Mitäköhän tänään keksisi | Sivu 68 | AvantClub - Keskustelupalsta
Disclaimer: omistan seuraavassa esitettävän yhtiön osakkeita 100kpl :cool:

Huomasin tuossa, että Yepzon'lla on nyt BF-tarjous -50% laite trakkerista (ei ole itsellä) jonka hinta on lähes 200 eur normisti.
Tuon saa neljällä ruuvilla pultattua haluamaansa paikkaan, kunhan vain huolehtii ajoittaisesta usb-virran saannista.
Ikävin puoli tässä on se, että tuohon laitteeseen kuuluu myös reilun kympin kuukausimaksu.
Toisaaltaan pitäisi olla varsin tehokas laite, ainakin parempi kuin kuluttajakäyttöön tarkoitetut valkoiset?
https://yepzon.com/product/asset/

Additional Information​


Integrated SensorsAccelerometer for collision detection (±16g in 3 axis)
Temperature sensor (accuracy and range: ±1.5°C from -25°C to +85°C, ±2.0°C from -40°C to +125°C)
Humidity sensor (optional). IP41 chassis.
CoverageDepending on chosen service plan: EU/EEA countries or Global (150+ countries)
Additional FeaturesPower switch for initial power-up, micro USB charging port, LED indicator, mounting holes.
User InterfaceIn-house Web UI, 3rd party Web UI, custom API integration
Battery7000 mAh Li-ion, shipped to customer with full charge. Battery life ~1-12 months depending on settings and usage. Rechargeable.
Product DimensionsWeight 220g, width 115mm, thickness 31mm, length 75mm
Positioning MethodsGPS, GSM Cell ID triangulation

Ja osakeomistus juontaa siitä, että sillä sai ostettua halvemmalla (-50%) aikoinaan yhden laitteen...
Itsellä on käytössä nuo valkoiset, kun laitteetkin ovat vain omassa käytössä: valkoisen rajaton 12kk 'nettipaketti 'on vajaat 50eur.
 
Meillä on koiralla :cool: Pari kertaa tarvinnut tarkkaa paikannusta. Koira löyty.
Hyvä juttu... ja minä toivon edelleen, että ikinä koskaan ei tarvi paikantaa, konetta.

Tuo edullisuus on sitten toinen juttu jos ajatellaan koneen hintaa vs. paikannuksen hintaa niin onko esim 20eur/kk=240/365=n. 70c/vrk liian kallista suhteessa eur 40...70000 koneen hintaan? Esim 50k' koneen hinta jaettuna tuolla päivähinnalla tekee reilut 70.000 vuorokautta eli pari sataa vuotta seurantaa: kallista, no onhan se jos vertaa koneen jäännösarvoon kahden sadan vuoden päässä :rolleyes:

Itse aloin tässä juuri harkitsemaan josko pitäisi sittenkin ehkä ostaa tuo kalliimpi laite koneeseen: keksin sille juuri hyvän, yksinkertaisen paikan josta sitä EI oikeasti ensinäkemällä (alle puolen tunnin) löydetä ja sähkönsaanti tai lataus on helposti järjestettävissä. Toimii varmasti jollei kuljeteta lyijyvuoratussa kontissa. Yksityisviestinä tarkemmin jos kiinnostaa ;)

Nimimerkki: neljäs kierros (tasokorotus) keskimäärin n. satasen valvontakameroita menossa nyt työmaalla ja vanhimmat (toimiikohan ne enää???) vuodelta 2008 ja nyt jo parikymmentä kaikkiaan näkyvillä.

JK. minä käytin tuota paikanninta, kun appivanhemmat seikkaili Saksassa kaupungilla keskenään: annoin palikan mukaan ja kotiintuloajan :rolleyes: :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Taka kaatopaikalle tuli askarreltua laari. Reunat betoni legoista, pohja 50x50 pihalaatoista ja päälle 5x8 pressu.
18 tonnia pölyävää 3-6 sepeliä.
Kaivurilla vielä liippasin kaadon kasaan jotta ei jää vettä pressun päälle.
IMG_20211124_152746.jpg
 
Betset Nurmijärvi ostospaikka ja hinta 45e alv0 kpl,tehty elementti tehtaan jämistä joten kivessä voi olla useampaa erää massaa.
Kelpaa kyllä mulle ja tarkoitus saada halpuutettua hiekoitus kuluja sillä kun voi kuljettaa tavaran normaalilla sora-autolla.
 
  • Tykkään
Reaktiot: DilleWille
No en onneks lämmitä sähköllä, ja kaiken muun lisäks noi aurinkopanelitkin sitte on sopivasti lumenpeitossa (10kWp)
 
Jaahas, ulkona alkaa lämpiämään ja sisällä taas kylmenee edelleen - senverran nuo lähes -20 astetta teki tuossa projektimökissä. Vähän voipi vaikuttaa sekin, että siellä alkaa olla kaikki aukot käsitelty (FF't pois ja muovit tilalle). Jaha saadaan tarkemitat tehtyä niin laitan ff't takaisin ja tarkenee tehdä sisätöitä taas.
Hain eilen öljypuhaltimen - siis hallilämmittimen ja kyllä se jotain saa aikaan. Loppui jätepuuklapit :confused:
Päivän ohjelma:
- rautakaupasta vihreätä puuta ns riittävästi eli noin 100jm aukkoihin apupuitteiksi 6,45eur/m sis alv 24% :oops:
- lvi-tukusta lattialämmitystavarat; se hyrrä on vielä harkinnassa kun en pääse tekemään varmaan ennen joulua
- samasta paikasta toinenkin 3k euron kuorma, mutta nyt iv-tavaraa
 
  • Tykkään
Reaktiot: Jyrki pokela
Pitäis laittaa kakstoiminen sylinteri työlaitteelle 760i:n perään jossa takakippi. Onko kelluntaa vakiona takana? Mites sylinteri toimis jos toisen letkun laittais paluulinjaan?
Vai pitääkö kellunta rakentaa ite ihan toista kautta?
 
Taaskaan en mistään tiedä, mutta onko sulla tämmöiset nappulat takahydrauliikalle? Toinen noista on kellunta siis pikku nappulat. Mullahan on nostolaite johon se on, en tiedä toimiiko se hydrauliliittimien kautta?
 

Liitteet

  • 20211216_205551.jpg
    20211216_205551.jpg
    1,2 Mt · Katselut: 95
Tuli siinä joulun välipäivinä nuukana miehenä tehtyä DIY-sivusiirtoadapteri ettei välipäivät mee vallan kaljotteluun. Alunperin tarkoitus oli tehdä se vain sorminiittokoneeseen että saa antaa tiehoitokunnan puolesta puskille kyytiä. On tullut pidettyä tuossa luistelureittiä jäällä auki ja tänään löytyi oiva käyttö sivusiirtoadaperille, nimittäin liitin siihen etuauran ja aivan valmis penkanlevittäjä on siinä. Tuolla kun ajaa 10-15 cm jäästä irti niin taas tuli tilaa lumelle muutamalle aurauskerralle. Täytyy keväällä koittaa tuota tienvarsille niin sulaa penkat nopeemmin ojiin.
 
Betset Nurmijärvi ostospaikka ja hinta 45e alv0 kpl,tehty elementti tehtaan jämistä joten kivessä voi olla useampaa erää massaa.
Kelpaa kyllä mulle ja tarkoitus saada halpuutettua hiekoitus kuluja sillä kun voi kuljettaa tavaran normaalilla sora-autolla.
Mites Avantistit säilöisi kaksi kuutiota hiekoitussoraa tontilleen? Toi ois suunnilleen maksimitarve mitä voisin tarvita talvessa. Naapurilta saan haettua avantin kärryllä kätevästi - pitäisi tuohon pikkukärryyn juuri kuution saada menemään painon mukaan tuota 3-6 sepeliä, joten kahdella kuormalla tulisi. Hieno tuo Ville66 aumakasa. Halvalla haluaisin toki tehdä säilytyspaikan. Vaikkei tietysti 2kuution kasa paljoa tarviketta vaadikaan. Paljonko tuollainen betonilego painaa? Nurmijärvi ei ole kaukana tästäkään, muttei mun pikkuavant oikein tuollaisia legoja jaksa liikutella ja taitaisivat olla hiukan ylimitoitettuja näin pieneen kasaan.
 
Hiekkasiilo kyllä kutkuttelee. Taitaa olla vaan liian vaikea siirtää. Paljonkohan tuollainen mahtaa painaa tyhjänä? Että menis jarrullisella peräkärryllä, jos jotenkin lastauksen ja purun saisi järjestettyä? Ja käytännössä 170 kaivurilla en pystyisi tuota täyttämäänkään. Siitä saisi kyllä harrastustoimintaa oikein kunnolla, sitä ei pidä koskaan väheksyä.

Tylsä vaihtoehto, että sora kasalla maantasossa tai ainakin pikkuavantin sorakauhan ulottuvilla lienee käytännöllisin. ja alan ihastumaan tuohon lego/betonilaatta designiin yhä enemmän. Tietysti ois hyvä, ettei mikään osa rakennelmasta painaisi enempää kuin 225 pystyy siirtämään niin saisi helposti tehtyä ja tarvittaessa muokattua tai siirrettyäkin.
 

Uusimmat keskustelut