320s kulku | AvantClub - Keskustelupalsta

ajh

Jäsen
Keskustelun aloittaja
5.5.2010
37
0
6
Uutena avantistina (320s ajettu 700h) muutama ihmettely

Kun koneella työntää esim maatakauhalla ja kone tökkää oikea puoli sutii ja vasemmalla pyöräparilla ei tapahdu mitään korkeintaan etu ratas yrittää pyöriä. Onko normaalia?

Muutaman kerran peruuttaessa kuoppaan vasen ei pyöritä jos yrittää vain vasenta puolta liikuttaa miten tämä onko normaalia? Oikealla kun nitkauttaa taas kone liikkuu normaalisti.

Nuo testit on tehty ja tuntuu kaikki pelaavan

Vian hakua helpottaa kun etsii vastaukset seuraaviin kysymyksiin:
1. Kääntyykö kone kumpaankin suuntaan yhtä hyvin? Jos ei niin kunmpi suunta parempi.
2. Meneekö kone suoraan kun kummatkin vivut samaan suuntaan? sekä eteen että taakse?
3. Jos aloittaa käännön toisella sauvalla ja jatkaa vastakkaisella toiseen suuntaan niin vaihtuuko pyörivä pyöräpari?Vasempaan takarattaaseen on kiila juuri uusittu, mutta vuodoista en tiedä? Miten noita vuotoja olisi helpointa navoista tarkastaa rengasta käytin poissa, mutta eipä siellä missään öljyä näkynyt.

Voi olla aloittelevan avantistin tyhmiä kysymyksiä, muttta kiitoksia jo etukäteen neuvoista.
 
vasen ei pyöritä jos yrittää vain vasenta puolta liikuttaa miten tämä onko normaalia? Oikealla kun nitkauttaa taas kone liikkuu normaalisti.

Samoja oireita kuin mullakin oli oikean etumoottorin tiivisteiden ollessa sököt.

Etumaiset moottorit on helppo tarkistaa. Nosta ensin tunkilla etopuörät vähän ilmaan. Seuraavaksi ota etupelti irti. Ajomoottorit tulee tällöin hyvin esille. Ota letkut toisesta ajomoottorista irti. Merkitse vaikka letkut, että muistat laittaa ne takaisin samoille paikoille. Pistä sormet ajomoottorin liittimien päälle ja pyöritä ajomoottoria renkaasta. Toiseen liittimeen moottorin pyörityssuunnasta riippuen tulee ylipainetta ja toiseen alipainetta. Mulla tiivisteiden ollessa sököt painetta tuli ensin hieman, mutta lisää pyöritettäessä paine hävisi.

Takamoottoreiden testaus käy samalla tavalla. Purettavaa on vain pikkasen enemmin :cool: