27.8.2014
274
19
18
23
Mänttä
Olen ajatellut ruveta yrittäjäksi! Ja sopiva vaihtoehto konetta vaihtaa isompaan joko 860i tai 760i kumpi lienee parempi yrityskäyttöön

ajattelin jos 640 vaihtaisi jompaan kumpaan noista. Työt lopetin polttoaineen hinta en viitsi 200km päivän ajella työmatkaa näillä hinnoilla! Joten jos rupeaisi yrittäjäksi

Avantilla ajo kokemusta on 6v alkaen noin tuhat tuntia ajeltu avanneilla! Ena tuntimäärää kyllä osaa sanoa

Mutta yrittäjyydestä en tiedä juuri mitään.

kertokaa te jotka olette yrittäjiä miten sait homman toimimaan yms: Lainat ja muu homma

Vinkkejä?
@Timotopi
@Juha
 
Viimeksi muokattu:

Leppis

Ylläpito
2.10.2008
3 722
679
113
Mutta yrittäjyydestä en tiedä juuri mitään.
Tämä heti ensimmäiseksi. Oletko keskustellut aiheesta perheen kanssa? Saatko mahdollisesti apuja heiltä kuittien, kirjanpidon ja muiden asioiden kanssa? Jos työmaa sattuu kauemmaksi täytyy konetta siirtää peräkärryllä.
TE-keskuksen kautta saat apuja alkuun. Ilmeisesti olet nyt ilmoittautunut työttömäksi.
Yrittäjäkurssi kannattaa ehdottomasti käydä. TE-keskus järjestää kursseja.

Sitten kannattaa miettiä mitä olet ajatellut urakoida Avantilla.
 
  • Tykkää
Reaktiot: Markus
27.8.2014
274
19
18
23
Mänttä
Tämä heti ensimmäiseksi. Oletko keskustellut aiheesta perheen kanssa? Saatko mahdollisesti apuja heiltä kuittien, kirjanpidon ja muiden asioiden kanssa? Jos työmaa sattuu kauemmaksi täytyy konetta siirtää peräkärryllä.
TE-keskuksen kautta saat apuja alkuun. Ilmeisesti olet nyt ilmoittautunut työttömäksi.
Yrittäjäkurssi kannattaa ehdottomasti käydä. TE-keskus järjestää kursseja.

Sitten kannattaa miettiä mitä olet ajatellut urakoida Avantilla.
Emäntä näytti vihreätä valoa juu olen ilmoittautunut työttömäksi!! 860 ajattelin siirtonopeuden takia ja mänttä vilppulan alueella ajattelin töitä tehdä esim nurmikon leikkuu kannon jyrsinnät auraukset maa ainesten levitys.


Täytyykin ilmoittautua kurssille.

Jos musta nyt yrittäjä tulee alkaakohan siitä velkahel****i eniten pelottaa jos ei löydykkään töitä ja yritys menee konkurssiin niin sitten on kalliit koneet yms!
 

Miksu

Jäsen
22.2.2021
55
29
18
Kangasala

Tuolta löytyy paljon asiaa. Älä hosu, vaan lue lue ja lue asiat selviksi ensin. Myös mainitti TE toimisto ym on hyviä lähtökohtia. Tarkkana esim starttirahan ehtojen kanssa.

Ihan ekana suosittelen laskuopin kertaamista ja varmistamista :)
Monet myy työtä hinnalla, joka ei kata edes kuluja. Kannattaa laskea esim. koneen kulut tunnille ja työtuntia kohden tulevat palkan lisäkulut.
+Alv.

Ja jos ei ite innosta tai tiedä, niin hyvä kirjanpitäjä on kuulemma melkoinen aarre.

Voi olla otollista seutua, kun ei ole kilpailemassa isoimpien kasvukeskusten alueella, toisaalta ajoa tulee 'maakunnissa'.

Kyllä yrittäjyydessä on myös etunsa.

Tässä ajatuksia sivutoimiselta yrittäjältä. Menestystä ei kyllä ole vielä referensseiksi asti :D
 
  • Tykkää
Reaktiot: mek

pleh

Jäsen
28.3.2013
868
310
63
?? ---> ??
Jos on asunnon hankinnassa sääntö: "sijainti, sijainti, sijainti" niin taitaa olla yrittämisessäkin: "kulut, kulut, kulut".
1) te-tston rahat kannattaa harkita hyvin tarkkaan, ja suurennuslasilla ne ehdot ainakin kolmesti
2) joudut vaihtamaan yrittäjäkassan jäseneksi ja siinäkin on omia sääntöjä -> paluu ei onnistu ------> vai onko paljon muuttunut poissaollessani?
3) yel-maksaa oli tuloja tahi ei, mutta ilman sitäkään ei onnistu ja se takaa y-kassan korvaukset vuoden toiminnan jälkeen
4) verottaja on myös heti ovella eli ennakkolaput on haettava tai muuten tuovat - näitäkään maksuja ei pysty välttelemään tahi unohtelemaan jotta eivät vie konetta tallista
5) kirjanpitäjä se vasta kalliiksi tuleekin jos on osaamaton, jos osaava niin maksaa sekin aikalailla (oltava tarkka ajankäytöstään eli määräpäivinä pitää olla valmista)
6) se helmitaulu kannattaa tosiaankin hankkia ja pinkka ruutupaperia ynnä lyijykyniä (ei saa käyttää kirjanpidon tekemisessä)
7) laskutkin pitää tehdä nykyään koneella ja jos on vähänkin isompi asiakas niin sähköisesti ynnä maksavat aina myöhässä riippumatta sopimuksista; erilaiset laskutuspalvelut ne vasta kalliita onkin...
8) vakuutuksetkin tarvit - laajasti sellaiset
9) oletko ihan varma, että tarvit sen isomman koneen nyt heti vai kannattaisiko odottaa kunnes 'asiakas maksaa'?
ELI yhteenveto: kulut, kulut, kulut.

Muutetaanpa vielä numeroiksi nuo samat asiat - pahimman mukaan:
- työttömyyskassan maksut 5%
- yel maksut 10%
- tuloverot 30%
- arvonlisävero 24%
- kirjanpitäjä 10%
- helmitaulut ja muut konttorikoneet 10%
- laskutuspalvelut 30%
- vakuutukset 30%
Jos tulo on 100% ja siitä otat pois kulut yht 149% tuloista niin paljonko siitä jää itselle?
Ai niin ja se uuden koneen rahoituskin piti maksaa joka kuukausi :oops:

No onneksi vaimo näytti "vihreää lyhtyään", jossa polttelee niitä vihreitä viisi satasia (dollarit on ainakin vihreitä) :cool:

PS. kaikki numerot ovat täysin tuulesta temmattuja ja todellisuuspohja ehdottomasti vastuuton!!!
PS2. varoitan vakavasti tuosta starttirahasta jollei ymmärrä kokonaisuutta ja myös hakematta jättämisestä
PS3. valitettavasti on myös ns sisäpiiritietoa siitä, miten yritysneuvojat yms ovat "opastaneet" kilpailijoita toisten laskelmilla ja suunnitelmilla eli varovaisuutta tiedon jaossa... tai naapurustossa saattaa olla saman alan yrittäjiä koko joukko
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: Miksu ja mek

pleh

Jäsen
28.3.2013
868
310
63
?? ---> ??
LISÄYS: konkurssia ei tarvi pelätä, nehän vie tuhkatkin pesästä eli mitään ei jää taloon - paitsi velat!

Evp&ex yrityskouluttaja-konsulttina suosittelen hakeutumaan sille yrittäjäkurssille, mutta varmistamaan kurssin tason ensin. Nämä jotka myyvät ns koulutusta eli kopioiden jakelua ja pitkospuiden rakentamista te-tston kautta ovat yleensä hieman kyseenalaisia jos raapi pintakiillon pois kuviosta. Itse olin mukana yliopiston järjestämissä kuvioissa ja vaikka nekin oli te-tsto juttuja, niin ainakin edes yritettiin löytää puhujiksi sellaisia jotka tiesivät mitä piti sanoa.
 
  • Tykkää
Reaktiot: Miksu

Timotopi

Jäsen
30.5.2016
1 627
1 193
113
Jyväskylä
Mä en tiedä yrittämisestä mitään !!!
Jos tuon minunkin tarinan lukee mistä tämä lähti niin jokainen tajuaa ettei voi toimia kun tää pyörii alvipalautuksilla! :D
Eli rahan pitää tulla muualta että voi harrastaa yrittämistä!
Ei minun touhuilla ainakaan lainoja makseltaisi, saatika ihan että palkkaakin saisi.
Markkinointia varmaan pitäisi opetella jotta olisi enemmän touhua, mutta mullakin on rajallinen tuo aika jonka voi oikeasti tehdä.
Sulla on nyt hyvä kone onko se välttämättä alkuun vaihettava?? Laita isommat pyörät kuten minä niin gps:n menee 26,9km !!
Työ laitteita ei välttämättä kannata ostaa uutena mutta alvillisina kylläkin!
Jos tarkoitus siirrellä koetta peräkärryllä niin 860 on liian iso siihen hommaan jos pari työlaitetta ottaa mukaan.!
Jos kuitenkin vaihat konetta niin itse katsoisin käytetyn 760 koneen välillä niitä on ollut 50000€ kieppeillä maltillisilla tunneilla ja alvilla.
Mulla on kirjanpitäjä ollut ihan alusta asti ja se maksaa 60€/kk ja on hintansa veroinen kun en jaksa noita lappuja täytellä.
Käytän laskutuksessa Isolta ohjelmaa joka riittävän yksinkertainen jotta osaan jotenkin käyttää.
640 avant nimimerkki sentään tienaakin jotain kun tekee alihankintana isommalle kiinteistö firmalle talvet.
Toki on minuakin pyydetty rivareihin auraamaan mutten ole lähtenyt kun pitäis oikeesti väijyä lumisateita, mulle käy paremmin että tilataan
kun tarvitaan apua.
T.Timo
 
  • Tykkää
Reaktiot: Miksu ja mek

Juha

Jäsen
25.4.2018
1 384
709
113
Kaarina
En kyllä itse uskaltaisi laskea yritystoimintaani pelkän 860:n varaan. Keikkoja ei kesällä ole edes kertaa viikkoa, mutta kaivurilla on, sekä vuokra- että urakointikäyttöä. Avant on yleensä apukoneena projekteissa. Pitkä syksy ja kevät on semmoset ajat että Avant ei juuri liiku. Talvella taas lumentulo ainakin täällä länsirannikolla on ihan arpapeliä. Yhtenäkin talvena oli aurauskertoja pyöreä nolla.

Kunnon kumppaniverkosto vaan pystyyn, ja isojakin pihaprojekteja työn alle. Itse tekee niin paljon kuin pystyy ja jaksaa ja joku muu hoitaa loput/muun osan.

Mulla yksi kulmakivi on oma kuljetusmahdollisuus kaivetulle maalle, mullalle, murskeelle, kuorikatteelle yms. Omilla kuljetuksilla saa muutaman satasen päivässä "ylimääräistä", jos vaikka kaivaa jotain tuija-aitaa, vie maan pois ja tuo multaa tilalle.

Mulla oli ekat 5 vuotta sama systeemi ku Timotopillakin, eli hankintoja oli enemmän kuin tuloja, eli aina tuli alveja takaisin :) Päätoimisesti se ei oikein ole järkevää, mutta hommasin tarvittavan kaluston kuntoon. Nyt menee alveihin muutama tonttu kuukaudessa, ja menokuuri on aivan toista luokkaa nyt.

Multa voi privalla tai puhelimella kysellä lisääkin. Neuvon mielelläni.
 

Miksu

Jäsen
22.2.2021
55
29
18
Kangasala
Toi kulupuoli oli kyllä hyvä nosto.
Itellä toki vain sivutoimista, mutta tärkeä sääntö että kiinteet kulut minimiin.

Vakuutusyhtiötkin on kovia tarjoon vakuutuksia, jotka ei katakaan mitään. Mieti kilpailutuksessa mahdolliset vahingot ja tarkista niiden osalta ehdot.

Puhelinnumeroo ei tartte sitten antaa yritysrekisteriin, säästyy monelta myyntipuhelulta. Ne luettelojen päivittäjät ja hakukonemainontaa myyvät kannattaa lähtökohtasesti unohtaa. Tais olla timotopinnketjussa, kun puhuttiin paljon nettisivuista.

Kaivuri ja avant yhdistelmällä sais varmasti paljon enemmän tarjottavaa ja tehtävää. Toki pikkukoneetkin maksaa alottavalle. Halvalla ei oo ku yks vuoteen tarjolla.
 

pleh

Jäsen
28.3.2013
868
310
63
?? ---> ??
Tarkennetaan vielä tuota puhelin numeroa: älä anna sitä edes kaupparekisteriin koska sieltä se leviää välittömästi. Sinne pitää antaa jotain ja prepaid on ihan hyvä sellaiseen ja simmi johonkin vanhaan luuriin joka saa olla tallin perukoilla...

JA kannattaa lukea miten paljon töitä on uudella kaivuri yrittäjällämme TT. Tosin ajanpuutehan siellä taitaa haitata enempi sivutoimiharrastajaa.

Toisinpäin, minulta on kolme kertaa kysytty konetta tässä 10v aikana. Kahdesti kävin katsomassa ja totesin, että 630 on liian iso kiertämään nurkkia. Kolmannelle kysyjälle yhden hiekkakasan siirsin. Totta tietysti, että a) en anna kenenkään istua TheKone'en rattiin ja b) olen mainostanut vain senverran, että voi osoittaa veroherralle "yritetty on". Talvella olen jonkinverran ihan omatoimisesti tarjoutunut lumensiirtoon, kun joku on kysellyt paikallisessa fb-ryhmässä -> ei tulosta siitäkään "mainonnasta".
Onneksi :cool:
 
27.8.2014
274
19
18
23
Mänttä
Taitaa olla helpompi vaan pysyä harrastelijana tässä hommassa. Toiminimelläkin olen ajatellut että voisi hommia tehdä. tuo käytetty 760i kiinnostais muttakun se 860 gt hytti olis vähän parempi kun dlx! Vai saako 760i gt hytin onko mulla menny jotain ohi? Mietin tätä asiaa vielä.. ettei nouse Vihreä kuume!!
 

640

Jäsen
8.11.2019
745
325
63
Taitaa olla helpompi vaan pysyä harrastelijana tässä hommassa. Toiminimelläkin olen ajatellut että voisi hommia tehdä. tuo käytetty 760i kiinnostais muttakun se 860 gt hytti olis vähän parempi kun dlx! Vai saako 760i gt hytin onko mulla menny jotain ohi? Mietin tätä asiaa vielä.. ettei nouse Vihreä kuume!!
Suosittelen harkitsemaan ihan oikeesti onko tulevaisuutta päätoimisena yrittäjänä pelkällä Avantilla,olipahan sit mikä malli tahansa. Tyhjästä riittävän työllisyyden saaminen vaatii jopa pientä ihmettä. Pelkkä talvi ei autuaaks tee,varsinkin jos tulee lumeton talvi. Kesällä työllistyminen vielä hankalampaa jos ei suhteita.
Huomenna mulle tulee 760i gt hytillä. Töitä ei ole tiedossa yhtään mitään,sensijaan 4kk:n pakollinen sairasloma. Ehkäpä kone seisoo marras-joulukuulle asti tallissa siitepölyltä ja uv säteilyltä suojassa. Koitan sanoo että yllätyksiä voi tulla vastaan ja yleensä tulot loppuu ja menot jää!
 
27.8.2014
274
19
18
23
Mänttä
Tuossa naapuri auraa ja tekee kiinteistöhommia Koskelantalot oylle

Mietin ettei kaupunki taida ottaa hommiin tai jos ottaa nii halvalla saa tehdä niille hommat.

Talvella oli mukavasti lumitöitä 640 ja nyt tänä kesänä käyny naapureille tekemässä puita..
 

Timotopi

Jäsen
30.5.2016
1 627
1 193
113
Jyväskylä
Taitaa olla helpompi vaan pysyä harrastelijana tässä hommassa. Toiminimelläkin olen ajatellut että voisi hommia tehdä. tuo käytetty 760i kiinnostais muttakun se 860 gt hytti olis vähän parempi kun dlx! Vai saako 760i gt hytin onko mulla menny jotain ohi? Mietin tätä asiaa vielä.. ettei nouse Vihreä kuume!!
Moi
Kyllähän nyt saa 650 gt hytin sekä 760i koneeseen myös. Eli siitä se ei jää kiinni.
Minähän olen tehnyt niin kuin kaikissa oppaissa kielletään...
Olen hommannut erilaisia lisälaitteita ja kokeillu olisiko kysyntää, enkä ole tehnyt markkinatutkimusta olisiko kenelläkään tarvetta!
Parjattu maankunostaja on ollut sekä kesällä että talvella käytössä ja oli hyvä ostos. Kantojyrsin on hyvä ostos, linko on hyvä, Kauhat ja trukkipiikit olleet hyviä, klapikone on lähinnä omassa käytössä hyvä. tukkikoura oli viimevuonna pitkään koneen kanssa vuokralla hyvä.
Niittomurskaimella ollut jonkunverran käyttöä (tänään viimeksi) tärylätkällä mukavasti vuokrauksia, erillisellä ruohonleikkurilla mukava sopimuspaikka, erillinen oksasilppuri silloin tällöin vuokralla, juuri tilasin kaislaleikkurin sähköisen saapanähdä tuleeko vuokrauksia. ??
Eli kun on monipuolinen valikoima niin aina jotain tapahtuu muttei elätä ja pirun kallista. Puhumattakaan tuosta kaivurista joka lähtee huomenna vuokralle. Sekä sovin sille hieman pidemmänkin vuokrauksen tuossa loman aikana!!
 
  • Tykkää
Reaktiot: Miksu
27.8.2014
274
19
18
23
Mänttä
Moi
Kyllähän nyt saa 650 gt hytin sekä 760i koneeseen myös. Eli siitä se ei jää kiinni.
Minähän olen tehnyt niin kuin kaikissa oppaissa kielletään...
Olen hommannut erilaisia lisälaitteita ja kokeillu olisiko kysyntää, enkä ole tehnyt markkinatutkimusta olisiko kenelläkään tarvetta!
Parjattu maankunostaja on ollut sekä kesällä että talvella käytössä ja oli hyvä ostos. Kantojyrsin on hyvä ostos, linko on hyvä, Kauhat ja trukkipiikit olleet hyviä, klapikone on lähinnä omassa käytössä hyvä. tukkikoura oli viimevuonna pitkään koneen kanssa vuokralla hyvä.
Niittomurskaimella ollut jonkunverran käyttöä (tänään viimeksi) tärylätkällä mukavasti vuokrauksia, erillisellä ruohonleikkurilla mukava sopimuspaikka, erillinen oksasilppuri silloin tällöin vuokralla, juuri tilasin kaislaleikkurin sähköisen saapanähdä tuleeko vuokrauksia. ??
Eli kun on monipuolinen valikoima niin aina jotain tapahtuu muttei elätä ja pirun kallista. Puhumattakaan tuosta kaivurista joka lähtee huomenna vuokralle. Sekä sovin sille hieman pidemmänkin vuokrauksen tuossa loman aikana!


Ensiviikolla menen kaivamaan salaojan ! Tuttavalle.

Mietin kyllä vielä ja otan asioista selvän ja päätän sittenKiitoksia tässä vaiheessa hyvistä neuvoista nyt on aikalisän paikka!
 
  • Tykkää
Reaktiot: Leppis

oke

Jäsen
7.4.2011
541
88
28
Vantaa
Tein Avantilla lumitöitä sivutoimisesti osakeyhtiönä. Jouduin työttömäksi. Selvitysten jälkeen työttömyyskorvaukseni jatkui, koska sivutyöni on kausiluontoista ja olisin voinut ottaa vastaan tarjotun työn. Tarjousta ei koskaan tullut.

Työttömiä houkutellaan yrittäjiksi, koska sen johdosta et muutamaan vuoteen voi palata tavalliseksi työntekijäksi ja saada työttömyyskorvausta.

Oke
 

640

Jäsen
8.11.2019
745
325
63
Tein Avantilla lumitöitä sivutoimisesti osakeyhtiönä. Jouduin työttömäksi. Selvitysten jälkeen työttömyyskorvaukseni jatkui, koska sivutyöni on kausiluontoista ja olisin voinut ottaa vastaan tarjotun työn. Tarjousta ei koskaan tullut.

Työttömiä houkutellaan yrittäjiksi, koska sen johdosta et muutamaan vuoteen voi palata tavalliseksi työntekijäksi ja saada työttömyyskorvausta.

Oke
Nyt en ymmärrä kaikkea. Jos lopetan toiminimi toiminnan niin karenssin jälkeen kortistoon tai heti töihin. Mikä tän estää?
 

pleh

Jäsen
28.3.2013
868
310
63
?? ---> ??
Tuohon viittasin aiemmin - säännöt pitäisi selvittää, mutta ennen: piti kerätä vuosi tai puolitoista? ansiotyötä, että pääsi ansiosidonnaiselle. Toki sillä 500eur perusrahallakin elää? Nythän on puhuttu, että tuo keruusysteemi muuttuisi rahaperusteiseksi elikkä pelkät työpäivät eivät enää riitä. Siitä tulee ongelma! Yrittäjästä paluu työläiseksi on "omakustanne juttu".
NORMISÄÄNNÖILLÄ yritys pitää lopettaa jos haluaa "lomalle" elikkä jos on yritys, vaikka toiminimikin niin katsotaan että työllistyt siinä jne

Tosin jos on maksanut yel'in riittävän pitkään ja isosti niin silloin pääsee "yrittäjäsidonnaiselle" ne määräpäivät elikkä pienen lomasen pystynee pitämään.
 

mek

Jäsen
16.11.2020
291
303
63
Kempele
youtube.com
Tuo Juhan huomio noista kuljetuksista on hyvä. Jos oma kalusto siihen taipuuu ja sopiva yhteistyökumppani (josta saa tavaraa hinnalla, jolla toimitukset kannattaa) löytyy, niin ainakin isompien kaupunkipaikkojen ympäristössä luulisi olevan melko paljon kysyntää pienemmille murske-, multa-, kuorike- tms. erille. Oulun alueellakin tilanne on se, että nuppikuormaa pienempi määrä vaikkapa kivituhkaa kannattaa melkein hakea säkkitavarana Bauhausista. Juuri noille parin kuution kuormille on omakotiasukkailla paljon kysyntää, niitä ei isoilta kuljetusliikkeiltä järkevästi saa. 2 kuutiota tuntuu useimmilla maksavan saman kuin 20 tonnia.
 

pleh

Jäsen
28.3.2013
868
310
63
?? ---> ??
Juuri noille parin kuution kuormille on omakotiasukkailla paljon kysyntää, niitä ei isoilta kuljetusliikkeiltä järkevästi saa. 2 kuutiota tuntuu useimmilla maksavan saman kuin 20 tonnia.
Sen kuorma-auton liikuttaminen maksaa käytännössä saman oli lava tyhjää täynnä tahi ei. Sama tietysti pätee niihin omiinkin kuljetuksiin jos alkaa laskemaan kannattavuutta.

Täälläpäin on ollut jo pitkään - ts koko tämän minun projektini ajan - (kaivin)koneen kuljetus 500eur/suunta. Nyt varmaan ovat jo nostaneet tuotakin hintaa?
Joskus laskin vuokrakaivurin hintaa elikkä 8h on sallittu ajoaika per vuorokausi. Siihen päälle polttoaineet ja käytön opettelu (+ aiheutuneet vahingot) niin totesin, että hyvinpä 'tienaa' jos itse vain seisoo kuopan reunalla katselemassa.
 

Juha

Jäsen
25.4.2018
1 384
709
113
Kaarina
Mulla on kuljetuksille kiinteä hinta 54 eur, sis ALV. Just loppuviikolla kaivettiin tuijaojaa. Mä olin kaivurin puikoissa (70 eur/h, sis ALV) ja poika ajoi kärryllä 5 kuormaa kaivettua maata n. kilometrin päähän jonkun omakotitalon pihalle, joka tarvi täytemaata. Täällä kun laittaa FB:n paikallisryhmään, että annetaan täytemaata, niin 3 minuutin kuluttua on jono... Ja sitten hain 4 kuormaa multaa, joka kipattiin sivukipillä suoraan kaivantoon. Asiakas oli huisin tyytyväinen ja tilas vielä kuorikatekuormankin. Vajaa päivän homma, ja 1300 euron lasku. Kärry on hintansa tienannut monta kertaa.

Tänään oltiin tekemässä pihamullan levitystä. Mulla on kaivurissa teetetty 1.5m leveä tasoituspalkki, jolla homma hoituu nopeasti ja hyvin. Poikani syötti Arskalla multaa senkun ehti, ja kasettirekka ajoi pari satsia päivän aikana. Laskutan tietty molemmista sen 70 eur/h, joten asiakas sai nopeasti pihaa ja meidän koneet oli tehokkaassa käytössä. Pelkällä Avantilla homma olis vielä pahasti kesken...

Apumies on kyllä korvaamaton, ja homma vaikeutuu, kun poika lähtee opiskelemaan elokuussa, ja muuttaa pois.
1655734964556.png
1655735035496.png