Maankunnostaja | Sivu 5 | AvantClub - Keskustelupalsta
Kiitos vastauksista. Se on sitten kai vaan soiteltava tukikohtaan ja kysyttävä mitä tehdään. Tosiaan ehdottomasti haluan tuon laitteen kovilla terillä, koska paljon sorateitä/kivituhkapolkuja tarkoitus huoltaa. En ymmärrä miksi kukaan ei sieltä heti tsekannut asiaa, vai olisiko käynyt sitten vaan niin ettei lähettämön pojat tienneet asiasta...
 
Mites te maankunnostajan omistajat näkisitte, onko perinteinen Avantin kelajyrsin tavallaan päällekkäinen tuote maankunnostajan kanssa? Meinaan, että tarttiskos myydä pois moinen jyrsin, jos kunnostajalla saa samat hommat tehtyä.

Kelajyrsin kyllä rouhii 15 sentin syvyyteen, kun maankunnostajalle mainostetaan 6,5 senttiä.
 
Laittakaahan YouTubeen hakuun power rake. Jos Avantin kapistus pystyy samoihin juttuihin, niin tämä ilmeisemmin täyttää jopa veroilmoituksesi?!?
 
  • Tykkään
Reaktiot: ts customs
Moi
Mulla ei ole ollu kelajyrsintä, joten en tiedä miten se toimii?? Mutta tämä maan kunnostaja on. Tänään tuli soitto kun olin linkoamassa lumia asiakkaalla, että vieläkö teen näitä hommia? Olivat tyytyväisiä viimekevään käyntiin kävin jyrsimässä rivarin kävely käytävät. Siellä oli käyny isompi kone vetämässä parkkipaikat ensin huonolla menestyksellä. Näytin kuinka oma kone toimii ja selvästi katuivat sitä isoa konetta. Nyt pyysivät että käyn parin viikon päästä jyrsimässä koko pihan parkki alueineen. Mukaan kun ottaa 180cm lumikauhan niin homma toimii. He siis pelkäävät että lumi menee sohjoksi ja upottaa, sekä parkki paikat on jäässä ja lohkolämppäri kohdissa kauheat kuopat, viettävä piha sivusuunnassa autoilla ongelmia.
 
Kelajyrsin on sama kuin työnnettävä puutarhajyrsin. Pikkasen isompi vain. Eli sillä saa multaa möyhennettyä, ja nurmikonkin rikki, mutta jos maankunnostajakin tekee sen kunnialla, niin silloinhan sillä saa tehtyä kaikki.
 
Jos kesät tekee uutta nurmikkoa tai kunnostaa vanhaa ja talvella jyrsii jääpolannetta,niin kumman otatte?
 
maankunnostajan! Muistin juuri että syksyllä kävin kuorimassa asiakkaalta nurmet pois tuolla. Lähti muuten hyvin!
Kirjottelen ilman ajatusta,eli vastaan itelle. Jos pitää muokata 10-20cm multaa niin maankunnostaja ei mielestäni toimi. Maankunnostaja muokkaa pinnan hyvin muttei syvemmältä.
 
Kyllä minä sen 5-10cm otin asiakkaalta pois pinnasta. Omassa pihassa kuorin 20-30 cm maata pois kun oli rantaan nouseva kohta.
Käy kesällä hakemassa kokeiluun jos on kohteita niin ei tartte ostaa sikaa säkissä!!:D
 
  • Tykkään
Reaktiot: Juha ja 640
Kysyisin samaan jatkoon, että kannattaako maamuokkaimeen satsata tonni enemmän hydraulista kääntöä varten? Tekeekö sillä mitään vai ajaako sitä lähes aina suorassa?
 
Nurmikon uudistamiseen tuo kelajyrsin, parilla kolmella ajolla tosi vanha ja paksukin nurmikon juurakko on pientä silppua, ei tarvitse ajaa maata pois ja selviää vähemmällä uudella mullalla.
Maankunnostaja kai kuorii nurmen, eli jos haluaa tasaista jälkeä niin kuorittu juurakko vietävä pois kun ei mene silpuksi. Ja sitten saa ajaa uutta multaa reilusti, tuohan on tietenkin hyvä juttu jos myy multaa siinä samalla...

Tuolla kelajyrsimellä tehnyt ainakin parikymmentä ikivanhan nurmikon uudistusta, hyvää jälkeä tulee ja pitäisi tasainen nurmikko parin vuoden päästäkin, kesällä nähdään onko Aiemmin tehtiin kaivinkoneella, jolloin maahan jäävät juuripaakut maatuessaan aiheuttaa parin vuoden päästä kuoppia nurmikkoon.
 
Uuden nurmen perustamisessa varmaan tuo maankunnostaja oikein hyvä laite, saa mullan nopeasti tasaiseksi ja tiiviiksi.
 
Mun mielestä avantin maankunnostajan tukipyörät on hyvät? Noissa amerikan malleissa taitaa olla vaihettavat tapit?
Tarkoitin kysyä, että onko esim. sulla syvyydensäätö koko ajan maksimissa, eli n. 65mm? Vai säädätkö samalla työmaalla aluksi syvyyttä pienemmälle?
 
Tarkoitin kysyä, että onko esim. sulla syvyydensäätö koko ajan maksimissa, eli n. 65mm? Vai säädätkö samalla työmaalla aluksi syvyyttä pienemmälle?
Tuossakun ei ole kuin silmä mittari niin laitan zoomilla niin syvälle kun vaan jaksaa pyöriä. Jonkin verran kun laittaa painoa etupyörille jotka maankunnostajassa niin ei ravista niin paljoa konetta. ;)
 
  • Tykkään
Reaktiot: Juha
Maankunnostajalla kävin auttaan naapurin leskeä.
Ei kyllä tule muuta työlaitetta mieleen jolla olis parempi tehdä ??
 

Liitteet

  • 2022072822493603.jpg
    2022072822493603.jpg
    533,5 KB · Katselut: 147
  • 2022072822493600.jpg
    2022072822493600.jpg
    553,5 KB · Katselut: 148
  • 2022072822493601.jpg
    2022072822493601.jpg
    538,9 KB · Katselut: 147
Se Lajateenan vinkki, että verkkoterä nelitoimikauhan leukojen väliin, niin toimi minulla todella hyvin. Tie vihersi oikein tosissaan ja oli keskeltä kupera, vaan ei ole enään!
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Onko maankunnostajan käyttäjillä vahvaa mielipidettä hydraulisesta käännöstä? miten oleellinen tuo kääntö on, eli tuleeko suht jatkuvasti käänneltyä, vai meneekö yhdellä asetuksella pitkään?
 
Onko maankunnostajan käyttäjillä vahvaa mielipidettä hydraulisesta käännöstä? miten oleellinen tuo kääntö on, eli tuleeko suht jatkuvasti käänneltyä, vai meneekö yhdellä asetuksella pitkään?
Kyllä se melkein aina on suorassa. Muutamissa paikoissa olen työntänyt maata johonkin suuntaan muttei mielestäni kovin tärkeä.
Enemmän tarvii kallistajaa käyttää välissä.
 

Uusimmat keskustelut