Lisäpainot | AvantClub - Keskustelupalsta

jets

Jäsen
Keskustelun aloittaja
18.5.2010
953
0
16
Re: Lisävarusteita 220:en?

Näistä lisäpainoista ottaisin mielelläni vastaan kuvia. Pitäisi itsellekin jotakin lisäpainoa kehittää.
 
Lisäpainoista näyttäisi haun mukaan olevan ihmeen vähän keskustelua. Ehkäpä tähän ketjuun voisimme keräillä tietoa, ideoita ja kuvia lisäpainoista.

Itse kaipailisin nyt ideoita Avant 220:n lisäpainottamisesta ilman hitsaustyötä. Toistaiseksi vaimo peräkoukun päällä on riittänyt tilapäisesti, mutta eihän se semmoinen käy, ei ole oikein turvallistakaan.

Heti kun rahatilanne sallii, käyn hakemassa ne rengaspainot, joskin hinta on kyllä suolainen (mutta niin aina ja kaikki Suomessa). Mitenkähän renkaisiin saisi suolavettä? Mitenkä se semmoinen suolavesitäyttö edes tehdään?

Ajatuksissani on lähinnä jokin 50-70kg paino, jonka voisin laittaa peräkoukkuun kiinni. Yhden naruvirityksen olen nähnyt, mutta tokkopa tuolla meikäläisen maastoissa sellainen kestäisi.

Ideoita otetaan vastaan ja niihin suhtaudutaan suurella kiitollisuudella! Hitsaamaan en kykene, mutta todella hyvän idean voisin kyllä varmaan hitsauttaa jossain.

Kenties, jos kävisi hakemassa peräkärryn vetopään ja siihen ruuvailisi jotakin kiinni..
 
Vaikeahkoa hitsaamatta tehdä.
Jos fiksun muotin saat tehtyä niin voisihan sitä betonista valaa sellaisen vahvasti raudoitetun mötikän jonka voi nostaa peräkoukun päälle + sivuille.

Sain taannoin "valmiiksi" kaivinkoneen rammerin piikistä hitsatun noin 50kilon painon joka on peräkoukun alapuolella. Se ei estä koneen liikkuvuutta ja painopiste on täydellisen optimaalinen. Aluksi aioin tehdä helposti irrotettavan mutta päädyttiin kuitenkin hitsaamaan sen kiinteähköksi (rälläkällä irtoaa helposti).

Rajuinpiin hommiin rakentanen lisäksi semmoisen raudoitetun betonimurikan jonka voi lisäksi nostaa siihen päälle ja sen päälle 125mm IV putken sisään valettuja lisäpuntteja.
 
Re: Lisävarusteita 220:en?

Tässä lisäpaino versioni. Napapainot ja "vetokoukun hattu". Yhteensä n.70kg, mukaan laskettuna
myös etunapojen lisäpainot.
 

Liitteet

  • Levitys ja lisäpaino.JPG
    Levitys ja lisäpaino.JPG
    56,4 KB · Katselut: 3 645
200:n mittoja katsellessa näyttää siltä, että vetokoukkuun lisättätty paino on kaksi kertaa kauempana etuakselista = vivun tukipisteestä kuin kiinnityslevy, joten hirmuisia painoja ei tarvita, koska koneen nostokyky loppuu jonnekin 500kg:aan.

Purin taannoin pari päältätäytettävää pesukonetta. Ne oli painotettu valurautaelementeillä pesun aikaisen kuljeskelun estämiseksi. Elementit ovat epämääräisen muotoisia ja painavat reilun 10kg/kpl.
Niistä voi leikata suorakaiteen muotoisia paloja. Näihin paloihin porataan sitten esim 10mm reijät ja niihin kierretangot läpi pulteiksi, joilla pakka kootaan. Palojen väliin jätetään 50mm väljyinen reikä, johon vetokuula solahtaa. Rakennelmaan viritetään edelleen kierretangosta tms tappeja ja pultteja, jolla paino kiinnitetään vetokoukkuun.
Esteettisyyden nimissä tekele on syytä muotoilla sopivalla betonikuorrutuksella, kantokahvojakaan ei tule unohtaa.

(Tuo on kuvitelma, miten homma hoituu ilman hitsaamista. Ilman hitsaustaitoa räin itse tämmöistä kasaan, vaan projekti on vielä kesken. Työvälineenäni on Tarjoustalon Gern-invertteri, ks Tekniikan Maailma 6/2002, ja silmäsuojana Motonetin jonkun kympin automaattimaski. Tummuva maski auttaa tumpeloa näkemään kohteen ennen puikon paloa eli aloittamaan hitsauksen osapuilleen oikeasta kohdasta. )
 
Perhana, tämähän olikin hyvä idea. Kiitoksia Piippolalle. Täytyykin alkaa pohtimaan, mistä saisi sopivia painoja, joihin voisi reiän tehdä.
 
Lyijy on painavaa. Sitä voi ostaa harkkoina tai levynä, vaikka en juuri nyt tiedä mistä halvalla. Lyijyä voi sulattaa yksinkertaisin menetelmin ja valaa haluamaansa muotoon, - yhdeksi painoksi tai sarjaksi painoja. Valun yhteydessä valuu voi upottaa haluamansa kiinnikkeet.
 
Lähitulevaisuuden suunnitelmissa olisi nyt tarkoitus tehdä ensin muotti ja sitten valaa siihen betoninen lisäpaino, raudoituksen ja kahvojen kera. Ensin ajattelin tietysti tehdä puisen mallin. Kukahan tietää mitenkä lasketaan betonin paino suhteessa tilavuuteen?
 
Kiitos, täten siis 30 senttiä kanttiinsa oleva paino olisi painoltaan noin 67,5 kiloa. Suurinpiirtein sellaista kaavailinkin.
 
Kiven ominaispaino on keskimäärin noin 2750 kg/kuutio. Pelkän betonin on muistaakseni noin 2,1 ja teräksen noin 7,5 t/kuutio. Tuo 2,5 t/kuutio on todennäköisesti raudoitetun betonin ominaispaino.
 
itse tein rst-putkesta jonka halkaisija 220 mm ja leveyttä vajaa metri. rautaa sisälle ja tulpat päihin ja betonivalu vielä sisälle.painoa tuli varmaan 50 kg ellei enemmän.holkin hitsasin alle ja sen voi nostaa kätevästi suoraan vetokoukkuun kiinni.musta maali vielä kruunasi komeuden.nostokahva tietysti rst-putkesta.onpahan ikuinen laite.
 
Lisäpaino on parhaimmillaan, kun sen voi "osissa" asentaa ja purkaa.
Minulla on U-palkkia pituus vajaa 0.5 m eli mikä taakse sopii lokasuojien väliin.
Laipat ylöspäin, pohjaan reikä vetokuulaa varten, johon hitsataan putki sisähalkaisija
50 mm. Laput päihin, ja tiiliä sisään. Matala ja hyvä paino.
T. KaiK
 
kaik sanoi:
Lisäpaino on parhaimmillaan, kun sen voi "osissa" asentaa ja purkaa.
Minulla on U-palkkia pituus vajaa 0.5 m eli mikä taakse sopii lokasuojien väliin.
Laipat ylöspäin, pohjaan reikä vetokuulaa varten, johon hitsataan putki sisähalkaisija
50 mm. Laput päihin, ja tiiliä sisään. Matala ja hyvä paino.
T. KaiK

Pystytkö laittamaan kuvaa tästä virityksestä?
 
mul on 630 takakylkiin tehty eri kokoisista teräslevyistä niputtamalla "muotoillut" painot, niistä ja koneesta puuttuu vielä reiät ja paikalleen ripustus, kuvia saattaa olla tulossa kun saan askarreltua valmiiks :)

mietin kans betonia mutta totesin ettei oo tarpeeks tiukkaa tavaraa, tulee liian isot möykyt. Noilla teräslevyillä saa enemmän kiloja pienempään pakettiin.
 

Uusimmat keskustelut