216:n polttoainelinjan puhdistus, vinkkejä kaivataan | AvantClub - Keskustelupalsta

Nantti

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.9.2008
138
0
16
Tuo Hondan bensamoottori on jo pidemmän aikaa oireillut ilmeisesti epäpuhtauksista kaasuttimessa, välillä enemmän, välillä vähemmän. Ja mitä kauemmin seisoo sen varmemmin on ongelmia odotettavissa.

Ajattelin nyt joululomalla puhdistaa tuon polttoainejärjestelmän kun ei tuota luntakaan vielä näy mailla eikä halmeilla. Ainakin bensatankin irroitus ja puhdistus, bensasuodattimen vaihto ja kaasuttimen puhdistus olisi tarkoitus tehdä.

Onko hyviä vinkkejä miten kannattaa toimia? Tankki kuivaksi ja paineilmaa perään? Vai ihan vesipesu ja kunnon kuivatus? Mitä tuolle kaasuttimelle kannattaa käytännössä tehdä?
 
No nyt on homma hoidettu. Purin kaikki bensapumppua (?) lukuunottamatta. Muut osat kuivasin ja puhdistin paineilmalla mutta kaasutin pääsi ultraäänipesuun. Polttoainesuodattimen vaihdoin tietysti myös. Tänään laitoin sitten tankkiin litran verran pienkonebensaa (vanhaa mutta senhän ei pitäisi siitä huonontua) ja kone toimi koeajolla moitteetta.

Yksi potentiaalinen ongelmien aiheuttaja on ollut se että olen laiskuuttani yrittänyt minimoida bensanhakureissut josta syystä tankkiin on laitettu välillä useita kuukausia, jopa yli puoli vuotta vanhaa bensaa. Nyt täytyy kokeilla pitää vain muutama litra tankissa ja varastossa siten että bensa ei pääse vanhenemaan. Lisäksi tankatessa täytyyy yrittää noudattaa erityistä puhtautta.

Saapas nähdä pysyvätkö käyntihäiriöt nyt poissa...
 

Uusimmat keskustelut