520+ sähköt uupuu?? | AvantClub - Keskustelupalsta

Sume33

Jäsen
Keskustelun aloittaja
28.3.2012
57
0
6
Sähköt hävisivät kokonaan, nyt on tarkistettu akku, päävirtakaisin, sulakkeet ja yleisesti johtoja. Oisko jollain ideaa mitä vielä katsoisi? Onko noista virtalukkoja mennyt rikki? Mitä ne releet on siellä etukopan alla? Ja entäs se rele joka on siinä akun ja startin läheisyydessä?
 
Veikkaan päävirtakytkintä syylliseksi. Paina kahva hiukan voimakkaammin pyöräyttäen pohjaan ja katso syttyykö valot. Testin merkeissä päävirtakytkimen voi myös hetkeksi ohittaa, mutta suojaa plussat hyvin ettei tule paloa. Pvk maksaa kympin verran ja niitä saa esim venetarvike liikkeistä maatalous ja varaosaliikkeiden lisäksi.
 
Tossa on laitettu päävirtakatkaisin maajohdon väliin ja sekin on jo ohitettu. Akku on täynnä.
 
Jos ei edes väläytä valoja, niin sitten en osaa muuta sanoa kuin että pitää mennä järjestyksessä sähkökaavio läpi ja katsoa maita vasten missä kohtaa lakkaa kulkemasta. Sisäpiirissä on sähkökaavio.
 
Liitteenä vielä kaavio, kopillisessa on enemmän tavaraa
S.44

http://www.nordfarm.se/reservdelar/doc_download/1182-avant-513-514-520-520-528-platchassi
 
Voisi myös periaatteessa olla maavika / muu hapettuma. Jos mittaa mittarilla, niin jännite näyttää OK;lta, mutta kuormitettuna ei sähkö kuljekaan. Kokeeksi voisi syöttää vaikka H4 polttimolle virtaa startin napojen kautta kautta niin syttyykö se normaalisti? 55W polttimo aiheuttaa jo vähän enemmä kuormaa kuin pelkkä mittari / jännitekoetin.
 
Kiitos vastauksista kaikille.

Lähen varmaan tutkimaan sitä johtonippua sieltä jalkatilasta seuraavaks. Toi maajohtokin on testattu sillai et laitoin toisen maajohdon startin kylkeen erikseen, mut ei muutosta tilanteeseen. Plussat on putsattu ja johtoja heiluteltu koneen/akun päästä.
 
Ongelma löydetty ja korjattu, siellä lattian alla on kaksi liitintä kaiken paskan/vedenarmoilla ilman mitään suojaa. Otin liittimet pois ja juotin johdot yhteen ja kutistesukkaa päälle ni johan alko toimimaan.

Kannttaa jokaisen vilasta sinne lattian alle väliajoin ja putsata sinne kertyneet paskat pois ettei tule turhaan ongelmia....tämäkin kone on ollut maatila käytössä ennen ja sen kyllä huomasi, siellä oli sellainen tasanen paska kerros, jossa johdot ja letkut menivät jossain seassa. Ja uskoisin sen olevan tosiaan sitä itteensä :lol: kyllä sen verran pahalle haisi kun kuumailmapuhaltimella sitä sulattelin ja paineilmalla puhaltelin puhtaaksi :eek:

Kiitos vielä kerran kaikille jotka auttoivat ja erityisesti cossuescolle jonka neuvosta löysin ongelman ;)
 
Hyvä että tuli kuntoon. Tuo maatilojen päästö taitaa olla väliin aika 'hapokasta' joten hyvin voi kuvitella miltä paikat näyttää muutaman vuoden muhimisen jälkeen...
 

Uusimmat keskustelut