Hankinnassa käytetty Avant viisaammat auttakaa | AvantClub - Keskustelupalsta

Tallilainen

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.5.2021
2
0
1
Hei,

Meillä on talli + piha käyttöön tarkoituksena hankkia käytetty Avant. Tällä hetkellä olen saanut tarjouksen Avant 528 käyttöönnotto vuosi 14 ja vuoden 11 Avant 520.

Mitä kannattaisi kysellä / tarkistaa paikanpäällä ja ottaa huomioon?
Tärkeimpiä mitä itselle tulee heti mieleen on käyttötunnit, millaisessa käytössä ollut ja miten pidetty huolta.

Koneiden suhteen hyvinkin ummikko ja kaikki mahdolliset kommentit ja neuvot otetaan vastaan.

Kiitän jo etukäteen
-Tallilainen
 
Koneen ulkoasu kertoo paljon, onko pesty, ruosteinen, missä kunnossa letkut, renkaat ja muu habatus on.
Jos on kovin räjähtäneen oloinen niin välttämättä huoltojakaan ei ole viitsitty tehdä. Hyvin huolletulla koneella pääsee tuhansia tunteja.

Kalleimmat ja työläimmät paikat ovat keskinivel, ajomoottorit ja moottori. Myös puomisto vaihdettuna on kallis. Siinä pääsee yleensä korjaussarjalla eteenpäin. HItsattu tai valmiiksi murtumia sisältävä puomi on vaihtokuntoinen.

Kokeile keskinivelen kunto, takapää ei saa olla joustava, 520 on niin kevyt että keikkuu turvakaaresta jos on väljää, tai viimeistään ajokokeessa tuntuu että kone liikkuu sinikäyrällä.

Katso ettei ajomoottoreiden ympärillä ole öljyä, testaa vaikka ajamalla muutama sata metriä täysiä ja jos öljyroiskeita ilmestyy napojen ympäristöön, niin ainakin ajomoottorien tiivisteet ovat ehtoopuolella. Ajomoottorien remontti on melko työläs ja arvokas.

Renkaiden kunto, onko pintaa, onko halkeilleet sivusta.

Lisävarusteita kannattaa odottaa, että löytyy yksilö, missä on valmiiksi kaikki ainakin omaan tarpeeseen. Esim. 520 tikkua saa napeilla ja se tuottaa huomattavan helpotuksen monen työlaitteen käyttöön. Lisäksi takahydrauliikka on tarpeen, jos aikoo joskus käyttää kippikärryä.

Koppi on hyvä talvella, on tietenkin arvokas mutta sitä myös arvostaa sitten kun pakkasta on 15 astetta ja sataa lunta vaakatasossa.
 
Koneen ulkoasu kertoo paljon, onko pesty, ruosteinen, missä kunnossa letkut, renkaat ja muu habatus on.
Jos on kovin räjähtäneen oloinen niin välttämättä huoltojakaan ei ole viitsitty tehdä. Hyvin huolletulla koneella pääsee tuhansia tunteja.
Maasturistin vastaus olikin jo erittäin kattava. Kiinnittäisin erityistä huomiota tähän lainattuun tekstiin. Koneen yleisilme kertoo yllättävän paljon, miten konetta on saatettu pitää.
 
Edellä jo hyviä vastauksia. Yksi ehkä oleellinen huomioitava asia on myös nostettavien kuormien määrä. Jos massat ovat usein lähempänä 1000 kiloa, niin pienempien koneiden nostokyvyt ja käyttöominaisuudet rajoittavat käyttöä nopeasti. Eli kannattaa hankkia oikean kokoinen kone suhteessa tehtäviin töihin heti kerralla. Vakaajahan lisää näissä nostokykyä n. 25% eli sen olemassaolo kannattaa tarvittaessa varmistaa. Vakaaja helpottaa tietysti muutoinkin koneen käyttöä.
 

Uusimmat keskustelut