420 hankinnassa | AvantClub - Keskustelupalsta

samiaa

Jäsen
Keskustelun aloittaja
2.9.2012
32
0
6
Olen katsellut muutamaa vaihtoehtoa, näyttää vaan siltä että uuden ja käytetyn hinnassa ei juuri ole eroa. Millaisia tarjouksia olette uusista saaneet?

Kuuluuko jatkopuomin toimia sisään/ulos yhtä aikaa noston/laskun kanssa?

Mitä mieltä olette lukoista ja ajonvapautus? Pärjääkö ilman tuollaisessa kevyessä pihakäytössä? Entä puomin kellunta?
 
samiaa sanoi:
Kuuluuko jatkopuomin toimia sisään/ulos yhtä aikaa noston/laskun kanssa?
Jatkopuomi poimii erikseen omalta vivulta, joten voi käyttää laskun aikanakin.

Muihin kysymyksiin löytyy paljon vastauksia sivulta. Kannattaa käyttää oikean yläreunan etsi toimintoa.
 
samiaa sanoi:
Millaisia tarjouksia olette uusista saaneet?

Mitä mieltä olette lukoista ja ajonvapautus? Pärjääkö ilman tuollaisessa kevyessä pihakäytössä? Entä puomin kellunta?

Tarjoukset ovat hyvin henkilökohtainen juttu; mitä haluaa koneeseensa ja miten ajatukset myyjän kanssa kohtaavat.
Kone kannattaa varustella riittävästi (riittävästi on aina liian vähän :lol: ) heti tehtaalla, sillä se on vaivattomin ja halvin tapa.

Teleskooppipuomi, ajonvapautus ja luistonesto ovat mielestäni välttämättömiä varusteita. Puominkellunnan tarve riippuu
pitkälti käytettävistä työlaitteista. Esim. ruohonleikkurissa, niittomurskainmessa jne. kellunta on työlaitteen puolella.

Turhia varusteita ei olekaan, mutta usein taloudelliset rajoitteet säätelevät hankintaa. ;)
 
Leppis sanoi:
samiaa sanoi:
Kuuluuko jatkopuomin toimia sisään/ulos yhtä aikaa noston/laskun kanssa?
Jatkopuomi poimii erikseen omalta vivulta, joten voi käyttää laskun aikanakin.

Mutta kuuluuko siis jatkopuomin toimia samaan aikaan puomin noston JA laskun aikana sisään ja ulos? Kokeilin yhtä konetta, jossa puomi ei mennyt ulos samaan aikaan noston kanssa.
 
Moi, puomin teleskooppi ei liity millään lailla puomin liikkeisiin. Jos nostat puomia niin teleskoopi eli zoomi ei liiku. Zoomi toimii aivan om alla vivulla silloin kun on tarvetta saada parempi ulottuvuus.

Oma kone menee tod.nä. vasta keväällä myyntiin. Se on varustettu kaikilla herkuilla ja kilvissä. Olen samaa mieltä Sekatyömiehen kanssa että raakileita ei kannata hankkia. Kaikki tai ei mitään. Niitä tarviysee aina jossain vaiheessa.
 
STEFFECTIVE sanoi:
Moi, puomin teleskooppi ei liity millään lailla puomin liikkeisiin. Jos nostat puomia niin teleskoopi eli zoomi ei liiku. Zoomi toimii aivan om alla vivulla silloin kun on tarvetta saada parempi ulottuvuus.
.

Ymmärrän, että nämä eivät liity toisiinsa. Ihmettelin vain kun yhdessä koneessa nämä eivät toimi samaan aikaan ja kysymykseni siis on, jos vetää zoomin vivusta ja samaan aikaan nostaa tai laskee puomia, kuuluuko toimia?

Muistaakseni siis ylös nostettaessa ei zoomi toiminut samaan aikaan. Onkohan tämä kiinni pumpun tuotosta tms?
 
On mahdollista. Vasta 600 sarjasta eteenpäin on 2 pumppua(taitaa luxus 300 sarjassakin olla) joten on mahdollista että näin siinä käy. Itse en kyllä ole huomannut sitä mun 420 mallissa. Zoomi kyllä mielestäni toimii aina riippumatta puomin liikkeistä. Voin tarkistaa huomenna!
 
Pumpun tuotto jaetaan tärkeysjärjestyksessä.
Ohjaus on tietysti tärkein, se ohittaa muut toiminnot.
Esim.käännettäessä ruohonleikkurin terien pyörintä hidastuu.
Nosto on tärkeämpi kuin zoomaus, joten jos pumpun tuotto/paine ei riitä,
zoomi joutuu "odottamaan" jne.
Viasta ei siis ole kysymys.Tässä näin yksinkertaisesti selitettynä.
 
Tosiaankin prioriteeri venttiili määrittelee toiminta järjestystä.
Omassa koneessa zoomi toimii hitaasti yhtä aikaan noston ja laskun aikana.
Kaivuri hommissa zoomipuomin valuessa auki joutuu työlaitehydrauliikan laittamaan "vapaalle", ennen kuin saa zoomin takaisin sisään.
 
Puomit ja zuumit

Kannattaa mennä tuonne osoitteeseen "sisäpiiri" ja edelleen "kaaviot ja manuaalit". Sieltä löytyvät usean eri Avantin hydrauliikkakaaviot, joista selviää puomi- ja ulkoisten laitteiden toiminnot. Esim. 600 sarjassa puomi toimii vain yhden pumpun varassa mutta zuumi ja muu ulkoinen hydrauliikka sekä-että. Ymmärrän, että malleissa 200, 400 ja 500 on vain yksi työpumppu, jolloin puomi, mahdollinen zuumi ja ulkoinen hydrauliikka toimivat aina samalla, moottorin kierrosluvusta riiippuvalla tuotolla.
Kaaviot auttavat ymmärtämään myös miten ajopiirin lukko- ja vapautusventtiilit vaikuttavat pyörien vetoon.

Minä en ole oivaltanut Avantin logiikkaa, jossa ulkoinen hydrauliikka blokeeraa pois zuumin??? Miksi tällainen kytkentä?

Tässä ketjussa puhutusta priorisoinnista en myöskään ymmärrä - en ainakaan käytännön enkä kaavioiden perusteella. Tietenkin kaikki toiminnot hidastuvat, jos öljyä tarvitaan samanaikaisesti useassa eri toiminnossa hammaspyöräpumpun antaessa ko. kierrosluvulla vakiotuottoa.

parhain terveisin
JJ
 
On myös mahdollista, että öljyvirta "karkaa" kevyemän toiminnon kautta hidastaen raskaamman miltei huomaamattomaksi. Tällainen ilmiö oli "Ykshai" kumitela kaivurissa.
Siinä sai molemmat toiminnot samanaikaiseen toimintaan ohjausvipujen kanssa kikkailemalla. Omalla 42'llä en ole tarvinnut yhtäaikaista toimintaa, kun eiv vielä ole ollut "pyöriviä" laitteita, nelitoimikauhan kanssa en ole toiminnallista ongelmaa havainnut.
ps. Olen ollut 42'sen puskutehoon todella pettynyt, mutta Saulin käsittelyssä tehtaalla
muutama viikko takaisin löytyi "henki" koneeseen, siihen asti ollut ikävä 22'sta, esimerkiksi
lumiaurasta piti ottaa lisäpalat irti jotta pystyi auraamaan, eikä meinannut täydellä kaasullakaan nousta kärryn kyytiin ei konetta noutaessani uutena, myyjä sanoi vieressä että peruuttamalla, (on kuin jalat edellä viemistä) eikä koko aikana ennen säätöä. Nyt kolmannes kierroksilla ajopolkimesta käsketään ja kone tottelee, ero on huomattava. Mielessä kävi jo konemerkin vaihtaminen oli se niin tuskaista. Eka huollossa
vuoden vaihteessa ei apua tullut, sikaarinpolttaja lateli ylimielisyyksiä konetta noutaessani.
Sauli oli lomilla. No nyt on asiat toisin. Kiitokset julkisesti Saulille.

Terv KaiK
 
Kyseessä oli power control venttiilin virheellinen säätö. -Oikein säädettynä saadaan maksimi työntövoima moottorin sammumatta ja renkaiden sutimatta.
Kun säätö tehdään tarkasti, korkeimmilla sallituilla paineilla, saadaan työntövoima erittäin hyväksi.

Oman koneeni voima kasvoi laskennallisesti 11% tarkemman säädön myötä, vaikka säätö olikin tehtaan toleranssin sisällä.
Muutin säätöä sen verran "tiukemmaksi" että pieni sutiminen on nyt sallittu, mutta se on makuasia ja tottumis kysymys.

Sauli tietää nämäkin jutut ja osaa neuvoa! Kiitokset hänelle! :)
 
Kone on nyt pihassa. 200 h ajettu 420, kauhalla, lukko ja ajonvapautus, sähköinen jatkopuomi ja lisälaitteiden sähköt sekä hytti. Hyvä peli.
 
No niin neuvottelut on saatu käyntiin kun tarjouskin viimein saapui. Näyttää siltä et 528 menee meikäläisen budjetin ulkopuolelle, mut 420 vois olla mahdollinen. Tästä kuusta alkaen siihenkin saa työhydrauliikan ohjauksen napeilla joikkariin, täytyy varmaan lisätä varustelistaan. Muuten lista alkaa olla kasassa kevythytistä en vielä oo oikeen varma. Kuume koneen vaihtoon alkaa kyl olla jo melkonen.
 
Napit on tosi hyvät. Käytän niitä joka käänteessä. Ehkä liiankin ahkerasti kun tikusta on hajoamassa jo toiset mikrokytkimet.

Lumitössä kärkikippaava+napit on näppärä yhdistelmä ja yleiskauhana nelitoimikauhalla nappien kanssa saat tehtyä melkein mitä vain!
 
Ajattelin et jos laittais kahdennuksen ja kallistusadepterin niin sais käytettyy sitä napeilla ja jäis vielä mahdollisuus käyttää nelitoimikauhaa vivusta.
 
Kannattaa testata, mielestäni nelitoimikauhan nopea ja tarkka ohjaus edellyttää nappeja enemmän kuin kallistin. Etenkin kauhan sujuvaa sulkemista, jossa tarvii kauhan pyöräyttämistä ja sulkemista saman aikaisesti ei voi tehdä ilman nappeja yhdellä kädellä. (Tai en sitten vain osaa)
 
Jos koneessa on kahdennus voi silti käyttää vain yhtä linjaa kerrallaan.
Linja valitaan sähköisesti ja sitä voi sitten ohjata napeista tai vivusta.
 
Nyrkkisääntöhän on ettei liikaa hydrauliulosottoja voi olla. Ja kyllä kaikki napit ja keinuviput on tarpeellisia. Eli napit jos saa ja siihen vielä ohjauspaketti millä saa vielä enemmän nappeja. Niitä kyllä tarvitsee jos meinaa vähänkin viritellä noita työlaitteita!
 
Taas on maailmassa yksi uusi Avant käyttäjä, kun viikonloppuna puolihuolimattomasti tuli myytyä kone pois. Eilen illalla se sitten iski omaan tajuntaan. Mullahan ei ole siis ollenkaan konetta!!!! :eek:
 
Masi sanoi:
Mullahan ei ole siis ollenkaan konetta!!!! :eek:


Eihän tuohon voi muuta opastusta antaa, kuin että uutta vaan tilaukseen...

Toisaalta, pitäisiköhän SiteAdminilta pyytää oma osio, jotta voidaan hankkia/antaa nykymallin mukaan kriisiapua tällaisen sattumuksen kohdatessa. Tämähän rasittaa sekä myyjää että koko planeetan henkistä tasapainoa.
 
Mä sanoisin että suorastaan anteeksi antamaton teko! Myy vanhan koneen pois ilman minkälaista suunnitelmaa tulevaisuuteen. Ei silleen voi toimia. Ettäs kehtaat! :mrgreen:
 
Tässä on kyl paniikkihäiriön oireita ilmassa. Kävin päivittämässä tilanteen Vainikalla ja sieltä löytyy koneita hetitoimitukseen, en kyl vielä laittanut nimiä paperiin. Mutta hyvä tietää et apua ongelmaan on tarjolla! :D
 
Masi sanoi:
Tässä on kyl paniikkihäiriön oireita ilmassa. Kävin päivittämässä tilanteen Vainikalla ja sieltä löytyy koneita hetitoimitukseen, en kyl vielä laittanut nimiä paperiin. Mutta hyvä tietää et apua ongelmaan on tarjolla! :D

Multa voit vuokrata konetta pahimpaan hätään.. vaikka pienihän se on tuo meikäläisen kone ;)

Voin myös tarjota temmellystehtävää tuossa pihalla, jollei omia hommia ole tehtäväksi asti ;)