• Tervetuloa AvantPlaneetan uudistetulle foorumille! Lue ja keskustele aiheesta lisää klikkaamalla tätä linkkiä.

Tehokkaampi äänenvaimennin?

Tommi

Jäsen
Keskustelun aloittaja
16.8.2010
19
0
1
Meinaa mökkinaapurit lähteä henkseleistä meikäläisen 513:n moottorimelun takia. Koneena on melko uusi 15hv:n Italialainen Honda kopio gx 390:stä. Onko jollain kokemusta saisko jostain suht järkevästi tehokkaampaa äänenvaimenninta tai jotain ideaa millä ääniä saisi vaimennettua?

-Tommi
 

Leppis

Ylläpito
Ylläpidon jäsen
2.10.2008
2 158
16
38
Mitekähän saatais mökkinaapuri Avant kauppaan?
 

Tommi

Jäsen
Keskustelun aloittaja
16.8.2010
19
0
1
Koeajolla? Vastavuoroisesti voisin koesoittaa heidän epävireisen haitarin!
 

Peter

Jäsen
20.11.2011
181
0
16
Espoo
Onko se melu pakoputkesta vai moottorin kolinasta? Kokeilin nimittäin itse laittaa yhden ylimääräisen vaimentimen (biltema) normi vaimentimen jatkoksi ulkopuolelle. Ei itse asiassa vaikuttanut meluun nimeksikään -- eli suurin melu tulee siitä kun se Kubota siellä metallin keskellä kaikuu ja kirkuu -- siihen ei auta kun sähköavanttiin siirto mutta siihen ei harrastelijakäytössä riitä perustelut (ainakin vaimon mielestä).
 

Tommi

Jäsen
Keskustelun aloittaja
16.8.2010
19
0
1
En oikein tiedä mikä se pahin metelin aiheuttaja on, mutta mielenkiintoinen idea lähti kehittymään tuosta Peterin kommentista.
Rahat ei ilman lottovoittoa riitä uuteen sähöavanttiin se on varmaa, mutta edullinen sähkökonversio voisi olla mahdollinen.
Jos esim. 24v sähkömoottori pyörittäisi nykyisiä pumppuja, (moottorille ei tarvitse välttämättä edes kierrosnopeuden säätöä koska käytössä ei ole hydraulimoottorisia työlaitteita,) päälle ja pois tasavirtareleeksi kävisi varmaan vinssin rele, päävirtakytkimeksi pari trukkiliitimiä, kunnon sulake, kaapelit ja akunkengät sekä pari 12v vapaa-ajan akkua sarjaan. Niille paikka takapainojen tilalle ja lisäpainoa takavaunuun. Aika pitkälle onnistuisi omin voimin, mutta moottorin mitoittaminen, hankkiminen ja ympääminen hydraulipumppuihin olisi varmaan syytä teettää jollain alan pajalla.
Näihin meikäläisen pieniin askarteluihin eli hupiajoon riittäisi varmaan reilun tunnin toiminta-aika jos lataus hoituisi esim. kolmessa. Suht nopean latauksen saisi kätevästi 24v siivouskoneiden yms. lavansiirtovaunun laturilla, niitä varmaan löytyy aika sopivasti ja niissä on yleensä aika isot latausvirrat. Ylläpidon puolestaan voisi hoitaa normi älylaturilla.

Olisi siinä mielessä kyllä kätevä, että voisi ajella vaikka yöllä eikä tarvis alvariinsa vaihdella moottoriöljyjä.


-Tommi