Planeetan tulevaisuudesta XII | Sivu 3 | AvantClub - Keskustelupalsta
Juu ja sen verran osta yks avantti, vie kyllä koko miähen.
En ikinä anna pois
Näin tässä on itelläkin käyny. 225 hankin josko lumityöt , pihapiirin hoito ja pikku nostot luonais paremmin ja pikku Avantin piti riittää... vaan nyt on 4satannen tilauksessa...mihinkä tää johtaa :rolleyes: ? Huono olen järjestämään mitään, mutta saattaisin lähteä johonkin makkaraa paistamaan jos ei oo ihan mahdottoman kaukana. Aktiivisesti en ole kirjoitellut, mutta lähes päivittäin on tullut kuitenkin tsekattua, että mitä uutta on Avant-rintamalla tapahtunut ja kiitos siitä kaikille jotka jaksavat sivustoa ylläpitää, toivottavasti myös jatkossa.
 
Aika paljon porukka on levällään pitkin Suomea, joten matkat on pitkiä, jos jotain yhteistä järjestetään.

Mä voin keväällä järjestää koeajopäivät, jossa pelkästään planeettalaiset pääsee rauhassa tutustumaan pariin erikokoiseen Avanttiin ja pariin minikaivuriin, jos semmoset kiinnostaa. Saatan vaikka makkaratkin paistaa...
Arvaappa kiinostaisko noi kaivurit!!!!!!!!:D
(en ole koskaan kokeillu)
 
No niin. Aletaan lähestyä loppua yhdistyksenä. Nykyinen hallitus ei ole saanut vuosikokousta aikaan muutamaan vuoteen ja velvoitteet sivun ylläpitäjälle alkavat olla rästissä, samoin kuin viralliset rekisteröidyn yhdistyksen velvotteet. Kuka tahansa yhdistyksen jäsen voisi tässä tilanteessa perustellusti esittää yhdistyksen lakkauttamista. Hlökohtaisesti ehdottelen että laitetaan pillit pussiin ja myydään/kuitataan saatavat luovuttamalla saitti ja tykötarpeet ylläpitäjälle. Sillä nyt voisi saada jonkun jatkuvuuden aikaan. Nykyisellä mallilla latu alkaa joka tapauksessa olla ummessa. Vakuudeksi voisi pitää vielä yhdistyskokouksen, jossa kuittaukset päätetään ja sen jälkeen hallitus tai muu kynnelle kykenevä taho voisi kuopata yhdistyksen.

Lopettanen samalla myös FB saitin ylläpidon.

 
Yhdistyksen purkaminen käsitellään sääntöjen mukaan vuosikokouksessa, vuosikokous pidetään maalis- toukokuussa, kokouskutsussa on mainittava yhdistyksen purkamisesta, purkamisesta päteetään vähintään 3/4 enemmistöllä annetuista äänistä
 
Tässä tapauksessa ikävä kyllä yhdistyksellä ei ole ollut toimintaa kahteen vuoteen. Ei esim vuosikokousta. Yhdistyksen voi hakea purettavaksi näihin syihin vedoten kuka vaan jota asia koskee. Käsittelymaksu tällöin on 220€.

Yhdistys voi pitää erillisen kokouksen ja päättää purkaa yhdistys.
Tämä viimeksi mainittu olisi siistimpi muoto, eikä purkamisesta olisi käsittelymaksua.
 
Hlökohtaisesti ehdottelen että laitetaan pillit pussiin ja myydään/kuitataan saatavat luovuttamalla saitti ja tykötarpeet ylläpitäjälle.
En tunne tai enää muista kuvioita kylliksi. Onko tällä tavalla tulevaisuutta tän foorumin ylläpidolle? Olisi iso menetys kadottaa tän foorumin tietopankki.

Paljonko on yhdistyksen jäsenmaksu? Jos tuota kannatusmielessä alkaisi maksamaan? Saitin turvaamiseksi? Tai tulevaisuudessa jollain muulla kannatusmaksulla.

Lopettanen samalla myös FB saitin ylläpidon.
Tämä pysyisi ilmaiseksikin pystyssä, jos jaetaan ylläpito-oikeudet sopiville jatkajille.
 
On enemmän kiinni talkooväestä, joka jaksaisi pyörittää yhdistystä, eikä niinkään rahasta.

Foorumin ylläpitäjä on lupautunut pitämään sivustoa tallessa/näkyvillä.
Tallessa/näkyvillä: tarkoittaako aktiivisena vai historiana?
Mitäs ne säännöt sanoivatkaan talkooväen lukumäärästä joka tarvitaan?
 
NYT kaikki sitten käsi YLÖS tai siis peukalo tähän niin saadaan neljä nimeä vuodeksi (tai viideksi) palvelukseen. Vanha kokoonpano lienee tiedossa joten tehdään ainakin ne muodolliset (jälki)paperit niin tulee hoidettua.

Minulla on kyllä tämän mökkiprojektin kanssa edelleen puuhaa...
 
Olettaisin että nyt joko hallituksen pitäisi järjestää yhdistyskokous tai mikäli se ei ole päätösvaltainen, pitäisi jonkun yhdistyksen jäsenen vaatia yhdistyskokous pidettäväksi. Joka tapauksessa hallituksen kynnelle kykenevät jäsenet voivat tehdä yhdistyslain mukaisen selvitysmenettelyn valmistelun, jonka toteuttamisen yhdistyskokous päättää. Muistaakseni nykyinen hallitus ei ole kokoustanut valintansa jälkeen, jolloin voi olla että päätösvaltaista hallitusta ei enää ole. Josko joku jäsen vaatisi yhdistyskokouksen pitämistä, niin jälkeen jääneet hallituksen jäsenet ryhtyvät sitten välittömiin toimiin. Uskoisin että postaus tämän ketjun jatkeeksi on riittävä toimi kirjallisen vaatimuksen esittämiseksi.

20 § (22.12.2009/1398)

Yhdistyksen kokous​

Yhdistyksen kokous on pidettävä säännöissä määrättynä aikana. Jos sitä ei ole kutsuttu koolle, on jokaisella yhdistyksen jäsenellä oikeus vaatia kokouksen pitämistä.
...
Vaatimus kokouksen pitämisestä on esitettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Hallituksen on viipymättä vaatimuksen saatuaan kutsuttava kokous koolle. Jollei kokousta ole kutsuttu koolle tai vaatimusta ole voitu esittää hallitukselle, aluehallintoviraston tulee kokouksen pitämistä vaatineen jäsenen hakemuksesta oikeuttaa hakija kutsumaan kokous koolle yhdistyksen kustannuksella tai velvoittaa hallitus siihen sakon uhalla.

40 § (29.6.2016/497)

Yhdistyksen päätökseen perustuva selvitysmenettely​

...
Kun yhdistyksen kokous on päättänyt yhdistyksen purkamisesta, hallituksen on huolehdittava 2 momentissa tarkoitetuista purkautumisesta johtuvista selvitystoimista, jollei yhdistyksen kokous ole valinnut hallituksen tilalle tehtävään yhtä tai useampaa muuta selvitysmiestä. Selvitystoimiin ei kuitenkaan ole tarpeen ryhtyä, jos yhdistyksen kokous on purkautumisesta päättäessään samalla hyväksynyt hallituksen laatiman loppuselvityksen, jonka mukaan yhdistyksellä ei ole velkoja.
 
Eikö yksinkertaisinta ole kutsua kokous koolle jakamalla Teams tai vastaava linkki? Näin osallistumiskynnys on matala, kun mukaan pääsee kotisoffalta.

Koronavuosina tämä tuoli arkipäivää yhdistyksissä.
 
Juu, on, mutta hallitusta on niin vähän jäljellä että se ei pysty itse päättämään, joten jonkun pitää ehdottaa. Ja etäkokous lienee mahdollinen, pitää vielä tarkistaa. Korona-qikaan väliaikainen lakimuutos mahdollisti etäkokouksen, nyt pitänee olla säännöissä.
 
On sitä joskus aikojen alussa jo pidetty 'etäkokouksia': valmis pöytäkirja kiertokirjeenä yhdeltä toiselle ja kukin lisää allekirjoituksensa paperiin. Viimeiset ovat pöytäkirjan tarkastajat...
 
Juu. Tässä on nyt se ongelma että ei ole päätösvaltaista hallitusta jäljellä, ehkä. Ja näin ollen hallitus voi toimia vain jos joku jäsen vaatii kokouksen järjestämisen, silloin hallituksen ei tarvitse itse päättää.
 
No, jos vapaaehtoista ei löydy niin minä hyvin vastahakoisesti sitten heilautan kirvestä:

Vaadin tämän yhdistyksen vuosikokouksen järjestämistä ja yhdistyksen tilanteen selvittämistä kohtuullisen ajan kuluessa. Yhdistyksen vuosikokouksessa on käsiteltävä yhdistyksen toiminnan lakkauttaminen purkamismenettelyn kautta.
 
Jälkeen jääneenä hallituksen jäsenenä ryhdyn toimitushenkilöksi kokouksen järjestämiseksi ja pyrin järjestämään päätöskokouksen yhdistyksen jäsenistölle maaliskuun aikana. MIssä ja miten, selviää, kun olen hiukan setvinyt sääntöjä ja vallitsevaa yhdistyslakia.

Joka tapauksessa päätöslistalla tullee olemaan seuraavia aiheita, mahdollisten sääntömääräisten tai yhdistyslakin perustuvien pykälien lisäksi. Huomautan että kyseessä ei ole vuosikokous, vaan erikseen pyydetty ylimääräinen yhdistyskokous, jossa päätetään esityksen mukaisesti yhdistyksen toiminnan jatkamisesta tai päättämisestä vallitsevan toiminnallisen ja taloudellisen tilanteen johdosta.

- Yhdistyksen taloudellinen tilanne ja sen johdosta tehtävät selvitykset
- Yhdistyksen toiminnan jatkamisesta tai toiminnan lopettamisesta päättäminen
- Yhdistyksen omaisuuden ja velkojen johdosta tehtävät toimet
- Mahdollisen selvityshenkilön nimeäminen ja valtuuttaminen
- Muut esille tulevat asiat
 

Uusimmat keskustelut