Kallistusadapteri | Sivu 2 | AvantClub - Keskustelupalsta
Meinasin tehdä toiset kiinnikkeet myös kääntäjän pohjaan maata kohti suuntautuvan porauksen takia, eli kieputtimen saa joko kauhan kääntäjäksi tai suoraan 90 astetta nokalleen jolloin tuo kiinaa kohti poraus onnistuu paremmin. Tuohan tietysti tekee sen, että kauhakäytössä kauha menee melko kauas koneesta ja ihan täyttä kuupallista mursketta ei ehkä pysty ottamaan.
 
markkuvaari sanoi:
Kysymys kuuluu???
Tietääkö kukaan onko näihin vihreisiin saatavilla härveliä jolla voisi siistiä seinänvieret, pensaidenalustat, ojanreunat ym vastaavat paikat mihin ei varsinaisella ruohonleikkurilla pääse.
markkuvaari
Joskus suunnittelin laittavani taipuisan voimansiirtovaijerin päähän siimaleikkuripään ja vedon leikkurin hihnapyörältä tai akselin päästä suoraan.
Hihnapyöräviritykseen voisi tehdä "kytkimen" helpommin. Kai se täytyisi laittaa vielä jonkinmoisen puomin päähän.
Hydrauliikkamoottorilla voisi myös toteuttaa, mutta silloin pitäisi rakentaa myös magneettiventtiili jakamaan moottoreiden toimintaa.
Siimapää voisi olla suoraan hydrauliikkamoottorissa kiinni, sen laakerointi kestäisi kyllä. Hintaakin kertyy näin...
 
Olen kannsa ajatellut hommata tuon kallistimen, ja kulmamitan kanssa testaillut tuota 12.5 asteen kulmaa. Varmasti tasoitusritilään riittääkin hyvin tuo kulma, mutta saako esim salaojasepeliä kipattua tuosta kauhan kulmasta, jotta sais kohdistettua vähän paremmin kun ei pääse suoraan kohteeseen ajamaan? Pähkäilen että pitäskö kuitenkin miettiä sitä 45asteista. Työt kylläkin pääsääntöisesti kauhan, ritilän ja trukkipiikkien kanssa puuhailua.
 
kyllä sirottelu onnistuu kallistetusta nurkasta. Tarkkuus tietysti rippuu myös kauhan mallista, täyttöasteesta ja maa-aineksesta.
 
Täydellä kauhalla normi kauhan kallistus kyllä purkaa koko huulilevyn matkalta ennen kuin valuu nurkkaan. Muutenkin salaojan täytössä renkaat olisi ojassa pitkittäin ojaan nähden ajaessa, kallistaessa kauhan kulma tulee lähemmäksi rengaslinjaa etenkin 45 asteen kulmassa.
 

Uusimmat keskustelut