lrz

Jäsen
Keskustelun aloittaja
11.3.2010
3
0
1
Proficatin moottorin (13hv Honda) elinkaari alkaa lähestymään loppuaan. Suunnitelmissa siis uuden moottorin vaihto.

Onko arvon planeettalaisilla tietoa millainen akseli uudessa moottorissa tulisi olla?

Entä löytyykö Hondan tilalle jotain muuta vaihtoehtoa?
Tehonlisäyskin on käynyt mielessä, mutta dieselöinti tuskin kannattaa.
 

Maasturisti

Ylläpito
7.9.2008
3 092
89
48
Espoo
Vaihtoehtomoottorina on kiinan kopiohondat, joita myyvät vaikkapa http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=1063 tai motonet ja vastaavat kaupat.

Bauhausin kautta kannattaa käydä myös, sillä sieltä saa viiden vuoden takuun kaikkiin polttoaine- ja sähkömoottoreihin.

Tehon nosto kannattaa suorittaa siten että myy vanhan koneen pois ja ostaa tilalle semmoisen peruskoneen jota kaipaa. Pelkkä moottorisvappi ei tee autuaaksi, pitäisi vaihtaa pumput ja ajomoottorit myös.

Planeetalla on ollut useampi bensakoneen vaihtaja. Milläs tunneilla hondasta aika alkaa jättää?
 

dingo1

Jäsen
3.12.2009
78
0
6
Salo / Bromarf
Finmotorsin sivuilta löytyy merkkikoneiden listaa ja myös pieniä yksi tai kaksi sylinterisiä ilmajäähdytteisiä dieseleitä.

Edellisessä seisottavassa Dingo miniloaderissani oli Ruggerinin kaksi sylinterinen diesel, joka oli noin samaa kokoa kuin vastaava kaksisylinterinen bensamoottori. Kyllähän sillä pääsee paljon vähämmällä kulutuksella, mutta saako hintaeroa takaisin..... hmmm ei taida kovin äkkiä.

Linkkii sivuille http://www.finmotor.fi/
 

lrz

Jäsen
Keskustelun aloittaja
11.3.2010
3
0
1
Kiitos vinkeistä.

Oman koneen osalta en tunneista osaa sanoa, kun ensimmäiset 10 vuotta omistajia on ollut useampia, eikä koneessa ole tuntimittaria.

Huomasin itsekin vanhoja viestiketjuja lukiessa, etten ole ainoa, jolle koneenvaihto on tullut mieleen. Monikohan swapin on toteuttanut?

Helpoimmalla varmaan selviää vaihtamalla koneen uuteen/uudempaan. Toisaalta välirahalla korjaa aika paljon vanhaa konetta, olettaen, ettei osien vaihtoon tarvitse maksullista apua. No näitä joutuu aina vanhan koneen kanssa punnitsemaan.
 

lrz

Jäsen
Keskustelun aloittaja
11.3.2010
3
0
1
Projekti tuon koneen osalta päättyi koneen vaihtuessa toiseen samanmerkkiseen, hyvän vaihtotarjouksen myötä. Sopivan hyvityshinnan lisäksi päällimmäisinä syinä epäily kiinan kopioiden sopivuudesta(mm. akselin halkaisija) ja kestoiästä sekä Hondan hinta johti koneen vaihtumiseen. Kopioista tosin näyttää olevan aika myönteisiä kokemuksia, eli ehkä epäily oli turha.

Kuitenkin siedettävällä lisäsijoituksella sai uudemman ja tehokkuudeltaan ihan toista luokkaa olevan koneen. Lisäksi Proficatissa alkoi olla merkkejä voimansiirron ongelmista, eli moottorinvaihdon lisäksi olisi ollut tiedossa muutakin projektia koneen kanssa.
 

Samankaltaiset keskustelut