tuo epäkunto.
 

Liitteet

  • avant_linko_hydraulimoottori.jpg
    avant_linko_hydraulimoottori.jpg
    42,2 KB · Katselut: 1 538
Kiitos. Keksin moottorin valmistajan ja tyypin. Eaton 74100-301C - tuo viimeinen ei olekaan nolla vaan on C. Löysin siis tuon moottorin mutta siitä ei ole mitään tietoja saatavilla. Kyseessä on mäntätyyppinen hydraulimoottori ja ihan saman näköisiä löytyy edelleen tuotannosta.
 
Jos saat stefan irti, niin sen kanssa kipittää johonkin tiivisteliikkeeseen, niin ne antaa sieltä sopivan. Osassa liikkeistä tekevät paikan päällä sopivia tiivisteitä. Saattaa olla tiivistesarja yksittäiseen moottoriin niin kallis, ettei kannata ostaa, jos etes enään saa.
 
Löysin uudempien tyyppien räjäytyskuvan eikä tuolla näyttäs käytännössä muita tiivisteitä olevankaan. Moottorin toisessa päässä on siis iso O-rengas tuon stefan lisäksi, muita tiivisteitä ei ole. Mutta stefan vaihtoa varten ei koko mottoria tarvitse avata joten eiköhän tuo hoidu helpomman kaavan mukaan loppujen lopuksi.

Lingon putken kääntö oli myös rikki mutta poika löysi jo siitä vian, oli yksi abiko lähtenyt kytkimestä irti.
 

Uusimmat keskustelut