314 '98 ketjuvetoisen ajomoottoreiden vaihto | AvantClub - Keskustelupalsta

matrikkel

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.4.2009
104
0
16
Lappeenranta
Nyt yllättäen lisääntyneen lumentulon motivoimana sain jo uuden rojua läpi imeneen hydraulipumpun vaihdettua, sekä toisen ajomoottorin.

Alkuperäiset oli SamHydraulicin 160:sia, niisä oli rungon kyljessä se ylivuotoletkun paikka, nämä nykyiset on jotain italialaisia Danfossin kopioita, samoilla "suoritusarvoilla" kuitenkin. Ylivuotoreikä kyljestä puuttuu mutta lohkon päässä on 1/4" kierteellä oleva tulppa. Onko turvallista olettaa että tihkuvuoto saadaan ohjattua tätä kautta pois ja vältetään akselitiivisteen pullahtaminen. Vai oonko hakoteillä?

Kokemuksia?
 
Joo tuo ajomoottorin päässä oleva reikään voi laittaa tavallisen tai banjoliittimen, johon kytket sen ylivuotoletkun.

Itse laitoin suoran liittimen kun vaihdoin toisen ajomoottorin, mutta banjoliitin olisi parempi, kun vaihtaa molempia, koska ne tulevat aika lähelle toisiaan.
 
Perjantaina niputtelin kasaan paikat. Kiva ilmata konetta 15 asteen pakkasella, öljy on semmoista siirappia, mutta kyllä se siitä lähti kun paikat tovin ujelsivat.

Havaittavissa öljyjen notkistuessa että uusi pumppu + uudet moottorit (olivat Hansa Hydraulik 160 / Deutschland), siirtymänopeudet tuplasyötöllä oikein huimaavat päätä, varmaan se on sitten se luvattu 9kmh. Voimaa on ihan erilailla kuin aiemmin.

Pientä takeltelua todettavissa, eli seuraavaksi lähtee venttiilikoneisto pöydälle ja sinne, noissa oli muistaakseni suullisen perimätiedon mukaan tuumakokoisia o-renkaita. Koot tuntemattomia, joten nähtävästi purettava ja mentävä niiden kanssa o-rengaskauppaan. Kunhan pakkaset vähän hellittävät. Samalla pitää kokeilla jos sujuvasti saa lisättyä painemittarin näkyville.
 
heetkinen, mikä ylivuoto, ei mulla ole edes ole joutilaita letkuja / ylivuotoja. onko ne jo joku riisunut pois vai voiko olla että ei ole koskaan ollutkaan?? :?:
 

Uusimmat keskustelut