216:n puomin vakaajan vääntyminen | AvantClub - Keskustelupalsta

Guutio

Jäsen
Keskustelun aloittaja
21.9.2009
9
0
1
Kevät on tullut tänne pohjoiseen ja kun lumetkin lähti tuli kokeiltua harjakonettakin jo. Mutta sattui pieni tapaturma.. puomin vakaajakappale vääntyi kauhan kallistussylinterin yläpäästä mutkalle puomiin päin.
Hieman kummallista kylläkin että harjakoneella sen saa väännettyä, ja vielä noin päin (tarkoittaa että kuorma olisi tullut ylhäältä alaspäin niinkuin kauhahommissa)...
Mutta kunhan saadaan osat niin pistän juttua puomiremontista. ajattelin samalla katsoa onko väljiä puslia/tappeja ja vaihtaa nekin samalla.
 
Puomi on nyt purettuna osiin.
tilasin tehtaalta uuden vakaajakappaleen vaikka tarkoitus oli että vanha korjataan.. Kun tilasin ylöjärveltä muitakin osia puomiremonttiin niin kysyinpä mielenkiinnolla osan hintaa ja sanoivat että osasta on tehty vahvennettu painos ja hintaa maltilliset 140€ verolla.
Samalla kun tutkailin muut laakeroinnit niin suurin yllätys löyty kauhankallistussylinterin pikakiinnityslevyn pään korvakosta. siinä ei ollut minkäänlaista helaa ja oli syönyt tapin ja levyn reiän pilalle.
Hain paikallisesta laakeriliikeestä tinapronssisen 25-28-20 liukulaakerin ja porasin levyyn isomman reiän. Tilasin uuden tapin myös puomin nostolle, koska vastaava remontti on tulossa varmasti myös siihen koska oletaisin että siinäkään ei ole minkäänlaista laakerointia.
 

Liitteet

  • vakaaja.jpg
    vakaaja.jpg
    123,8 KB · Katselut: 1 392
Puomi remontti tuli tehtyä. Niin kuin arvelinkin, vaikka puomin tapeissa ei silmin nähtävää kulumista hirveästi ollutkaan saatiin puomista jälleen kuin uusi kun vaihdettiin tapit ja puslat. Uusi vakaaja on vahvistettu lisäämällä materiaalia pituus suunnassa sylinterin tapin kohdalle, koska tilaa on leveyssuunnassa todella vähän.
Näin "ammattimieheltä" =o) puomin purkuun meni n. puolituntia ja kasaamiseen max saman verran. puslat kannattaa irroittaa paineilma vingulla varovasti pusla särkemällä (mutta varoa ettei tee runkoon kovin isoa jälkeä), koska ne on niii-in tiukassa ettei ne lyömällä lähde. Kun uudet asentaa niin kannataa kaikki rasva ja muu kama siivota hyvin pois rasvanpoistoainetta ja kangasrättiä käyttäen.
Uudet kannattaa mieluummin painaa vaikka prässissä paikoilleen koska ovat tiukat asentaa. Mutta minä en purkanut koko puomia irti niin jouduin lyömään puslat paikalleen. Käytin moskan ja puslan välissä pehmeää muovin palasta pehmikkeenä. n. 1cm paksuinen pala polyeteeniä tai teflonia on siihen tarkoitukseen hyvää ainetta. Kun puomissa on puslat paikoillaan kannaattaa puslat voidella HYVIN kunnon tappirasvalla koska oma voitelu ei ehkä pääse rasvaamaan tappia esim. yläpuolelta kunnolla.
 

Uusimmat keskustelut