520 starttiongelmia | AvantClub - Keskustelupalsta

rekoheko

Jäsen
Keskustelun aloittaja
8.1.2010
11
0
1
Terve, äkkiseltään en haulla ja selaamalla Huolto ja korjaus -osion lävitse löytänyt vastausta, joten ongelma on seuraava.
Avantti pari vkoa huilinut. Avaimesta kääntäessä latauksen ja öljynpaineen merkkivalot syttyvät ja naksunta alkaa. Hehkutus ei käynnistu eikä luonnollisesti starttaa. Virtaa on. Sulakkeen nro 3 vaihdoin varuiksi ilman vaikutusta. Missähän vika olisi?
 
Kääntyykö avain pesässään? Kuuluuko ollenkaan startin/solenoidin naksahdusta? Käynnistyspuolella ei ole sulaketta, ottaa jännitteensä laturilta tulevalta johdolta. Startin pitäisi toimia vaikkei hehkut toimi. Moottorin maadoitusjohto kannattaa tarkistaa, se tulee ensin mieleen.
 
Avain kääntyy, solenoidi naksahtaa, valojen tuikkeessa ei tapahdu mitään muutosta avaimen kiertyessä hehkutus-startti sektoriin. Varaosa päävirtakytkin löytyy hyllystä, mutta missähän tuo moottorin maadoitusjohto tarkalleen on? Tai siis miten se tarkistetaan? Juu tumpelo täällä päässä...
 
Tuo akun kengän löysyys voisi olla syy, nimittäin virittelin kaksi vuotta sitten ledityövalot Avanttiin ja akkua tuli roplattua/irroiteltua (otin virrat suoraat akulta oman sulakkeen, releenkautta). Mutta selkoa asiaan saamme vasta viikon päästä, tuntuu pakkanen taasen kiristyvän ja tältä illalta luonnovalokin hiipui juuri, vkolla muita kiireitä. Kiitos vastauksista, näillä mennään.
 
Avantti käy taas ja kukkuu. Ongelma olikin akun latingissa tai sen puutteessa. Akku antoi pakkasten lauhduttua riittävästi virtaa hehkun ja startin "käynnistykseen", aivan ei virta riittänyt starttamaan moottoria. Mitään en avannut, Ctekillä lisää virtaa vain ja vartin lohkolämmitys riitti.
 

Uusimmat keskustelut