Kuva-arvoitus missä Avant?

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 005
23
38
Espoo
Kaivosvaltauksella Karjalaa palauttamassa?
 

Paalari

Jäsen
27.9.2008
172
0
16
Olisko tuo vähän Talvivaarassa jeesaamassa..
 

kaik

Jäsen
9.3.2009
31
0
6
Mitenkäs "Maasturisti" kirjoittaa jotenkin, että Tietä käyden tien on vanki...
T.KaiK
 

Leppis

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
2.10.2008
2 863
227
63
Kullanhuuhdonta allastahan sitä oltiin työstämässä, Avant ja kuvaaja. Kuiva syksy pelasti savimaan kaivuussa, kuiva savi vaan on aika kovaa työstää.

Aina kun jotain vähän isompaa tekee, niin hyvätkin koneetkin on kovilla. Avantista irtosi kerran ajomoottorin hydrauliikkaletkunliitos säikäyttäen että nyt hajosi ajomoottori. Öljyt tulee pihalle moottoritilasta sopivasti renkaiden sisäpintaa pitkin. Onneksi vaan letku irtosi juntturistaan, vaikkakin tietysti justiin se alimmainen kaikkein pahimmassa paikassa oleva. Ja altaan reunoilla ajellessa tuppasi öljyt karkaamaan hydrauliikkasäiliöstä korkin huohottimen kautta. Ehkä tuli ajeltua liian kaltevilla pinnoilla.
Kaivurista sain isonpuomin työsylinteristä öljyt pihalle. Oli kylläkin alunperin sylinterin kasauksessa tapahtunut virhe. Varrenpään päätylaipan o-rengas oli kierteiden seassa pois omasta urastaan. Oli vuoden kestänyt pelkkien riekaleiden ja maalin varassa. Työntelin montun pohjalta luiskakauhalla maita ylöspäin, jolloin sylinteri joutui koville juuri varren puoleisesta päästä. Kiitos Avantin hyvän huoltopuolen, sai tiivisteen kirjekuoressa tilalle.
Sitten se "heikoin lenkki" puomin käännönketju. Tällä kertaan selvittiin vain ketjun katkeamisella. Edellisellä kerralla ketjun katkeaminen rikkoi myös sylinterin lunastus kuntoon. Silloisesta pikaisesta korjauksesta iso kiitos huollolle! Ketjusysteemin hyvät puolensa on tämäntapaisessa kaivurissa tasainen kääntönopeus laidasta laitaan, mutta ketju on kyllä liian heikko. Kilpailijan kaivurin hammasratas/hammastanko sylinterin kyljessä ei ole paljonkaan viisaampi. Siinä on epäilemättä hiekanmuruja rattaiden välissä. "Oikeissa" kaivureissa on kääntösylinterit.


"Loput leivontaohjeet" savenpäälle suodatinkangas ja kankaan päälle kiviä ja hiekkaa. Sitten lisätään vaan vesi ja kulta.

Altaan tämän hetken tilanne. Vettä vasta puoleen sääreen, vaikka pohjalla pitäisi olla kaksi lähdettä. On pohjavedet alhaalla.
Veden pinnankorkeudensäätökaivo on vielä tekemättä. Täytyy tehdä ennen kevät tulvia.
 

Liitteet

Keskustelun aloittaja Samankaltaiset keskustelut Foorumi Vastaukset Päivä
R Avant kuva-arvoitus Avant Planet - Yleinen keskustelu 7
P Arvoitus Avant Planet - Yleinen keskustelu 30

Samankaltaiset keskustelut