STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Ajajttelin jos sellaisella saisi vedetty tienreunat ja vähän oksia pois. Onko toimiva laite ja mitä pitäisi huomioida?
 

Hartza

Jäsen
11.7.2009
19
0
1
STEFFE sanoi:
Ajajttelin jos sellaisella saisi vedetty tienreunat ja vähän oksia pois. Onko toimiva laite ja mitä pitäisi huomioida?

Joskus aikoinaan noissa ei tainnut olla mitään "murtopulttisysteemiä", eli ajamalla kiinteään esteeseen vääntyy koko teräpalkki. Nykyisisitä versioista en tiedä. Eli kannattaa siis ainakin huomioida, että on jonkinlainen "turvamekanismi".
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
MRJ sanoi:
Kyllästyit jo niittomurskaimeen puomistolla? :lol:

Ei mulla ole murskain puomistolla. Kokeilin murskainta(perus) mutta en tykännyt jäljestä. Aattelin että tuollaisella saisi ehkä helpommin hoidettua hommat.
 

tujuka

Jäsen
22.2.2012
68
0
6
Kokemusta on Porilaisen firman tekemästä laitteesta. Tämä omani taitaa olla niitä tuotannon ensimmäisiä laitteita. Kone leikkaa kyllä hienosti mutta montaa kohtaa on saanut parantaa ja vahvistaa. En sitten tiedä onko uudemmat versiot yhtään parempia.

Avanti oma palkkiniittokone oli huomattavasti kestävämmän näköinen kun sitä joskus näyttelyissä tutkin. Käyttökokemuksia siitä ei ole.

Oma käyttöni on ollut tienvarsien leikkausta ja siihen tosiaan soveltuu todella hyvin.
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
OK, kiitos tujuka. Juu noita ensimmäisiä porilaisia olivat hyvin heikkoja laitteita. Nykyinen Avntin versio on aika jykevä ja siihen saa vielä sähköohjauksenkin.
 

Timberman

Jäsen
6.3.2010
610
0
16
Avantin Porissa valmistettu niittokone oli täys pa$$$$ka. Ensimmäiset hitsisaumat repesivät jo muutaman tunnin käytön jälkeen. Siinä ei ollut oikein mitään muuta hyvää kuin toimintaperiaate, itse leikkuuteräkolmiot sekä sormet. Montaa konhtaa jouduin itsekin parantamaan ja vahvistamaan. Lähetin siitä jopa tehtaalle usean sivun mittaisen viestin ongelmista parannusehdotuksineen.

Avantin pari vuotta sitten esittelemä omaa suunnittelua oleva niittokone on monta dekaadia parempi. Toimintaperiaate, teräpalat sekä sormet ovat edelleen samat, mutta toteutus PALJON parempi. Teräpään laukaisulaite toimii ihan oikeasti, ja laite on tehty kestämään.

Vanhalla niittokoneella ja sen bilteman liinavinssillä tienvarsien niittäminen oli yhtä jatkuvaa säätöä. Siinä ei ilmastoidusta kopistakan olisi ollut mitään iloa, kun koko ajan piti hypätä ulkona teräpäätä joko nostamassa tai laskemassa :lol: Uudessa niittokoneessa teräpään sähköinen säätö on ihan ehdoton tienvarsien leikkuussa, ainakin mikäli haluaa kaataa heinän poikki lähempänä juurakkoa kuin latvaa. Niittokoneella on myös hyvä terä pystyssä karsia tielle tulevia puiden oksia. Zuumi ylhäällä saa katkottua oksia melko korkealtakin.

Täydellinen Avantin uusi niittokone ei kuitenkaan ole. Se on edelleen melko "epästabiili" ja etenkin epätasaisella alustalla hankala asentaa koneeseen. Lisäksi teräpään tuennassa käytetty vaieri ei ehkä ole paras ratkaisu. Mulla vaieri meni poikki juuri muutama viikko sitten. Tähän saattoi kuitenkin vaikuttaa lineaarimoottorin (hieman hidas) päässä oleva taittopyörä, joka ei pyörinyt kunnolla. Taittopyörä oli hahloonsa liian paksu.

Niittokoneen leikkuujäljestä voi olla montaa mieltä. Niittokone ei silppua eikä "hävitä" kaadettua heinää. Etenkin pitkä heinä saattaa kaadettuna olla jonkun mielestä ruman näköistä. Alkujaan vastaavaa tekniikkaa käytettiin hevosten vetämänä juuri siksi, että heinä haluttiin kaadon jälkeen saada korjattua talteen. Jos Avantin niittokoneella haluaa saada oikein hyvää jälkeä, niin pitää ajaa hiljaa aivan kävelyvauhtia ja kerätä tai silputa kaadettu heinä jollain toisella laitteella.

Muutaman sadan metrin tiepätkää varten en niittokonetta hankkisi. Saman homman (puiden oksien karsimista lukuun ottamatta) tekee nopeammin ja halvemmalla hyvällä raivaussahalla, jota voi käyttää monessa muussakin paikassa mihin Avantilla ei ole asiaa.
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Kiitos Timberman kattavasta tarinasta! Muistin juu että tuo eka versio oli täysi katastroofi.
Mulla olisi nyt niitetyävänä 3 km tietä, molemmat puolet sekä väjän pihakenttää. En mä jaksa oman tien reunat vetää kun olen ainoa kun haluaisi siistiä niitä.

Tilasin moinen vekotin sähköisellä säädöllä. Ajattelin kyllä istua viileässä hytissä koko ajan...

Ja kun tiet on siistitty niin alkaa varmaan puunajoa! Nyt kun sain min rakas sahakin huollosta! Onneksi ei työt lopu kesken nyt kesällä jolloin säilyy hyvä tahti jos lunta vaikka tulisi tänä vuonna!
 

Timberman

Jäsen
6.3.2010
610
0
16
Hyvä. Tuskin tulet pettymään. Kolme kilsaa onkin jo niin pitkä matka, että niittokone on ihan perusteltu hankinta. Tämä uusi Avantin oma niittokone on hyvä. Sähkösäädöllä erinomainen tienvarsien leikkaamiseen. Sillä kaataa heinästä vesakkoon kaikki noin tuuman paksusta pienemmät. Vauhdin kanssa vaan kannattaa olla tarkkana ja malttaa ajaa kyllin hiljaa.

Sulla kun on leveä kone, niin sivusiirtoadapteri voisi olla hyvä lisävaruste niittokoneen kanssa. Ei tarvitsisi ajaa niin lähellä tien reunaa ja silti saisi leikattua leveälti ojan päältä. Se voisi myös helpottaa niittoneen säätöä. Ainakin mulla niittokoneen teräpään nivelpiste jää hieman ikävästi oikean eturenkaan taakse piiloon. Jos koko kone olisi enemmin oikealla, niin nivelpisteen näkisi sivusta paremmin. Säätö helpottuisi ja voisi paremmin hyödyntää koko terän leveyttä. Noh, voi olla, että menee jo hifistelyn puolelle ... :mrgreen:
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Kyllä Hanna ehdotti sivusiirtäjää mutta mä haluaisin hydraulisen sellaisen... Täytyy katsoa jos löydän hyvän pajan joka värkkäisi sellaisen...
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Nyt on oma kokemus. Mahtava laite. En pettynyt kuten Timberman arvasi. Vedin ne 3 km tietä äsken ja jälki on hyvä. Pitää vaan ottaa pois nuo ohjurit kun tuntuu että tiereunaniitossa ne vaan kerää ruohoa mukaan.

Tuli samalla leikattu vähän oksia tuolla korkeammalla silleen terä pystyssä. Nyt on väylä meillekin auki.

Jos pitää antaa arvosanan niin annan 9 1/2. Saisi 10 jos siinä olisi hydraulinen terän säätö....
 

Timberman

Jäsen
6.3.2010
610
0
16
Totta. Niillä ohjureilla teräpään päässä ei ole mitään virkaa jos niittää vain tien reunoja. Ovat todellakin varmasti vain haitaksi. Leveetä peltoa niitettäessä ne estää heinän kaatumasta leikkaamattomaan heinikkoon. Siellä ovat tarpeen ja toimivat hyvin.

Joo, teräpään säätö ei ole ihan täys kymppi, mutta toimii sähköisenä lineaarimoottorillakin. Hydraulisena olisi varmasti paljon kalliimpi ja saattaisi säädettäessä sotkea terien liikettä. Nyt kallistuksen säädöllä ei ole mitään vaikutusta terien liikkeeseen.

Toimiiko sulla teräpään kallistuksen säätö joystikin nappuloista vai miten ? Mulla on käytössä erillinen johto, jossa "tupakkiaskin" kokoisessa lootassa katkaisin. Toimiva, mutta vähän kömpelö systeemi. Pitäis laittaa napit joikkariin.
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Mulla toimii keinunapista joikkarissa.

Loistava kapine!
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Tuli taas vedettyä vähän tienteunoja, ehkä kilsan verran. Loistava vekotin.
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Mutta täytyy piuhoken järjestus muuttaa. Keinuvipu toimii mielestäni väärinpäin.
 

jstakala

Jäsen
4.11.2017
82
32
18
Onko kellään kokemusta Porissa toimivan Big River Beach Machinen tarjoamasta Avanttiin sopivasta niittokoneesta? Näyttäisi olevan hinnaltaan aikapaljon edullisempi. Jos kokemuksia myös kyseisen firman tarjoamasta lumilingosta löytyy niin kiinnostaisi...
Niittokone tulisi mulla lammasaitauksen leikkaamiseen. Viimekesänä kokeilin siihen 1500 ruohonleikkuria, mutta tuntui siltä, että pitkällä tähtäimellä tärisee ruohonleikkuri pellolla liikaa, että pitäisi sopivampi työlaite löytyä. Huollettaa kyllä palkkiniittokoneessa se, että saako sillä riittävän lyhyeksi heinän kaadettua, kun lampaat syövät ei korsiintunutta lyhyttä vihreää vain.
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Olen itse nähnyt ja pidin kyllä aika leluna. Miten toimisi niitto murskain?
 

jstakala

Jäsen
4.11.2017
82
32
18
Niittomurskain taitaa rikkoa koko korren ja vähän maanpintaakin? Jolloin uuden kasvamiseen menee liikaa aikaa. Ja vähän ajattelin harrastellen tehdä kuivaa heinää seipäille kaadetusta. Viimekesän kokemuksella vaikka 5 lammasta on aitauksessa, kasvu on niin kovaa, että suurimman osan voi seivästää kun kaataa aitauksen 3 osassa.
 

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
857
138
Bobäck
Ok. Silloin joku pslkkiniitto systeemi on parempi. Niittomurskain toimii kyllä kun tuohonleikkuri mutta ei ole niin herkkä. Korkeus säädöstä kiinni miten lyhyeksi haluaa.
 

jstakala

Jäsen
4.11.2017
82
32
18
Aaa, tuota en tiennyt, että murskaimellakin saa korkeutta säädettyä mistä leikkaa. Jos edullinen tulee käytettynä vastaan niin saattaisin sellaisen kyllä hankkiakin ja luopua heinäntekoharrastuksesta :)