Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 141
118
63
Espoo
Tarttis saada toinen Hydauliikan ulosotto, samanlainen kuin se ensimmäinenkin. Etupäässä kuitenkin sylinterikäyttö, niin että voidaan ohjata suunnilleen auki ja kiinni, eli tarkkuusvaatimukset eivät ole isot. Jos homma yksinkertaistuu jättämällä se keskimmäinen letku pois kuvioista, niin mennään sitten kahdella. Eli moottoreita ei ole tarkoitus tällä toisella lähdöllä pyörittää.

Kysymyksiä:

Kaupassa myydään sähköisiä 3/2 venttiileitä. Voisikos homma onnistua niin helposti että otan t - haaralla tulot nykyisistä kanavista ja ohjaan aparaattia releellä? Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia tai hyvää arvausta aiheesta ja kuva asennetusta ratkaisuta olisi tietenkin kiva yllätys.

Tietenkin jos on vinkkejä siitä mitä pitäisi huomioida ja mitä ei ainakaan pidä tehdä, niin kiitollisuudella otetaan tietoa vastaan.

-m
 

Paalari

Jäsen
27.9.2008
172
0
16
Ulkopuolisen hydr pikaliitinten tilalle sähköinen 6-tieventtiili(2sisään, 4ulos)(Mötikkä maksaa n. 200€)
ko venttiilin ulostuloihin 2 paria pikaliittimiä.
Venttiili toimii seuraavasti: virrattomana päästää oljyn toisen liitinparin kautta, virrallisena muuttaa rasvan kulkemaan toisen parin kautta, eli katkaisimella ohjataan kummille liittimille öljy menee.


Omassa on takaulosotto järjestetty noin, mötikkä on vain kuormainventtiilin vieressä.
 

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 141
118
63
Espoo
juu, mulla on siis tikun napeilla se ulkoinen eka ulkoinen liitäntä, mutta haluaisin siihen rinnalle toisen. Saako siis tommoista 2/4 palikkaa ohjattua niin että se tuuppaa painetta vain napilla tilattuna (siis samaan tapaan kuin nykyinenkin?)

Tarve olisi ohjastaa kaivurin tukijalkoja. Järkevämpää olisi tehdä ohjaus suoraan kaivuriin, mutta ajattelin että koneen puolelle tekemällä siitä saisi ohjauksen vaikkapa kauhan kallistukseen, kun kauhassa itsessään on letkut, esim. siis nelitoimikauha jne.

-m
 

Paalari

Jäsen
27.9.2008
172
0
16
Se käyttö on niillä joystic napeilla, ja erillisellä katkaisimella(on/of) valitaan sitten
Kumpiin liittimiin öljy menee.
 

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
3 722
679
113
Takanostolaitteessa on homma hoidettu myös samalla tavalla, kun Paalari selvitti (silloin kun tarvitaan vielä lisähydrauliikan ulosotto). Lisänä vielä on "kellunnalle" oma venttiili.

Saisikohan tuplapumpullisessa värkättyä toinen pumppu käyttämään tätä Maasturin toista ulosottoa? Saisi kaivurista toiminnaltaan kaksipiirisen!
 

Paalari

Jäsen
27.9.2008
172
0
16
On olemassa myös 8-tieventiili, sillä voidaan jakaa öljyt kolmeen eri paikkaan.
http://www.salhydro.fi/sh/index.php?f=pr&pid=454