markkuvaari

Jäsen
25.11.2011
148
0
16
Kysymys kuuluu???
Tietääkö kukaan onko näihin vihreisiin saatavilla härveliä jolla voisi siistiä seinänvieret, pensaidenalustat, ojanreunat ym vastaavat paikat mihin ei varsinaisella ruohonleikkurilla pääse. Olisi nimittäin käyttöä sellaiselle kun tuota ikää alkaa jo olla sen verran että ei millään jaksaisi näillä käsikäyttöisillä härveleillä tehdä sitä. Sinisen hirmun kuvastoissa oli jonkinlainen versio, mutta Artvesta ilmoitettiin että ei ole saatavilla enää. Muita tehtävään sopivia ei ole kohdalleni sattunut. Kävin paikallisella konepajalla kyselemässä voisivatko he kenties valmistaa sellaisen. No kyllä he lupasivat suunnitella asiaa, mutta muuta ei ole sitten kuulunutkaan.
markkuvaari
 

EsaH

Jäsen
30.9.2009
96
1
8
Meinasin tehdä toiset kiinnikkeet myös kääntäjän pohjaan maata kohti suuntautuvan porauksen takia, eli kieputtimen saa joko kauhan kääntäjäksi tai suoraan 90 astetta nokalleen jolloin tuo kiinaa kohti poraus onnistuu paremmin. Tuohan tietysti tekee sen, että kauhakäytössä kauha menee melko kauas koneesta ja ihan täyttä kuupallista mursketta ei ehkä pysty ottamaan.
 

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
3 673
656
113
markkuvaari sanoi:
Kysymys kuuluu???
Tietääkö kukaan onko näihin vihreisiin saatavilla härveliä jolla voisi siistiä seinänvieret, pensaidenalustat, ojanreunat ym vastaavat paikat mihin ei varsinaisella ruohonleikkurilla pääse.
markkuvaari
Joskus suunnittelin laittavani taipuisan voimansiirtovaijerin päähän siimaleikkuripään ja vedon leikkurin hihnapyörältä tai akselin päästä suoraan.
Hihnapyöräviritykseen voisi tehdä "kytkimen" helpommin. Kai se täytyisi laittaa vielä jonkinmoisen puomin päähän.
Hydrauliikkamoottorilla voisi myös toteuttaa, mutta silloin pitäisi rakentaa myös magneettiventtiili jakamaan moottoreiden toimintaa.
Siimapää voisi olla suoraan hydrauliikkamoottorissa kiinni, sen laakerointi kestäisi kyllä. Hintaakin kertyy näin...
 

Dine

Jäsen
3.3.2014
15
2
3
Olen kannsa ajatellut hommata tuon kallistimen, ja kulmamitan kanssa testaillut tuota 12.5 asteen kulmaa. Varmasti tasoitusritilään riittääkin hyvin tuo kulma, mutta saako esim salaojasepeliä kipattua tuosta kauhan kulmasta, jotta sais kohdistettua vähän paremmin kun ei pääse suoraan kohteeseen ajamaan? Pähkäilen että pitäskö kuitenkin miettiä sitä 45asteista. Työt kylläkin pääsääntöisesti kauhan, ritilän ja trukkipiikkien kanssa puuhailua.
 

exjko

Moderaattori
24.2.2009
1 222
1
118
63
kyllä sirottelu onnistuu kallistetusta nurkasta. Tarkkuus tietysti rippuu myös kauhan mallista, täyttöasteesta ja maa-aineksesta.
 

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
3 673
656
113
Täydellä kauhalla normi kauhan kallistus kyllä purkaa koko huulilevyn matkalta ennen kuin valuu nurkkaan. Muutenkin salaojan täytössä renkaat olisi ojassa pitkittäin ojaan nähden ajaessa, kallistaessa kauhan kulma tulee lähemmäksi rengaslinjaa etenkin 45 asteen kulmassa.