• Tervetuloa AvantPlaneetan uudistetulle foorumille! Lue ja keskustele aiheesta lisää klikkaamalla tätä linkkiä.

Hassu lumilevy?

STEFFE

Lumimies
12.1.2012
4 018
55
73
Bobäck
Asiallinen.
 

Timotopi

Jäsen
30.5.2016
487
118
43
Jyväskylä
Mitenkä meni tuolla 230 leveellä auralla viime talvena? Veikö aura konetta vai kone auraa ja sinne minne käskettiin? Mulla on se 140 leveä aura kaksilla levikkeillä ja 216cm leveänä, ja viimetalvena aura rupes viemään konetta. Nyt on ketjut ja toimii huomattavasti paremmin. Ongelma on että penkat on sulat ja aura harppaa penkaan jolloin kone haluaa mennä ojaan. Tässä ei ole talloja jotka auttaisivat asiaa ilmeisesti? Ajatteko tallojen varassa vai miten, ottaako tuo verkkoterä mehuja pois kuinka paljon. Haaveissa se 250 leveä aura seuraavaksi 640 koneeseen noinkohan jaksaa mennä loikkarin kanssa??
 
  • Tykkää
Reactions: kiinteistönhoitaja

Juha

Jäsen
Keskustelun aloittaja
25.4.2018
278
46
28
Kaarina
Niinhän siinä keväällä kävi, että noiden kuvien ottamisen jälkeen lumentulo loppui kuin seinään... Eli kokemuksia ei vielä ole.

Verkkoterä on varastossa odottamassa, ja paikallaan on nyt normiterä. Ja kyllä levyssä on tassut, joiden varassa se kulkee ekat auraukset. Tassut on hiukan alempana kuin terä, jottei mene auraus eka kerroilla maansiirroksi... Tassut sitten ylös kun polannetta on tarpeeksi. Verkkoterä sitten keväämmällä paikalleen.
 

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
2 968
15
38
Espoo
Onko kuva avant työvälinevarastosi itäsiivestä?
 

Timotopi

Jäsen
30.5.2016
487
118
43
Jyväskylä
Onko kuva avant työvälinevarastosi itäsiivestä?
Heh olin hieman kikkailemassa koneen kanssa. Kuvasta tuli mieleen että en ollut noin syvässä alkuun mutta en päässyt ulos kun ovi otti kiinni renkaisiin ja oli pakko oikaista. Onkos muut jääneet jumiin koneeseen oven takia? Tuon tapauksen jälkeen rupesin leventämään auraa, kuten @Juha. 2019020622530401.jpg Mutta molemmin puolin kun on niin kaponen...
lisäksi korotus kun tuli yli lumi viime talvena. Häh hää tänne on tullut lunta jotain 7cm!!
 

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
2 487
104
63
Onkos muut jääneet jumiin koneeseen oven takia?
Kesällä jäin, se oli ikävä kokemus se. Menin yksin kaivamaan asiakkaan tyhjänä olleelle mökille. Eikä naapureidenkaan mökeissä ollut ketään. Ajaessani kaivuriyhdistelmää alas lavetilta huomasin ramppien olevan hieman levällään. Siitä sitten ulos korjaamaan niiden asentoa. No se perhanan ovi ei sitten auennutkaan!! Lukko oli levinnyt niin, ettei kahva avannut lukkomekanismia. Hytissä ei ollut työkaluja, ei edes puukkoa, eikä ikkunan rikkomisvasaraa.
Ei auennut ei edes ryksyttämällä. Ahtaanpaikankammoinen olisi saanut kohtauksen. No siinä mietin, että kai tänne joku tulee päivän aikana, enkä ruvennut kännykällä apua soittamaan. Tiesin mitä piti kaivaa, kaivurilla ajorampit paikoilleen ja hommiin. Ei siinä tarvinnut kauaa kaivella, kun rupesi tulemaan sähkökaapeleita liikaa näkyviin. Oli pakko päästä pihalle lapiohommiin. Aikani ovea potkimalla, ryksyttämällä ja olkapäällä tuuppimalla se aukesi. Lähti muuten ovi saranoilta kun pääsin pihalle.
Lukko oli tosiaan levinnyt sen verran ettei mekanismi toiminut. Nyt laitoin lisä pultit ettei leviä.

Itte kysyit, vein jutulla palstatilaa.
 

Timotopi

Jäsen
30.5.2016
487
118
43
Jyväskylä
Hytissä ei ollut työkaluja, ei edes puukkoa, eikä ikkunan rikkomisvasaraa.
Tuota olen miettinyt, että miten saisi mukaan koneeseen edes jonkinlaisia työkaluja sekä pari järeää kuormaliinaa ? Jokin säilytys laatikko konekopan päälle olisi saatava. Silloin kun pyyhkäsin ojaan niin joutu soittaan rouvalle että tuo liinoja kotoo että sain puun ympäri toiselle puolen tietä ja zoomilla veto. PS. silloin käytin niitä oransseja joissa 2000kg mukamas kesto, no ei ollut vaan antoi periksi ne pultit jotka on kiristimessä ja menee liinan läpi!! Onko kehitys ideoita työkaluille säilytykseen.

Perkule huomasin just oli myynnissä ketjut 26x12x12 hintaan 100€ uudet.. Myöhästyin ja joku Jyväskylän tyyppi oli ostanut :rolleyes: :mad:
 
Viimeksi muokattu:

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
2 487
104
63
Tuota olen miettinyt, että miten saisi mukaan koneeseen edes jonkinlaisia työkaluja sekä pari järeää kuormaliinaa ?
hytti_528_laatikko jalkatilaan.jpg

Ei löytynyt hyvää kuvaa. mutta selkiää ajatus tuosta.
Omaan koneeseen olen suunnitellut jotain laatikkoa tuohon pohkeiden taakse heti penkin alapuolelle.
Lattiapelti ylettyy tuonne ylös. Siinä olisi varaa tehdä monttua moottoriin päin jokunen sentti.
Muovista avattava kansi päälle. Sinne mahtuisi jokunen liina ja jakoavain.
 
  • Tykkää
Reactions: kiinteistönhoitaja