• Tervetuloa AvantPlaneetan uudistetulle foorumille! Lue ja keskustele aiheesta lisää klikkaamalla tätä linkkiä.

Hulcolla Avantin kuljetus

Jiipeehoo

Jäsen
7.1.2020
23
10
3
Järvenpää
Kuormuri kortti tuli itsekkin korotettua rekkaversioon armeijan leivissä kauan aikaa sitten.

Pelimiehen vetohan olis hommata kunnon punaniska pikappi paripyörillä ja huor..hytillä niin mahtuu oskesterikin kyytiin.

Kantavuutta noissa aika hyvin tai pistää vetopöydän lavalle ja puoliperätrailerin perään niin kuljettaa jo melkeen mitä vaan.

Ei taada saada ku automaattina
 

pleh

Jäsen
28.3.2013
418
8
18
?? ---> ??
Muista vanha harrastajan motto: ”helpommin saa anteeksi kuin luvan”...
Vaihda se 5 vuotta vabhaan Rangeen, niin varmaan tykkää ;)
Jaa, niinkuin rouva vaihtoon vai miten se nyt olikaan? :rolleyes:

Oikeesti nuo nykyajan verot ja käyttömaksut tässä hieman hiertää harrastajaa...
 

Juhani

Jäsen
25.10.2011
485
25
28
Mitä raskaan liikenteen ammattipätevyys on?
Ammattipätevyys vaaditaan kaikilta ammattimaisessa tavara- ja henkilöliikenteen tehtävissä palvelevilta kuljettajilta ja sen tarkoituksena on edistää liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä tukea kuljettajan ammatillisia valmiuksia ja työssä jaksamista. Koulutuksella tähdätään myös kuljettajan työn arvostuksen nostamiseen.

Ammattipätevyys ei ole sama asia kuin ajo-oikeus. Ne ovat kuitenkin kytköksissä toisiinsa. Nykyään esim. C-luokan ajokortti ei riitä kuin lähinnä henkilökohtaisiin ajoihin muutamaa erillistä poikkeusta lukuun ottamatta. Pätevyysvaatimukset koskevat kuljettajia, joilla on C1/C, C1/CE, D1/D ja D1/DE ajo-oikeus, kun he ajavat ko. ajoneuvoluokkiin kuuluvia ajoneuvoja. Huomioi, että pakettiautokin voi olla rekisteröity kuorma-autoksi tai linja-autoksi.

Mitä ajoja voi ajaa ilman ammattipätevyyttä?
Ilman ammattipätevyyttä voi pääsääntöisesti ajaa vain tietynlaisia henkilökohtaisia ajoja (muu luetaan ammattimaiseksi kuljettajatoiminnaksi). Näitä ovat esim:

  • oman (mutta ei kaverin) muuttokuorman vieminen
  • omassa työssä tarvittavien työkalujen kuljetus työpaikalle, kuten esim. pienkaivinkoneen vienti omakotirakennukselle tai metsäkoneen vienti hakkuupaikalle, jos niitä myös itse käyttää/ajaa työkohteessa.
  • henkilöliikenteessä linja-autolla saa kuljettaa vain samassa taloudessa asuvia ja ajoneuvon on oltava samassa taloudessa asuvan omistuksessa. Eli oma perhe saa ajella riittävällä ajo-oikeudella varustetun perheenjäsenen kuljettamana omistamallaan linja-autolla, mutta jos naapurin lapset tulevat mukaan, täytyy kuskilla ollla ammattipätevyys
  • palomies saa ajaa paloautolla hälytykseen tai harjoitukseen. Ammattipätevyys häneltä vaaditaan, jos paloautolla mennään pesemään vaikkapa kunnantalon pihaa.
Mitä ammattipätevyydettä ajamisesta seuraa?
Jos ammattipätevyys ei ole voimassa sitä edellyttävässä ajossa, kuljettajalle rapsahtaa sakko ja ajo keskeytetään (ensimmäiseen) sopivaan paikkaan. Ajoa voi jatkaa ammattipätevä kuljettaja. Myös työnantaja voi saada sakon ajoneuvon luovuttamisesta ammattipätemättömälle kuljettajalle.
 

Juha

Jäsen
25.4.2018
240
33
28
Kaarina
Juhanilta hyvä pointti. Kuorma-autolla ei saa kuskata Avanttia ammattimaisesti ilman pätevyyskoulutusta! Näin mää sen tulkitsen.
 

Juhani

Jäsen
25.10.2011
485
25
28
Ajattelin laittaa faktaa, kun porukka "pullistelee" ajokorttiluokillaan! ;)

Juuri tuon takia luovuin itse C-luokasta, koska turhaan sitä olisi pitänyt uusia 5-vuoden välein, kun ei olisi ollut mitään hyötyä. Nyt kortti voimassa 70-vuotiaaksi asti, ellei ajokunto muutu radikaalisti.
 
Viimeksi muokattu:

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
2 436
91
48
Eli oman Avantin voisin kuorkilla kuskata, hommiin mennessä, mutta @Juhani en voi viedä avanttitöihin.
Omalla kärryllä voisin viedä :cool:
 

Juha

Jäsen
25.4.2018
240
33
28
Kaarina
Eli oman Avantin voisin kuorkilla kuskata, hommiin mennessä, mutta @Juhani en voi viedä avanttitöihin.
Omalla kärryllä voisin viedä :cool:
Eikun Avanttia voit kuljettaa kuorkilla omiin tarkoituksiin, mutta ei firman ajoja. Näin mä sen ymmärsin. Eli, jos teet rahaa Avantilla ja kuskaat sitä kuorma-autollasi, pitää olla ammattipätevyys suoritettuna.

Kärry ei tartte muuta ku tarpeeks korttia ja kantavuutta...
 

pleh

Jäsen
28.3.2013
418
8
18
?? ---> ??
Eikun Avanttia voit kuljettaa kuorkilla omiin tarkoituksiin, mutta ei firman ajoja. Näin mä sen ymmärsin. Eli, jos teet rahaa Avantilla ja kuskaat sitä kuorma-autollasi, pitää olla ammattipätevyys suoritettuna.

Kärry ei tartte muuta ku tarpeeks korttia ja kantavuutta...
Onhan tuo työkone = työväline elikkä itse ajaen kumpaakin tulkitsen sallituksi.
***omassa työssä tarvittavien työkalujen kuljetus työpaikalle, kuten esim. pienkaivinkoneen vienti omakotirakennukselle tai ***
***metsäkoneen vienti hakkuupaikalle, jos niitä myös itse käyttää/ajaa työkohteessa.***

Minä itse kuskaan (aikanaan) konetta vain mökkityömaalta (omalta) toiselle (omalle) ja matkan (450km x2) vuoksi tuo kärrytön vaihtoehto painottuu. Eri juttu onkin sitten se, että tuleeko ajopiirturin käyttövelvoite mukaan tuolla matkalla vaikka "yksityisajoa"?
Lisäkiemuroita saataneen aikaan sillä, jos kone ja/tai kuormuri ovatkin yrityksen omistuksessa vaikka olisit itse se yritys?

Lisäys: sinällään tuo ammatillinen pätevyys on aika yksinkertainen juttu joskin hieman hintava... jos sen nyt hakee niin on voimassa senaikaa kuin ajokorttikin :eek:
 
Viimeksi muokattu:

Juha

Jäsen
25.4.2018
240
33
28
Kaarina
Jees, avainjuttu varmaan on tuo omassa käytössä tai "itse ajaa". Timotopin (ja mun) kohdalla ei käy, kun Avant viedään asiakkaalle, eli sillä tehdään liiketoimintaa. Kantsii varmaan selvittää, jos tuollainen skenario on mielessä.
 
10.8.2012
80
6
8
Joo, kyllä Avantin saa yrittäjäkin ilman korttipakkaa viedä työmaalle, jos jää itse sitä ajamaan. Matkalla ei saa mitään jättää toiselle työmaalle. Se olisi kuljetuspalvelua. Työvuoron päätyttyä toinen henkilö voi tulla Avantin ajoa jatkamaan. Kyseessä on Avantilla tehtävät työt joihin kuuluu osana koneen siirtäminen. Kuljetuspalvelut vaatii ammattipätevyyden. Ei kannata vasta vuoronvaihdossa olla työmaalla.

Eli oman Avantin voisin kuorkilla kuskata, hommiin mennessä, mutta @Juhani en voi viedä avanttitöihin.
Omalla kärryllä voisin viedä
Jos viet Juhanin omalla kärryllä töihin, niin muista sitoa kuorma riittävän hyvin kiinni ettei pääse karkaamaan. Oliko se nyt perä eteenpäin.;)
 

Juhani

Jäsen
25.10.2011
485
25
28
Jos yrityksen käytössä on kevytkuorma-auto (C1) tai kuorma-auto (C), kuuluu kuljettaja todennäköisesti ammattipätevyysvaatimusten piiriin.Satunnaiskuljettajakin tarvitsee ammattipätevyyden
Lähtökohtana on, että vaikka työntekijän toimenkuvana olisikin jokin muu, mutta C1 tai C -luokkaan kuuluvien ajoneuvojen kuljettaminen liittyyy jollakin tavalla työtehtävien hoitamiseen, on työntekijä ammattipätevyysvaatimusten piirissä.

Ammattipätevyysvaatimuksen ulkopuolella ovat siis ainoastaan omat henkilökohtaiset ajot.
 

Juhani

Jäsen
25.10.2011
485
25
28
Toisaalta totuuden nimissä on myönnettävä, että itselleni on ihan sama millä porukat koneitaan kuskailee. Itse päädyin siihen 36cm lastauskorkeuteen ihan käytännön syistä ja samalla sain unohtaa ne yli 2m saviset ja liukkaat ajorampit. :)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Juha

Juha

Jäsen
25.4.2018
240
33
28
Kaarina
Vielä kiteytettynä voisi todeta, että se ratkaisee, paljonko Avantia pitää vuoden mittaan siirtää.

Jos sitä vie silloin tällöin 0-30 krt vuodessa johonkin, on se yks lysti, paljonko sen sitominen ja muu logistiikka vie.

Itse totesin käytännössä, että kun n. 100 kertaa vuodessa, joka vuosi, vie ja hakee Avantin asiakkaalta, eli 2 lastausta ja 2 purkua per keikka = 400 krt vuodessa, niin silloin pitää kaiken toimia hiotusti. Kiinnitysliinat on määrämittaiset ja sen semmoista. Siinä ei millään rampeilla ja tukijaloilla jaksa pelata, vaan jokainen sekunti on ns. turhaa.

Ensin voi kokeilla mielestään kustannustehokkaita tai muita toimivia ratkaisuja, mutta lopulta päätyy siihen parhaimpaan ratkaisuun, omalta kohdaltaan, maksoi mitä maksoi. Itsellä se oli Hulco.