200-sarjan lumikauha | AvantClub - Keskustelupalsta

Roadking

Jäsen
Keskustelun aloittaja
15.9.2010
138
13
18
Tuli huudettua murinoista 200-sarjan lumikauha. Edellisellä omistajalla oli ollut kai raskasta lunta, kun työlaitekiinnike oli painunut sisään ja kauhan takalevy murtunut kiinnikkeen ympäriltä. No, rälläkällä murtumakohdat auki, vähän lekalla oikaisua, ja muutama puikko rautaliimaa, niin sain kauhan käyttöön.

Kauha tuntuu kätevältä, näin kesäkäytössä lähinnä kottikärryn korvikkeena, mutta myös kevyt multa siirtyi kätevästi. Ensikokeilussa huomasin, että kauhan työlaitekiinnike on asennettu niin, että puomin ala-asennossa jää kauhan takareuna muutaman sentin ilmaan ts. kauhan pohja on vähän kallellaan, kun kärki on maassa. Onkohan tuo ihan harkittu ominaisuus? Minkälaisia kokemuksia kauhan käytöstä palstalaisilla tuolla ominaisuudella? Tyyppikilven mukaan on Avantin alkuperäistyölaite, ei siis mikään omavalmiste.
 
No niin, painelin tuota lähetä nappia vähän turhan hätäisesti, tuli kolmena kappaleena :cry: Millähän noi ylimääräiset sais poistettua. Vaikka toisaalta kyllähän bittejä mailmaan mahtuu :)
 
Jos se kiinnikkeen paikka on myöhemmin vaihdettu, on ajatuksena voinut olla kuormauskorkeuden lisääminen. Muu käyttö kyllä vähän kärsii, koska tuollein asennettuna kauha haukkaa helposti liian syvälle maahan/lumen alla nurmikkoon tms.
 
STEFFE sanoi:
Kyllä kauha aina pitäisi saada littanaksi maata vasten.

Joo, samaa mieltä. Tuon korjauksen yhteydessä kiinnikkeen paikka ei kyllä muuttunut, joten kiinnostaakin, jos muilla 200-sarjan lumikauhan omistajilla on samanlainen ominaisuus, vai onko kyseessä ns. maanantai kpl.
 
roadking sanoi:
Ensikokeilussa huomasin, että kauhan työlaitekiinnike on asennettu niin, että puomin ala-asennossa jää kauhan takareuna muutaman sentin ilmaan ts. kauhan pohja on vähän kallellaan, kun kärki on maassa. Onkohan tuo ihan harkittu ominaisuus? Minkälaisia kokemuksia kauhan käytöstä palstalaisilla tuolla ominaisuudella? Tyyppikilven mukaan on Avantin alkuperäistyölaite, ei siis mikään omavalmiste.

Arvaan että sinulla on TR kuvioiset renkaat jotka ovat 25mm korkeemmat kuin nurmikuvioiset. Molemmilla renkailla kauhan pitää olla käytettävissä ja jos kauhan takareuna ottaa maahan kiinni TR renkailla se tarkoittaisi että nurmirenkailla ei saisi puomi alhaalla lainkaan kauhan kärkeä maahan puomi ala-asennossa. Näin on minusta myös normaalissa sorakauhassa tilanne että koko pohjaa ei saa kiinni maahan 200-sarjan vehkeessä.

Jos tökkäät kiveen lumitöissä ja puomi ei ole täysin alhaalla tulee puomistoon melkoiset rasitukset. Varmasti on tarkoitettu että normaalisti puomi pidetään tässä tilanteessa kiinni stopparissa ala-asennossa ettei puomi hajoa. Ja kuten jo totesin, jos kauhan takareunan saisi tuossa kiinni maahan ei lumen työnteleminen onnistuisi muuta kuin puomi hieman nostettuna. Ei tuo 200-sarjalaisen puomi ole ihan yhtä tukeva kuin isommissa koneissa :).
 
Arvaan että sinulla on TR kuvioiset renkaat jotka ovat 25mm korkeemmat kuin nurmikuvioiset. Molemmilla renkailla kauhan pitää olla käytettävissä ja jos kauhan takareuna ottaa maahan kiinni TR renkailla se tarkoittaisi että nurmirenkailla ei saisi puomi alhaalla lainkaan kauhan kärkeä maahan puomi ala-asennossa. Näin on minusta myös normaalissa sorakauhassa tilanne että koko pohjaa ei saa kiinni maahan 200-sarjan vehkeessä.

bleve osui tuossa aivan nappiin. Rengastus ratkaisee ja rengaspaine hieman myös.
 
No niin, selvis tämäkin. Pitää vissiin sitten hankkia nurmirenkaat talveksi. Toimivat sikälikin paremmin, että lumiketjut mahtuu pyörimään paremmin.
 
Taitaa olla suunnitteluvirhe.Vaikka kauhan takareuna olisi maassa kiinni,voihan sitä etureunaa vastaavasti laskea.
Tätä ihmettelin heti alussa,ärsyttävä pieni juttu.Mielessä käynyt että muutan vielä kiinnityksen paikkaa ylemmäksi.

Kone varmaan alunperin suunniteltu pienemmille renkaille kun takalokasuojatkin niin lähellä rengasta.
Mahtaakohan uudessa mallissa olla sama juttu?

Telepuomilla ongelmaa ei ole,eikä 200:seen sitä saa.
 
Myös kärkikippaava kauha jää silleen ilmaan eli joutuu laskea kärkeä jotta kohtaa maan. Ei jää paljoa, mutta jää kuitenkin. Renkaista en muista mitkä siinä on, mutta lokarit pitää takaata irrottaa jotta saa ketjut.
 
kyllä se takareuna ylempänä on tehty ominaisuus , itsellä on vähän modattu malli lumikauhasta mullan levitykseen , eli kauhan takana on toinen huulilevy tasoitukseen.
siinä on kiinnityslevy ylempänä kuin normaalissa ja kauha menee pohjan varassa. Normaali mullan ja lumen luonti on haasteellisempaa koska kauhan kulkiessa "pohjallaan"koneesta loppuu paino työntää sitä. Ja ihmettelijöille, tarkoitus tuolla toisella huulilevyllä on sama kuin tasoitus ritilällä , toimii tasoittajana taaksepäin ajaessa mutta tahtoo paino loppua koneesta tehdä sama eteenpäin ajaessa kauha kipristettynä.
 

Uusimmat keskustelut