520+ hydrauliletku korkkasi | AvantClub - Keskustelupalsta

jaok

Jäsen
Keskustelun aloittaja
6.6.2013
3
0
1
Moi,

520+ koneesta korkkasi halkomakone nokalla talven jälkeen zoompuomissa oleva hydrauliulosoton letku (vuotaa taitekohdasta). Varaosaluettelon mukaan on koodilla A45442, 3450mm 2lw-08 letku.
Mitä fiksummat neuvovat, ostanko suoraan valmistajalta vai kannattaako hintamielessä metsästää jostain muualta? Onko vaihtamisesta jotain erityistä huomioitavaa?

-Harrastus maksaa...
 
Kustannus ei yhdessä letkussa ole kovin merkittävä, nopea saatavuus on useimmiten tärkeämpää.

Irroita letku malliksi ja ota mukaan liitosten kupariprikat myös (jos on) prikat kannattaa uusia samalla kun liitoksen avaa.

Lisähydeletkut on kenkkumaisia vaihtaa, kun ovat niin pitkiä. Ohjaamon lattia, nokkapelti ja sivupellit pitää irroittaa. Tein itse niin että samalla katkaisin letkut koneen ulkopuolelle, jolloin tuli yksi ylimääräinen suora liitos. Tällöin letkun saa tarvittaessa nopeammin vaihdettua. Samon paketti on vanhalla letkulla ja uudella liitoksella halvempi tehdä. Se koneen sisäpuolinen osuus tuskin on kulunut, kun puomissa on vedonpoisto ja letku on auringolta suojassa.

Puhtaus on tärkeää letkujen vaihdossa, pyyhkäise rätillä isoimmat ennen remppaa.

Hydepalikoita varten kannattaa hommata oma miljoonalaatikkonsa. Osia kuluu käytössä aina joskus ja jonkinlainen käsivarrasto kannattaa pitää ainakin tiivisteitä.

Missäpäin teet letkuremonttia? Ikh on hintatasoltaan kohtuullinen puoti. Hi-flexistä pitäisi tingata listahinnoista n. 40% että päästään samaan, tosin tinkaavat herkästi pyytämättäkin. Erikoisliikkeissä katteet ovat siis samaa luokkaa kuin rautakaupassa ja listahinnoilla ei välttämättä ole tekemistä todellisten hintojen kanssa.

Muistaakseni maksoin paikalliselle hydekaupalle sponssimielessä 80 eur kahden zoomiletkun jatkamisesta ja päättämisestä liittimineen ja letkuineen (n.1m).
Ikh hintataso vastaavalle operaatiolle n. 50-60 eur.
 
Moi,

Kiitos neuvoista, en ole näitä hydekorjauksia juurikaan tehnyt. Enpäs tajunnut, että letku menee koko koneen läpi. Taidan miettiä tuota jatkamista rungon ulkopuolella. Mä asun ihan tässä tehtaan nurkissa, joten alkuperäiset varaosat on kivan lähellä. Mulla on lisäksi yksi pätevä korjaamo tiedossa, kone oli siellä perushuollossa viime kesänä. Saatan kiikuttaa sinne korjattavaksi, mutta katsotaan. Voi sitä kuitenkin käydä ikh:ssa ostamassa laatikon pohjalle varaosia, kun nämä vehkeet kuitenkin hajoaa pyhänä :)