216 öljyvuoto | AvantClub - Keskustelupalsta

tapsa24

Jäsen
Keskustelun aloittaja
27.6.2010
13
0
1
Tuli taloon 216 avantti ja parinviikon jälkeen alko tiputtaa öljyä renkaalle. Mahtaako siellä olla akselilla jotain vaihettavaa tiivistettä vai onko se uusittava koko vetomoottori vai mikä se nyt onkaan oikeelta nimeltään??
Toinen kyssäri olis siitä anturista öljynsuodattimen vieressä (siis hondan kone) et onko se lämpö vai paine anturi? Olis ihan hyvä jos sais paine mittarin tai valon kun on aika pieni se öljytilavuuskin...
 
Hei Tapsa

Kolmen Avantin (joista ensimmäinen oli 216) kokemuksella valtaosa öljyvuodoista aiheutuu löystyneistä letkuliitoksista. Kun letkut kiristää, kannattaa huolella justeerata, että letku ei jää kireälle vetämään liitintä aukipäin - mielummin päinvastoin.

Öljyfiltterin juuressa oleva anturi seuraa öljynpainetta - joko painekytkin tai mittausanturi. Hondan omilla web-sivuilla http://www.honda.brandt.fi/power/ohjekirja/gcv_gxv5.pdfon moottorista seikkaperäinen huolto- ja varaosamateriaali.

Parhain terveisin
JJ
 
Käytin renkaan irti ja se öljy tosiaan näyttäisi tulevan sieltä akselin juuresta... Mut pitänee seurata tilannetta.
 
Vähän otsikon vierestä kysäisen, öljyvuodosta kuitenkin...

Vanha mökkikaveri 313 double speed rupesi tiputtelemaan öljyä vasemman jalan varpaille alkukeväästä oltuaan koko pitkän ikänsä kuiva. Harvoin kun ajelen ei tuo ole haitannut
mutta eilen riisuin pellit ja rupesin tutkimaan vuotoa.

Tuplanopeusrempulassa on alumiinista tms työstetty pulikka yhdistämässä normaalia vasenta ajolohkoa ja "tuplanopeus" venttiliä. Ajomoottorin letkut lähtee tuosta irtopulikasta - siinäpä myös vuotopaikka.

Alumiinimöhkäleessä on 1/2" lähdöt ja 3/8" supparit ajomoottorin letkuille.
Kiristely ei tuottanut tulosta, liitin tuntui olevan tiukalla. Paremminkin nestettä tihkuu enemmän kiristämisen jäljiltä. En aukonut liitintä vielä enempää, aattelin varalta kysäistä jota voisko tuossa piillä joku syöpymisprobleema tai joku muu viritystarve kun on niin eri näköisiä metalleja ruuvattu yhteen?
 

Uusimmat keskustelut