Paalari

Jäsen
Keskustelun aloittaja
27.9.2008
172
0
16
Syksy tuli ja sen myötä puhallus ja vesisateet.
Paalikuorman teon jälkeen kuski muistutti uitettua koiraa..
Ilmeisesti jonkinlaista sateensuojaa tarjoaisi myös tuo 3 seinän koppi, onkos kokemuksia moisesta?
 

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
3 455
556
113
Hytti antaa yllättävän hyvän suojan tuulta ja sateita vastaan. Ei tule kaikki vesipisarat syliin etenkin katolta koneen kallistuessa.
Uusimpien koneiden kattoplkseihin on tehty vesiurat joka saattaa kylläkin vähentää reunoilta tippuvaa vettä.

Suurin yllätys minulle oli hytin melu! Kovat muovipinnat saavat aikaiseksi "huminan", joka vaatii ajaessa välttämättä kuulosuojaimien käyttöä.

Kaivuria käyttäessä vastavalo peilaa tuulilasista haitaten tarkempia töitä. Ylös nostettava tuulilasi poistaisi osittain ongelman.
Sivupleksi estää omalta osaltaan ohjaamon reunan yli katselun.


Purin muutama viikko sitten "kolmen tuulen" hytin pois haittaamasta varastoon. Kai tuon joutuu laittaa takaisin talveksi lumitöihin .
 

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 092
90
48
Espoo
Vanhassa versiossa tuulilasin avautuminen on erittäin hyvä asia, saa kurkisteltua työlaitetta laittaessa ja kaivuussa tarkemmin kopista ja lisäksi aukosta tulee vilpoista ilmaa. Lisäksi myös hämärässä vaikkapa talliin huristellessa nostan usein lasin ylös, että näkee paremmin mihin on menossa.

Olen miettinyt että näinköhän se kiinteä etuseinä on hyvä ja ilmeisesti raadin mukaan ei ole? Pystyykö pelkästään kahta seinää pitämään paikoillaan "kesämallin" ohjaamossa?

nimim. vanhassa vara parempi.
 

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
3 455
556
113
Maasturisti sanoi:
Pystyykö pelkästään kahta seinää pitämään paikoillaan "kesämallin" ohjaamossa?

Pelkästään tuulilasin tai sivupleksin voi kesällä jättää pois käytöstä, mutta purin kaikki kolme sivua pois testatakseni näkyväisyyksiä ja äänihaittoja.
Pelkkä takalasi reunoineen on vähän "lerppu" oikean sivun alareunasta ilman sivupleksiä. Joystick:in viereen jää kaistale hytin muovia ilman mitään tukea heilumaan. Tähän kohtaan voisivat tehtaalla suunnitella jotain tukea.
Maasturisti sanoi:
Vanhassa versiossa tuulilasin avautuminen on erittäin hyvä asia, saa kurkisteltua työlaitetta laittaessa ja kaivuussa tarkemmin kopista ja lisäksi aukosta tulee vilpoista ilmaa.
Uudessa mallissa on kyllä hyvä näkyväisyys työkoneita kiinnittäessä ja muutenkin kaivuuhommissa, mutta auringon paiste peilaa ikävästi lasista.
 

EsaH

Jäsen
30.9.2009
96
1
6
kokemuksia 630 ei minkäänlaista hyttiä omavaan kehikon ympärille tehdystä seinistä?

Elikkä itse ajattelin jotain suojaa rakennella, esim takaseinä ja oikee sivu nyt alkuun tuohon omaani, olisko joku pleksi ja kiinnikkeet turvakaaren tolpan ympärille sopiva ratkaisu, mahdollisesti tuulilasi (pleksi) myöhemmin. Mutta sais nyt alkuun edes jotain suojaa ettei vedä läpi ihan niin raikkaasti.
 

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 092
90
48
Espoo
Aiemmin on ollut esillä 220 malliin tehty pleksihytti, joka näytti melko sopusuhtaiselta toteutukseltaan:

http://www.avantplanet.com/F1/viewtopic.php?f=6&t=231