420:n sopivuus pihan nurmenleikkuuseen ym. | AvantClub - Keskustelupalsta

Maamies

Jäsen
Keskustelun aloittaja
1.1.2014
96
4
8
Kertokaapa mielipiteitä Avant 420 sopivuudesta pihahommiin, nurmenleikkuuseen, lehtien keruuseen, ym versus tuohon pikkukoneeseen 220. Nyt iski himo isompaan koneeseen. Tää on paha paikka:):). Tarvii varmaan ottaa neuvoa-antavaa näin juhannuksen kunniaksi.

Onko kone liian painava pihanurmikolle? Kömpelömpi? Ainakin kait pienruokasempi?

Tökkii tuo pikkukone, kun saa olla koko ajan olla tankkaamassa.

Konehan tulee käyttöön myös maatilalla, joten olisipa vähän tehokkaapi.

Eräs Helsinkiläinen Avant-yritys kauppaa 420 mallia, jonka nostokyky on 700kg?????? Onkohan tuo painovirhe? Tarvis saada suursäkki ainakin nousemaan työkoneen säiliöön (650 kg). Syysvehnät pitäis vielä lannottaa ainakin kertaalleen:):).
 
Itellä ollu 7 vuotta 520 sr1 joka on suunnilleen nykyisen 420 kokoinen. Olen ollut koneen monipuolisuuteen tyytyväinen. Keräävän leikkurin kanssa sillä voi poimia myös lehdet ja on monipuolinen kone moneen hommaan. Teho loppuu tietenkin isompiin verrattuna muutamassa kohtaa. N 500 kg on maksimikuorma, jonka saa vakaasti vietyä, sama pätee myös 420 koneeseen. Samoin hydeteho loppuu yleisimpien linkojen ja hakkureiden kanssa kesken.

Jyrsintä, maaporan käyttö ja kaivaminen onnistuu mainiosti. Ja erityisesti zoomi puomin kanssa ulottuvuus ei lopu kesken. Se on ihan ehdoton hankinta.

Jos toi täysien säkkien kantaminen on ehdoton vaatimus, niin kannattaa katsella 500 ja 600 sarjoja.
 
Maamies sanoi:
Nyt iski himo isompaan koneeseen. Tää on paha paikka:):).

No niin, nyt se sunkin alamäki alkoi....

420 on hyvä kone, teho/työntövoima painoon nähden on heikko mielestäni. Petyt suhtessa 220 malliin joka on ketterin kone. 420 antaa toki aivan uusia ulottuvuuksia kuten zoomi, polttoainetaloudellisuus ja työlaite valikoima. Siinäse hakkaa 220 mennen tullen. Mutta suusrsäkit et kyllä nosta sillä turvallisesti. Konehan painaa vaan muistaaksen 980kg.

Hyvä kompromissi ehkä olisi 528. Siinä on potkua, hydraullistaa liikettä sekä nostovoimaa.
 

Uusimmat keskustelut