jyrsintää ja kortetta | AvantClub - Keskustelupalsta

exjko

Moderaattori
Keskustelun aloittaja
24.2.2009
1 226
1
121
63
mikäs tepsisi kortteeseen? Varmaankin tuo on peltokortetta. Tuossa kohtaa on vanhaa pellonpohjaa ja sen päälle jonkin verran sekalaista hiekkaa. Sitten muutama sentti mursketta. Kokeilein nyt ajaa jyrsimellä (korkeus on keskimmäisessä asetuksessa) niin tulihan siitä siistimmän näköinen. Muutamat mättäät sai haravoida poiskin. Sirottelin päälle vielä lisämurskettakin. Mutta veikkaan, ettei kauaa kestä kun piha taas vihertää. Tosin on siitäkin kokemuksia, että korte vain katoaa vaikkei mitään sille yritäkään tehdä.

tässä jyrsinnän aloitus niin näkee vertailun ja kortteet

1598114985871.png
 
anteeksi epätarkkuuteni, mutta ihan normi avantin metrisellä kelajyrsimellä
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE
sorry vehkeet on 'etäällä', eli mökillä, niin ei etämittaus luonnistu. Jalaksissa on kolme asentoa ja tuo oli keskimmäisessä. Jotenkin muistaisin jyrsimen maksimisyvyydeksi 150mm, joten olisiko sitten nyt 100mm. Tosin laitteen työasento vaihtelee ja kun ajaa useampaan kertaan niin jalakset herkästi painuvat syvemmälle kun tukipinta on irtonaista.
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE
Oma kokemukseni on, että peltokortteen (eikä minkään muunkaan kortteen) poistaminen ei oikein tunnu onnistuvan millään. En ole keksinyt itse vielä mitään järkevää tapaa, ehkä maanerotuskankaalla erottaminen ainakin hidastaisi tuossa paikassa niiden uudelleen pintaan tuloa. Jyrsintä ei niitä tapa, mutta hidastaa kasvua tietysti.

Jyrsin on kyllä varsin tehokas kapistus, itsekin sitä menestyksekkäästi käyttänyt. Yleensä 2-3 ajoa riittää hyvin maan pehmentämiseen ja tasaamiseen.
 
Peltokorte ei lähde edes glyfosaatilla. Pirunmoinen kasvi. Juuret on kahdessa metrissä, eli syvään saa jyrsiä jos meinaa kaikki pätkiä. Kunnon nurmi päälle ja niittoa, niittoa, niittoa ja niittoa.
 
Joo, just ostin rounduppia kanisterin ja sen kyljessä erikseen mainittiin "paitsi peltokortteeseen" Varmaan samanlaista kuin kaisla rannassa. Pitää kaivaa sinne kahteen metriin, niin sitten on muutaman vuoden poissa?
 

Uusimmat keskustelut