Mitäköhän tänään keksisi | Sivu 64 | AvantClub - Keskustelupalsta
Ei löytynyt mitään yllätyksiä? Vastaavassa paikassa löysin kerran kahdet äkeet :-(
Tuosta tuli mieleeni isän tarina eräästä kyläläisestä:

Aikanaan mies hukkas niittokoneensa ja oli kehunut että "kumminkin kuitenkin, ajelin hankkijaan ja ostin uuden."

Uuden koneen oston jälkeen oli kehunut että "kumminkin kuitenkin... löysin sen vanhankin", kun ajoi heinämaassa uuden koneen siihen vanhaan
 
No täälläkin pikkusen heinähommia..
 

Liitteet

  • niitto.jpg
    niitto.jpg
    312,8 KB · Katselut: 143
  • Tykkään
Reaktiot: Jyrki pokela
No niin, aina jotain ja niin ne omat työt jää tekemättä....

Luin sitten tässä päiväteekupillisen ääressä uutisotsikoita ja klikit on näköjään päivän sana myös ylen puolella: Suomeen on saapumassa uusi kuivuusaalto sitten kun paneutuu sisältöön niin sieltähän se löytyykin "Koko maassa ei ole heinäkuussa satanut vielä juuri lainkaan."
Siis oikeasti - nyt on heinäkuusta menossa viides (5) päivä ja ollaan jo huolissaan, kun ei ole satanut kuin vähän siellä tai täällä.
Kyllä se ilmastonmuutos nyt tekee meistä selvää ennenkuin ehditään edes lisätä painetta avanttien renkaisiin ja laittaa viilennyslaitteita koppeihin.
Niin ja sitä vettä tulee kyllä loppuviikosta takuu varmasti reippaasti jos eli kun minä tästä pääsen sinne 'pikkumökille' niittotöihin...
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkään
Reaktiot: Jyrki pokela
onko kukaan tuonut avantin akulta suoraan virtakaapelia puomistoon kun toi mönkkärin lumilinko tarttee virran akulta ja nyt mietin ett kuinka pitkä ton virtakaapelin pitäis olla. mielellään en tekis tupla purku-kasaus hommia
 
Ota ns. riittävän pitkä - siitä saa aina napsaistua pois pihdeillä tai nippusiteillä: nimimerkki just ostin 2x15m hydr letkua avant käyttöiselle aukkoporalle.
Piuha maksa niin paljoa... tuossa mökkiprojektissa vedän just sähköjä korkean tilan kattoon ja laitan sähkömiehelle kytkentävaraa 30...50cm joka paikkaan.

Mitäs tänään: rouvan auto on pesty ja kunhan saan sen palautettua talliin niin sitten alan testaamaan tuota aukkoporaa - viimeinkin :rolleyes:
 

Liitteet

  • RH4k-ch9 25.7.2021 klo 12.07.23.jpg
    RH4k-ch9 25.7.2021 klo 12.07.23.jpg
    1,3 Mt · Katselut: 173
  • Tykkään
Reaktiot: Aku9
Arvatkaas miten kävi eilen?
Juu, ei sitten testailtu aukkoporaa :rolleyes:
Rouva laittoi kuvan "räjähtäneestä keittiöstä" ja tuli siivoustöitä loppupäiväksi...

Vuokra-asunnon halpis keraaminen taso ja päällä (saksasta) ikean lasilevyt joita pidetään tason päällä suojana, KUN ei ole käytössä. Laiskempi meistä käyttäjistä nostaa ne levyt vain toiselle reunalle ja käyttää toisen reunan lämmityspaikkoja. No, tiedoksi että tuo lasi sitten kuumentuessaan räjähtää ihan kivasti ympäri taloa. Onneksi sitä isoa murusta joka on helppo löytää joskin kyllä sitä pientä siruakin löytyi aika kiitettävästi joka paikasta. Onneksi keittäjä oli jättänyt hellan omaan arvoonsa ja siirtynyt terassille ennen tapahtumaa. Nyt tiedetään sitten sekin, että tämä malli ei tunnista puuttuvaa esinettä lieden päällä - tai siis olenhan minä sen tiennyt vaan jäänyt noteeraamatta varsinaisesti. Vahinkolistalla vain ja ainoastaan tuo lasilevy ynnä varmuuden vuoksi hellalla kattilassa lämpiämässä ollut ruoka vaikka olikin kannen alla.

AUKKOPORA ja HYDRAULIIKKA????
Nyt on kaikki palikat paikallaan ja pitäisi tehdä kytkennät josta seurasi joukko kysymyksiä ennenkuin kokeilen päästää toimintasavuja laittteista.

1) pitäisikö kytkeä sarjapikaliittimeen (on adapteri) ja jos niin eikös se vasen alanurkka ollutkin lähtevä paineliitin?
2) olisi myös takaliitos sarja joka on kahdennettu eteen: ymmärtääkseni paineliitin on se jossa on sininen tulppa?
3) aukkoporassa on niitä flattiface liittimiä: onko uros paine ja naaras paluu? tai siis?????
4) epäilemättä työhydrauliikan vipu pitää lukita koska olen 15 metrin päässä koneesta?

Käyttöohjeet eivät anna juurikaan vihjeitä: aukkopora ei mitään ja avant vähän tulkinnanvaraisia :confused:

FFH_1+4_FFH_2+3_web.jpg
 
Tämä nyt ei satu ihan tämän päivän keksintöihin muutoin kuin, että tilasin uuden laatikollisen lasia Belgiasta :cool:
Voiteluainetta konekuskille.... ja tälläisena lämpinä päivänä menee muutenkin terassilla ilta-auringossa istuskellen.
Trappisteja olen ottanut näyte-erinä erilaisia ja hyviä ovat olleet :)
Tulevat ihan noinvain ja - ainakin vielä toistaiseksi - ilman ongelmia tänne työmaalle saakka kannettuina.
 

Liitteet

  • 20210724_155853676_iOS.jpg
    20210724_155853676_iOS.jpg
    1,5 Mt · Katselut: 142
  • 20210629_135705369_iOS-2.jpg
    20210629_135705369_iOS-2.jpg
    1,7 Mt · Katselut: 138
Olishan nyt tuommoisen pikku tienpätkän tehnyt noin monella avantillakin :cool:
Mutta jos olis lähempänä niin vähän olisi tarvetta "koekäyttää"...
Katsotaan nyt selviänkö siitä hommasta TheKoneen kanssa kera 210'n vai pitääkö pyytää toisenlaista konetta kylään jahka aika on otollinen?
 
Kuvasin uuden videon missä kaivelen minikaivurilla kun jäi tuo vuokraamani piikkauskone vähän olettamaani tehottomaksi. Tai sitten vain en osaa :D Joka tapauksessa uusi video youtubessa. Olkaa hyvä!

 
Terapiaksi kokeilin niittomurskainta ja hydraulista sivusiirtoa. Parisataa metriä postilaatikoille jotta koira pääsee pissille mukavammin. :cool:
Lisäksi kävin naapurin rouvan pihassa tekeen pienen väylän, täytyy paremmalla ajalla käydä vetään koko ryteikkö. Nyt on helppo mennä kun viimevuonna keräsin kivet pois sekä jyrsin kannot.
 

Liitteet

  • 20210805_205313.jpg
    20210805_205313.jpg
    1,3 Mt · Katselut: 119
Terapiaksi kokeilin niittomurskainta ja hydraulista sivusiirtoa. Parisataa metriä postilaatikoille jotta koira pääsee pissille mukavammin. :cool:
Lisäksi kävin naapurin rouvan pihassa tekeen pienen väylän, täytyy paremmalla ajalla käydä vetään koko ryteikkö. Nyt on helppo mennä kun viimevuonna keräsin kivet pois sekä jyrsin kannot.
Minulla on hydraulinen sivusiirto kiinni aina myös ruohonleikkurin kanssa. taipuu tuo 760 helpommin pensaiden lähellä.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Aku9
Tein videon miten ratkaisin salaojaremontin yhteydessä syntyvän styroksijätteen lajittelusta. Videon lopussa hiukan myös parsitaan kasaan omaa pienkuormaajaa :) Olkaa hyvä!

 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis ja Markus
Tein videon miten ratkaisin salaojaremontin yhteydessä syntyvän styroksijätteen lajittelusta.
Tähän voisi vain todeta, että omakohtaisesti olen rahdannut _kaiken_ tontilla olleen stryroksin kierrätysasemalle tai lahjoittanut eteenpäin 'tietämättömille'.
Vain ja ainoastaan xps-levyä (tässä tapauksessa FF'ia) käyttää hän täällä niin maan- kuin betoninkin alla. Siitä tulee murua vain jos käyttää moottori- tahi muunkaltaista sahaa. Puukolla tulee nättiä jälkeä ilman jätettä. JA vähän kalliimpi materiaali säästää työtä tulevassa elämässä, kun ja jos joutuu aukomaan paikkoja tahi pihaa.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Aku9
Onko kellään jäänyt nurkkiin avantin fasteria ( adapteria ) kun pula ajan hiekoituskauha pitäis saada toimimaan sitten kun sitä ens talvella tarvitaan
 
pitäis olla paine-paluu-tankki liittimet ja toi 300 euron hinta tuntuu kovalta ku uus maksaa tehtaan hinnaston mukaan 280 euroa
 
Joo ymmärsin kanssa että molemmat saapi samaan rahaan, vähän käytetty ja enemmän. Kysymällä selviää.
 
Meinanu vastustaa kokopäivän.... jotain pientä siellä täällä. Liekö raivossa tullut revittyä kun kesken tarkan liikkeen katkesi. Nyt liityin samaan kerhoon muiden kanssa joilla tuo on katkennut.
 

Liitteet

  • 20210828_190655.jpg
    20210828_190655.jpg
    957,6 KB · Katselut: 176

Uusimmat keskustelut