Perusjyrsimen hydrauliletkut | AvantClub - Keskustelupalsta

A-fantti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.11.2017
144
47
28
Vantaa
Moi,
Huollon yhteydessä pyysin vaihtamaan nirhaantuneet hydrauliletkut 100cm leveään Avantin perusjyrsimeen. Palvelu on aina ollut erinomaista huoltoliikkeessä, mutta nyt haluaisin varmistaa teiltä muilta foorumilla olijoilta, että onko 195,2e (sis. ALV 24%) pahasti ylihintaa 3kpl hydrauliletkua vaihdettuna vanhaan pikaliittimeen. Toki ruuvasivat letkut irti työlaitteesta samalla kun hakivat itse kuormaajan ja vastaavasti takaisin kiinni koneeseen kun palauttivat kuormaajan... Joten toki siitä ymmärrän lisä puolentunnin työn hinnan letkujen veloitukseen sisältyvän toki, kun reilusti auttavat.
Kommentoikaahan niin tieto lisääntyy.
 
Mä teetän letkut IKHssa ihsn köytännön syistä. 3 letkun hinta 1/2 tuuma maksaa sellaiset 60-90€ riippuen pituuksista. Muistaakseni letku msksoi jotain n 15€/m ja siihen päät päälle. Eli kyllä mä ehkä koen että tuo hinta vaihtoineen meni vähän ylökanttiin. Mutta kyllä huoltomieskin on palkkansa ansainnut.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Eki
Kotiin toimietteuna ja paikallen laitetuna en pidä tuota aivan pahana. Tässä pitää muistaa muutamia asioita mm. tekeekö kyseinen firma itse letkut vai hakeeko ne josatin muualta (siihen menne aikaa ja kuluja myös). Niin tai näin hyvää palvelua.
Josta itsekin olen valmis myös maksamaan tarvittaessa.
 
  • Tykkään
Reaktiot: STEFFE
onko 195,2e (sis. ALV 24%) pahasti ylihintaa 3kpl hydrauliletkua vaihdettuna vanhaan pikaliittimeen.
Ei tuo pahalta kuulosta, etenkin jos tuo @Aku9 kommentti osuu kohdalleen. Saman, ehkä muutaman kympin lisää joutuisin laskuttamaan, jos kävisin vaihtamassa letkut Tampereelle.
Selvyyden vuoksi firma voisi lajitella mitä laskuun kuuluu. Tarvikkeet kaikki erikseen, työtunnit ja matkakulut.
Tässähän oli kuitenkin koneen huolto samassa laskussa mukana.
 
Moi,
Koneen huollon takia kulkivat ja matkat veloittivat erikseen laskulla. Samalla irroittivat ja ottivat hydrauliletkut mukaan kun small-talkina kysyin heidän lastatessaan kuormaajaa, että miten nämä kannattaisi uusia. Nyt tuli lasku huoltofirmalta ja siinä oli muutakin omituista. Hinnastoa firmalla ei ole julkisena ja kun soitin ja tiedustelin alunperin hintoja sain Avant 225 laajalle huollolle hinnan 624e laajahuolto, 30e haku kun samalla reissulla toimittivat koneen takaisin toiselle asiakkaalle, 60e koneen palautus. Konetta hakiessa kysyin vielä, että kuuluuhan pesu huoltoon ja vastasivat sen kuuluvan. Nyt kuitenkin veloittivat sen laskulla erikseen. Ei ollut paha hinta 30e pesusta kyllä, mutta kun sen piti kuulua huoltoon.

Noista hydrauliletkuista kysyisin vielä, että jyrsimen 2 ison letkun kuori oli nirhautunut metalliin asti ja pienessä letkussa en nähnyt vauriota, mutta saattoi hyvinkin siinä olla. Nirhautuminen johtui siitä, että alkuperäiset letkut oli turhan pitkät jyrsimessä. Nyt pyysin liikettä samalla laittamaan jonkin verran lyhyemmät letkut. Lyhensivät 2 isoa letkua 30 cm, mutta pieni letku on alkuperäisen mittainen. Siksi kysyisinkin, että pystynkö jostain toteamaan, että onko pientä letkua vaihdettu lainkaan, kun siitä kuitenkin ovat laskuttaneet 57,4e. Voiko olla jokin syy, että olisivat tarkoituksella tehneet 30cm pidemmän pienen letkun, kun kuitenkin heillä oli vanhat letkut mukana ja näkivät siitä, että kaikki letkut olivat saman mittaisia alkuperäisessä... Onko letkussa jokin valmistusvuosi tai jokin Avantin oma sarjanumero, josta tämän voisi todeta. Jyrsin on vuodelta 2017.
 
Letku on usein kallein osa kokonaisuudessa. Päätteet ja puristaminen on suhteessa edullista. Olen muutamaan letkuun tehnyt vain lyhennyksen ja uudet päät, jos on ollut reilummin varaa. Letku liike siitä kyllä usein mutisee. Letkuja olen teettänyt irtonaisena sen jälkeen kun tilasin kaivurin uuden letkusarjan.en muista että paljonko oli mutta muistan että paljon

Valmistusajankohdan merkkaaminen riippunee valmistajasta. Ota kuva letkujen merkinnöistä niin googlataan porukalla.
 
Moi, tällasia numerosarjoja löytyi letkuista. Kuvia saan ladattua tod näk illalla.

Isot letkut:
247 K7 O8 31 13 F1 ja 247 K7 O8 31 15 F1 (nämä saattaa olla samatkin molemmissa, vähän epäselviä ja myös 0 tai O epäselvä)
ISOT: KHHoses (trademark) Germany EN 857 2 SC-P DN 12 WP 350 BAR 3Q19 W36F

Pieni letku:
238 17 22 39 30 P1
KHHoses (trademark) Germany EN857 2SC-P DN6 WP 480 BAR 3Q17 W34F


Onkohan tuo 3Q19 lienee kolmas kvarttaali 2019 ja pienessä letkussa 3Q17 kolmas kvarttaali 2017?

2017 täsmäisi alkuperäiseen letkuun kun toimitus tuli Avantin tehtaalta joulukuussa 2017.

Laitoin ennen tämän selvittämistä jo huoltoliikkeeseen tarkistuskysymyksen, että varmistavat, että pieni letku tuli myös uusittua, kun oli kuitenkin alkuperäisen mittainen edelleen ja se on kuitenkin laskutettu minulta...
 
Moi, tällasia numerosarjoja löytyi letkuista. Kuvia saan ladattua tod näk illalla.

Isot letkut:
247 K7 O8 31 13 F1 ja 247 K7 O8 31 15 F1 (nämä saattaa olla samatkin molemmissa, vähän epäselviä ja myös 0 tai O epäselvä)
ISOT: KHHoses (trademark) Germany EN 857 2 SC-P DN 12 WP 350 BAR 3Q19 W36F

Pieni letku:
238 17 22 39 30 P1
KHHoses (trademark) Germany EN857 2SC-P DN6 WP 480 BAR 3Q17 W34F


Onkohan tuo 3Q19 lienee kolmas kvarttaali 2019 ja pienessä letkussa 3Q17 kolmas kvarttaali 2017?

2017 täsmäisi alkuperäiseen letkuun kun toimitus tuli Avantin tehtaalta joulukuussa 2017.

Laitoin ennen tämän selvittämistä jo huoltoliikkeeseen tarkistuskysymyksen, että varmistavat, että pieni letku tuli myös uusittua, kun oli kuitenkin alkuperäisen mittainen edelleen ja se on kuitenkin laskutettu minulta...
Pääletkut ovat varmaan ollet 1/2 tuuman ja hukkaputki, se ohuempi on hyvin voinut olla joko 3/8 tai 1/4 kokoinen.
 
Putken ulkohalkaisijat noin millin tarkkuudella itse mitattuna on pienempi 1,3cm ja isompi 2,1cm. Ohessa pari kuvaa myös.

20200511_112512.jpg
20200511_114647.jpg
20200511_114719.jpg
IMG_9230.JPG
IMG_9243.JPG
 
Huoltoliike lupasi, että voin hakea vanhat letkut heidän pajaltaan kun kerta epäilen. Yritän sopia heidän kanssaan, että huomenna noutaisin, jos ovat paikalla. Kun kyseiset letkut sieltä löytyvät niin silloin asia on toki 100% selvä.

Joskus vain planeetat sellaisessa asennossa, että alkaa epäilyttämään kun asioita kasautuu... ylimääräinen pesu mielestäni laskulla, yksi letku alkuperäisen mittainen ja muut lyhennetty sekä korkeahko hinta yllättäen letkuille. Letkujen hinnat ja pesu meni oppirahoina toki piikkiini ja hyväksyn ne nyt hyvillä mielin. Enää ylimääräinen mitta pikkuletkussa (alkuperäisen mittainen) ja sen Q3 2017 mahdollinen vuosiluku epäilyttää. Kun on monta epäselvää niin silloin parempi selvittää tarkemmin niin ei jää epäselväksi vaivaamaan. Mutta odottelen, että vanhat letkut saan noutaa. Ja sitten opittu paljon uutta jälleen.

Vanhatkin letkut kohtuu tuoreet, kun niitä käytetty omalla pihalla vain yksittäisiä tunteja kolmena keväänä - hölmöyttäni nirhautui puomin välissä letkujen pinnat rikki...
 
Kiitoksia vinkistä. Tarkoitatko kierremuovisuojalla juurikin tuota mikä ekassa kuvassa pitää letkut yhdessä? Vai onko jokin yksittäisen letkun ympärille pyöritettävä suoja vielä olemassa lisäksi?

En ole saanut eilen aamulla laittamaani s-postiin vastausta sopiiko letkujen haku tänään. Laitoin hetki sitten toisen viestin, jossa kysyn uudelleen laajemmin, että sopii kyllä muutkin päivät ja ajat tarvittaessa. Käyn ajelemassa korjaamolla kertaalleen tänään jokatapauksessa niin varmasti yritän reilusti tehdä kaikkeni, että asia selviää järkevästi.
 
  • Tykkään
Reaktiot: Leppis
Noita muovisia spiraalisuojia varmaankin @pleh tarkoitti.
Niitä löytyy hydrauliikkaa myyvistä liikkeistä kuten IKH.
Samoin saatavilla on kudottua sukkaa, joka suojaa myös mahdollisilta suihkeilta.

Teollisuudessa käyttävät tuota sukkaa isoissa paineissa ja virtauksissa.
Sellainen lähes näkymätön ohut öljysuihku menee vaikka hanskasta läpi.
 
Letkut sain haettua tänään ja kaikki on 100% kunnossa. 4Q16 letkut oli alkuperäisillä vaurioilla 3kpl noudettuna takaisin. Epäilykseni oli väärä. Mitoituksessa tapahtunut siis inhimillinen erhe, joka sai minut epäilemään muiden ikävien yhteensattumien vaikutuksesta vastoin todellisuutta.
 
Monet firmat ostavat noita letkuja kilometri tolkulla varastoon niin helposti vähemmän tarvittavia kokoja voi jäädä varastoon pitkiksin aikaa. Ei ne miksikään mene ku eivät pihalla tai valossa ole.:)
 

Uusimmat keskustelut