näyttää olevan useita koneita myynnissä | Sivu 2 | AvantClub - Keskustelupalsta
Eihän uudessakaan tavarassa kovin laaja virhevastuu ole, takuut ja muut on ihan vapaaehtoisia. Virhevastuu koskee uudessa tavarassa materiaalivirheitä, eikä kulutuksesta johtuvaa rikkoutumista, joten käytety tavara hajoaa kulutuksesta johtuen, niin ei siinä juuri oo virhevastuuta.
 
Takuu on vapaaehtoinen lisä normaaliin kuluttajasuojaan.

Veho kävi taannoin hakemassa käräjiltä vauhtia kun kuluttaja vaati uutta moottoria 5 v vanhaan autoon. Kuluttaja voitti. Puhutaan tavaran oletetusta käyttöiästä

Joissakin hyödykkeissä käytetyn tavaran virhevastuu on määritelty suoraan vuosissa esim. kiinteistökaupassa 5 vuotta, uudisrakennuksissa 10 vuotta ja osakehuoneistoissa 2 vuotta. Muissa sitten arvuutellaan tarkemmin kohdetta, tavoiteltavaa käyttöikää ja hintatasoa. 2000 euron auton ostaja hyväksyy vikaantumisen mahdollisuuden helpommin kuin 20 000 euron bilikan hankkinut. Voidaan olettaa että parisataa on hyvä lohtu kiehahtaneesta kannesta tonniluokan autolle, mutta tyyriimmän bilikan ostaja voi aiheesta vaatia suoristusta töineen myyjän piikkiin. Usein autoliikkeet pyrkivät vapaaehtoisin "takuusopimuksin" kaventamaan ostajan oikeuksia, mikä ei ole kuluttajasuojan mukaista, harva kuitenkaan lähtee riitelemään ja kärsii vahingot.


Kuluttaja-asiamies toteaa asian yleisellä tasolla seuraavasti: (kirpparikäytäntö on uusi ja mielenkiintoinen)



"Sellaisena kuin se on" -ehto tai muu vastaava varauma ei välttämättä vapauta myyjää vastuusta. Tällöinkin tavarassa on myyjän vastuulle kuuluva virhe, jos
myyjän antamat tiedot tavaran ominaisuuksista tai käytöstä eivät pidä paikkaansa ja annetut tiedot ovat voineet vaikuttaa vaikuttaneet kauppaan.
myyjä jättää ilmoittamatta tiedossa olevasta tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta merkittävästä seikasta, ja laiminlyönti on voinut vaikuttaa kauppaan.
tavara on hintaansa ja olosuhteisiin nähden huonommassa kunnossa kuin ostajalla oli perustellusti aihetta edellyttää.

›Tavaran korjaaminen tai vaihto virheettömään
›Hinnanalennus ja kaupan purku

Virhe kirpputorin palvelussa

Kirpputorin tai vastaavan käytetyn tavaran kauppapaikan ylläpitäjä on vastuussa myymästään palvelusta kuten muutkin palveluja tarjoavat yritykset.
 
Jos on osoitettavissi, että vika johtuu moottorista eikä käytöstä, niin silloin se voidaan korvata. Mutta jos myyt 10v vanhaa Avanttia, josta hajoaa kone, niin ei sitä enään kuulu korvata. Tuttu osti paljon ajetun auton, josta kytkin meni hyvinkin äkkiä. Kuluttajaviraston lausuman mukaan se on jo sen ikäiseen autoon oletettava vika, niin ei korvausta kuulu maksaa.

Kevään aikana oon myymässä melkein 30v vuotta vanhaa kaivuria, eikä sille enään ole myönnettävissä minkäänlaista virhevastuuta.
 
Tuossa varmaankin kokonaisuus ratkaisee. Jos kysessä on vaikkapa 30 vuotta vanha kunnostettu hyödyke ( "peruskorjattu") niin hinta ja odotusarvo lienee toinen kuin työkuntoisenkäytetyn kanssa.

Olettaisin kuitenkin että työkuntoisena myytyyn pätee samat odotukset kuin käytettyihin ajoneuvoihin. Jos kone kosahtaa alle puolessa vuodessa on vika ollut lähtökohtaisesti jo kaupantekohetkellä. Vekottimen iän ja kauppahinnan perusteella kohtuullistaan korvausta.


Linkkivinkin avant kaivurilta voisi olettaa vuoden-parin moitteetonta toimintaa ainakin yksityiskäytössä, eikös vaan? Tuskin niitä muuten myytäisi ollenkaan.

Edelleen otaksun että esimerkinkaltaiset leikkihuutokaupat ylläpidetään osittain vastuun katkaisemiseksi.
 
Veholla tietysti on 5 vuoden huoltosopimus, joten koneen toimivuus takautuu senkin kautta. Jos autoon vaihdetaan öljyt takapihalla, niin ei maahantuojan vastuu kauaa oo. Siinä pitää ottaa huomioon huoltohistoria jne.

Alkavaa vikaahan sitä saattaa olla vaikka mitä, mutta eipä niistä voi tietää etukäteen. Jos tuollaselle kaivurille lasketaan vaikka 7 vuoden kesto, niin ei sille paljon 30 vuoden päästä voi takuuta antaa. Jos se ois koneromontoitu tmv. silloin voitaisiin koneelle antaa ehkä puolenvuoden toiminatakuu. No minä en tänne sitä myyntiin laita, enkä anna Planeettalaisille alennusta, kun se ois hyvä harrasteliavehkeeksi. Onneksi kaikki yritykset siirtyy ulkomaille pikkuhiljaa, niin ei oo enään tuotakaan ongelmaa. :D

Joku harrastelija pukkaa Avantista likaiset ja metallihiluiset öljyt tuonne, niin se on muutamassa päivässä selvä. Sitten ollaan valmiita haastamaan oikeuteen, kun ei kestä paria vuotta. Letkut ja tiivisteet kestää huonolla tuurilla vain kuukausia, joten niitä ei ainakaan voi vaatia toimimaan kahta vuotta.
 
Velhon tapauksessa auto oli huollettu ohjelman mukaan mutta ei huoltosopimuksella. Suunnilleen 100tkm oli huristettu.

Vanhaan tavaraan pätee vanhan tavaran arvo. Jos koittaa uskotella että uutta tavaraa niin silloin on heikoilla, mutta jos nyt myy vaikkapa 5keur hintaan uutena 150keur kaivuria niin tuskin kukaan voi kuvitella uutta ostavansa. Tai voi, mutta semmoiset kannattaa jo ostotilanteessa ohjata pois. Sinänsä kuluttajalautakunta on ao tapauksissa suositellut vain kahvirahoja jos jotain on kosahtanut heti kauppojen jälkeen.

Taannoin kauppasin 450 tkm ajettua sitikkaa tonnilla ja sain ostajakandilta A4 listan kysymyksiä kohteesta. Vastasin kohteliaasti että olemme molemmat tyytyväisempiä jos jätämme kaupat väliin. Opiskelija oli etsimässä tonnilla uutta autoa.
 
10 kiloa+Alvi tuolle hintaa taitaa tulla. Se nuissa on, kun jotain menee, niin ei touhutonni riitä mihinkään. Ajomoottorit pahimmillaan on 5k kappale, eikä saa käytettyjä välttämättä mistään. Pahimmat kuskit on särkeny uusia ajomoottoreita muutamassa kuukaudessa, kun on kauheaan savikkoon ajettu ja pitkiä matkoja ajettu yhtä kyytiä.
 
Tuo huutokauppa on täyttä pelleilyä, siirtyisi vaikka Ebayn plattaan (huomattavasti turvallisempi ostajalle) Joko myydään hinnalla millä tahansa tai sitten on selvästi että hintavarausta ei ylitetty huudettaessa.
 
Ezmo sanoi:
10 kiloa+Alvi tuolle hintaa taitaa tulla. Se nuissa on, kun jotain menee, niin ei touhutonni riitä mihinkään. Ajomoottorit pahimmillaan on 5k kappale, eikä saa käytettyjä välttämättä mistään. Pahimmat kuskit on särkeny uusia ajomoottoreita muutamassa kuukaudessa, kun on kauheaan savikkoon ajettu ja pitkiä matkoja ajettu yhtä kyytiä.

Joo, toveri lainas 16 tn jarruvikaisen pyörälänkkärin krossiradan tekoon ja sopi että viedään lavetilla

No se tuli kuitenkin tietä pitkin takas ja kaikki ajomoottorit oli uusia tiivisteitä vailla kun oli jarruteltu hydrauliikalla isommissa alamäissä.
 
Ville_remppaaja sanoi:
Tuo huutokauppa on täyttä pelleilyä, siirtyisi vaikka Ebayn plattaan (huomattavasti turvallisempi ostajalle) Joko myydään hinnalla millä tahansa tai sitten on selvästi että hintavarausta ei ylitetty huudettaessa.
Kannattaa kiinnostua vain niistä kohteista, joissa sitä ei lue. Niitäkin on jonkin verran siellä myynnissä. Yleensä ulosmitattu tavara on myynnissä ilman arpomista.
 
https://www.avk.fi/Shop/Vehicle/Vehicle/546923/avant-avant-520-pienkuormaaja?brandName=avant Siinä ois jollekkin "pientä" remonttia vaativa kohde. Tuommosen vois projektiksi ostaa, jos sais alle tonnilla.
 
Melko suolainen hinta ja tarjottukin oli jo lähes 2000e... kovin näytti kärsineeltä, onkohan pudonnut kyydistä / mennyt ympäri, ei ollut mitään tarkempaa selostusta ja kuvatkin hienosti otettu hanki päällä...
 
No niin, huutokaupattavan kaivuri 260:n hinta kipusi alvillisena 6448 euroon. Vähän kovalta tuntuu, kun valmistusvuosi on 2014 ja vaikka oli käyttämätön, niin kuka totuutta tietää. Uuden lähtö 7800 plus kallistaja. Ja saa nähdä hyväksytäänkö tarjous, kummasti hinta kipusi aina sekuntia vaille loppumista. Oiskohan myyjä ollut itse korottamassa, että saa haluamansa. Itse lopetin reilun 4000 kohdalla.]
 
Onko ainoa tarjoaja planeettalainen vai pitääkö kisailla, tosin tuleehan tuolle jo nytkin verollista hintaa aika reilusti?
https://huutokaupat.com/fi/v/459093
Avant Puunhalkaisukone, 2014, 0 h, Forssa
Kohdenumero 459093
Katsottu 1 908 kertaa
Korkein tarjous 1 440 € hintaan lisätään 24 % arvonlisäveroa
Aikaa jäljellä 5 t 14 min 57 sek
 
Ei tuossa kauheaan hintakilpailuun pääse, kun vähän hinta nousee, niin on helpoin soittaa tehtaalle ja tilata uus takuunalainen kone.
 
Ei ole vielä hyväksytty "help" huutoa! Laskisikohan Hankkia tuohon hintaan käsistään?
 
Leppis sanoi:
Ei ole vielä hyväksytty "help" huutoa! Laskisikohan Hankkia tuohon hintaan käsistään?
Siinhä ja siinhä, sopii epäillä vaan onhan niitä ihmeitä tapahtunut ennenkin.
(JK. sain moottorisahankin taas oto näennäishuollon jälkeen käyntiin :shock: joten vielä tässä tulee se klapikoneen tarve eteen jos ehtii pätkimään noita runkoja ennen niiden lopullista maatumista...)
 
Tuossa on halkaisulaite sopuhintaan myynnissä. http://www.motonet.fi/fi/tuote/389587/FISKARS-X21-halkaisukirves--teroitin Tehokas, eikä juuri tule kustannuksia. :D
 
Taitavat kysellä lupaa Danish Agron pääkonttorilta, kun ei ole vielä tullut päätöstä myynnistä :)
 
Onkos nyt hinta kohdillaan?
Kuvista näyttää kyllä ihan ehjältä, mielestäni edullinen.

https://m.nettikone.com/avant/420/1632861?vifAdCount=0&vifNav=Y#1
 
Maasturisti sanoi:
Veikkaan että hinta = hinta+ alv
Jos on tuo kättelyhintana niin kyseessä on lahjoitus.
Tarkista koneen alkuperä.
Ainakin kertoo olevansa alv-vähennyskelpoinen vaikkakin yksityinen myyjä.
Tuskin on pitkään tuo ilmoitus, syystä tahi toisesta ja minäkin tutkisin hyvin tarkkaan jos...
 
No se menikin sitten sukkelasti kaupaksi.

Niille jotka eivät ehtineet ilmoitusta katsomaan, niin oli 2012 ikäinen 420 avantti n.150h ajettu hintaan 8900e.
 

Uusimmat keskustelut