Hydraulihalkoja, kauhat ja pikakiinnikelevy 520:n taakse

maalaispoika

Jäsen
Keskustelun aloittaja
30.3.2010
17
0
1
Ostin itselleni uuden 520:n keväällä 2010. Rakensin jo ennen koneen tulemista lumi ja sorakauhan.
Kesälomalla tuli kaadettua pari isoa koivua, joten tuli tarvetta hydraulihalkojalle. Pariana iltana tein proton ja eikun kokeilemaan, ei ehtinyt edes maalata. Maalipinnan kone sai menneen talven aikana, pienten parantelujen jälkeen.
Vinssiä etsin jonkin aikaa koneeseen, mutta sitten sattui vanha hiab:n nosturin vinssi johon laitoin pikakiinnikkeet. Tämän myötä ajatus vinssin saamiseksi taakse syntyi ja rakentelin pikakiinnikelevyn.Siihen on myös vetokuulalla varustettu levy, että voin kärryä vedellä.
Vinssiin olen haaveillut radio kauko-ohjausta, toistaiseksi kyseiset muppalot ovat vain kovin kalliita.
 

Liitteet

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 005
23
38
Espoo
Toi vinssi on kyllä hyvä peli. Oliko löytö jostain purettavasta hiabista? Niitä siltaan ajettuja on aina joskus osina nettikoneessa.

Yksinkertaisen on-off kauko-ohjauksen saisi varmaankin aikaiseksi probe ohjatulla venttiilillä, jota ajetaan releellä kopista napilla ja kopin ulkopuolelta rc (lennokki/auto) kauko-ohjaimella ja tuolloin jää vielä toinen x-y ohjaus käyttämättä. Jos olet juontovinssiä suunnittelemassa niin hydrauliikan tuplauksella voisi säätää vetovaijerin korkeutta, jos laittaa nostosylinterillä varustetun ohjausvarren vaijerille?

Edit: http://koti.mbnet.fi/asaf/05_hietikko.pdf
 

maalaispoika

Jäsen
Keskustelun aloittaja
30.3.2010
17
0
1
Juu, vinssi on siltaan ajetusta nosturista. Nosturi meni romuksi mutta vinssi oli jäänyt nurkkiin lojumaan.Oli ollut vuosikausia hyllyn alla jemmassa. Eikä toi kovin kalliskaan ollut.
Juontovinssiä meinasin,tämä on nyt vain tällainen ensihädän kokeilu. Suoja verkko ei esimerkiksi olisi pahasta kuten on avantin omassa tuotteessa ja sivu sekä ylä/ala ohjanrullat olis hyvä olla olemassa.
Radio-ohjaus olis melkein välttämätön kun kelaa ei voi vapauttaa,vaan joutuu ajamaan hydrauliikalla vaijeria ulos, kun ei vaimokaan kuulemma suostu vaijeria vetämään :)
 

Liitteet

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
2 862
226
63
Oivallisen näköinen vinssi pelitys.

Toimisikohan ulosveto yhdistämällä letkut toisiinsa moottorinpäässä vaikka käsikäyttöisellä venttiilillä,
jolla saisi virtauksen kiertämään vapaana moottorissa. Venttiili auki ja vaijerista vetämään.

Helppo testata laittamalla letkujen päät yhteen.
 

Samankaltaiset keskustelut