Ylökatti

Maasturisti

Ylläpito
Keskustelun aloittaja
7.9.2008
3 005
23
38
Espoo
Ylökatti oli ensimmäinen puomistolla varustettu tuote, josta kehittyi myöhemmät proficat,powercat ja 300 versiot moottorivalikoimien vaihdellessa käsikäynnisteisestä hondan 8 kW bensakoneesta 14 kW kubota dieseliin. Työlaitteiden hydrauliikka oli ensimmäisissä laitteissa lisävaruste. Voima väitettiin pyörille ketjulla hydrauliikkamoottoreilta joita oli yksi molemmin puolin. Moottorilta lähti veto takanavalle, jossa oli kaksi hammaskehää. Takanavalta veto jatkoi matkaansa toisella ketjulla etunavalle. Suoraveto tuli mukaan 90 luvun loppupuolen malleissa.

Avanttecnon museossa olleiden kuvien perusteella lisävarustetuotanto on ollut vilkasta ja monenlaisia aluevaltauksia on tehty. Konetta sai myös telasarjalla, joka asennettiin napalevikkeiden avulla pienten nurmirenkaiden päälle.

Liitteenä olevasta hinnastosta voidaan nähdä alkuvuosien tuotevalikoimaa, kaivuri, rehupihti, lumilinko sekä muut tänäkin päivänä perusvalikoimassa olevat vehkeet löytyivät. 90 luvun alun hinnastosta voidaan todeta että avant on sijoitus, jonka arvo säilyy.
 

Liitteet