216:n venttiilien säätö | AvantClub - Keskustelupalsta

Juhani

Jäsen
Keskustelun aloittaja
25.10.2011
1 030
403
83
Mistä saisin venttiilien säätöohjeet tuohon, kun alkaa olemaan tunnit täynnä säädön suhteen?

Moottori on GXV530
 
Honda GXV530 venttiilinvälykset on 0.10 imu ja 0.15 pako kylmänä, kiristysmomentti ainoastaan 7,5Nm. Tarvitset 3mm venttiilinsäätötyökalun.
 
Ohjekirjan mukaan venttiilit säädetään 200 tunnin välein ja nyt, kun tunteja on jo yli 400, aloin tehdä venttiilien säätöä. Venttiilikoppien kiinnityspultit ovat aika hankalissa paikoissa, mutta lähtivät irti. Kopat on näköjään laitettu kiinni liimalla. Pitääkö liimata uudella liimalla vai riittääkö vanhat?
Vasen venttiilikoppa lähtee helposti irti, mutta oikea ei mahdu tulemaan, kun hydraulipumppu on tiellä. Miten sen saa irti? Pitääkö moottori irroittaa?
Niin ja tiedoksi niille, jotka yrittää samaa, moottoriöljyt kannattaa laskea pois ennen venttiilikoppien poistamista. Tulee öljyt muuten lattialle. :oops:
 
Tässä hyvät kuvat ja ohjeet tuolle hondan koneelle ...
http://cssportal.css-club.net/honda/PowerProducts/contents/1040782en_.pdf
 
Helpoin kun ottaa pumpun vaan löysälle, kääntyy sen verran vinoon että sopii koppa pois. Eli pumpun alta hihnasuojapelti pois, sitte löysäät hihnan niillä sivullepäin tököttävillä pulteilla ja ne pumpunkiinnitys pultit kokonaan pois ja sit kääntyykin jo pumppu tarpeeks sivuun.
 
Hei

Tein aikanaan 216'n ensimmäisen venttiilisäädön edellyttämän venttiilikopan poiston kuten tapsa24 kertoo. Tuolloin totesin, että kopan sisäpuolella on tilaa vaatimattomalle kopan modifikaatiolle eli löin yksinkertaisesti lommon koppaan, jonka jälkeen koppa oli helppo ja nopeaa ja irrottaa ja asentaa.

eloterveisin
JJ
 
Tein Tapsan neuvon mukaan. En vaan saanut pumpun kiinnityspultteja auki, kun siinä vaaditaan kaksi 21 mm kiintoavainta ja minulla oli metsäpalstalla vain yksi. Kovin on ahtaassa paikassa kiinnityspultit, kuin ei saa hylsyä paikalle. :?
Venttiilin säädöissä tarvitaan 3 ja 9 mm kiintoavaimet. Säädin vasemman sylinterin venttiilit ja ehkä ensi viikonloppuna uusi yritys. Välys oli 0,3 - 0,4 mm, joten säädöllä on tarvetta.
 
tapsa24
pumpunkiinnitys pultit kokonaan pois
Taidan olla hieman tumpelo asentaja, kun en saa niitä pumpun pultteja pois. Alapuolella on mutterit, mutta ne on niin ahtaassa paikassa kotelon sisällä ja toisella puolella hihnapyörä, että ei saa kiintoavainta eikä hylsyä mutteriin. Takimmaisen saa pois, kun kiilaa mutterin ja kotelon väliin ruuvimeisselin, mutta etummaiseen ei saa yläpuolelle pulttiin mitään vääntövehjettä.
Löytyisikö lisää hyviä neuvoja? Pitääkö hankkia 22 mm putkihylsy (sellainen ohuesta mutkesta tehty)?
 
http://static.ak24.ee/img_prd/363/363485/p--K10142--1-kamasa.jpg
Tuon tapaisia katselin juuri bauhaussissa.
 

Uusimmat keskustelut