Ruohonleikkurin turvaventtiili

jstakala

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.11.2017
23
5
3
Moi,
Aloittelin ruohonleikkuun ja huomasin talven jäljiltä, että leikkuri (150cm) sammuu huomattavasti helpommin epätasaisilla pinnoilla kuin aikaisemmin. Reilun tunnin kun leikkasin kahtena eri kertana niin sen jälkeen sammuminen vain lisääntyi. Ensin sain leikkurin vielä käyntiin kun käytin konetta reilusti irti maasta ja laskin takaisin maahan. Nyt sekään ei enää auta ja leikkuri ei lähde pyörimään missään asennossa. Mistähän kohtaa tuo turvaventtiili leikkurissa ottaa syötteen, että joko päästää koneen päälle tai ei? Onko muita kokemuksia tällaisesta ongelmasta?
 

jstakala

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.11.2017
23
5
3
Oheisen kuvan kohdassa ilmeisesti on turvaventtiilin kara, jonka painuessa ruohonleikkuri ei pyöri? Onko muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa kyseinen osa? Tarvitaanko siihen muuta kuin jakoavain ja uusi osa sekä muttereiden vääntämistä? Kannattaako lähteä polkupyöränkorjaustaidoilla yrittämään? Pystynkö jotenkin toteamaan, että vika johtuu juurikin tuosta osasta? Tuleeko tuolta paljon öljyä ulos vaihtamisen yhteydessä? Täytyykö letkut ja itse pöytä irroittaa, että työn pystyy tekemään? Ja mistähän tuon osan saa hankittua ja vielä kaikkein tärkein millä nimellä sen löytää? Kiitoksia neuvoistanne.

20200522_085439.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
2 700
147
63
Moi, kokeilisin ensin suhauttaa jotain hienoa öljyä tuohon näkyvään "laakeriin" Jos se on vaikka jumissa. Voihan siellä olla likaakin viimevuodelta jäänyt, mutta ehkä todennäköisin on ruoste. CRC yleisvoiteluaine voisi olla hyvä sillä pillillä suhauttaa vähän.
Jollain kapulalla liikuttelet laakeria.
 

Aku9

Jäsen
23.12.2012
178
24
18
KOUVOLA
Eikös tuossa käy niin että kun koneen otta pois keulalta painuu ventiiliin kiinni, ja tämä sama tilanne on ollut koko talven.
Siis käytön puutetta..... niinkuin leppis jo kirjoittikin crc ja tuon karan liikuttelu parantaneen tilanteen.
 

jstakala

Jäsen
Keskustelun aloittaja
4.11.2017
23
5
3
Kiitoksia vinkeistä! Aamulla laitoin WD40:stä, jota löytyi hyllystä, pari suihkausta, söin aamupalan ja sen jälkeen useamman tunnin leikkasin ja toimi kuten viimevuonnakin! Timotei oli jo kukassa joten muiden projektien jäljiltä vähän myöhässä aloin virittelemään leikkuria tulille. Onneksi hyvät vinkit ja pääsin sentään nyt leikkaamaan ja piha näyttää ihan pihalta vaihteeksi.