Timberman

Jäsen
Keskustelun aloittaja
6.3.2010
610
0
16
Mikä malli on 523+ ? Miten se eroaa 520 malleista ??

Mallimerkintä 523 viittaisi 23 heppaseen koneeseen, mutta käsittääkseni siinä on moottorina sama 20 heppanen Kubotan diisseli kuin 520 malleissa.

Niin, ja kyse ei nyt ole uusista malleista, vaan vanhemmista peltikuorisista.
 
Isoin ero lienee hydraulinen ajo-ohjaus, joka 520+ mallissa on vaijerivälitteinen.

Sama eroavaisuus on 528 sr1 vs 530 sr1 mallien välillä.

Tiedustelin joskus huollolta mahdollisuuksia laittaa hydraulipedaali jälkikäteen 520 malliin, johon sain valistuksen että kaikki mikä on mahdollista ei ole välttämättä järkevää ja näin välittelen edelleen ajon ohjausta vaijerilla.
 
Kiitän ja kumarran valaistuksesta.

Oletan, että suora hydraulinen ohjaus vaatii vähemmän huoltoa, mutta onko siitä muuta etua? Vaierivälitteinen systeemi on varmasti ollut aikanaan edullisempi toteuttaa.
 
Sain omaa ostaessani käsityksen, että että se työ tehoa jonkin verran. Onko sillä mitään käytännön merkitystä, en tiedä.
 
Muuten ei ainakaan oman fiiliskokemuksen mukaan tehoja juurikaan syö. Eilen pakkaselle kun virittelin avantin liikkeelle lumihommiin, huomasin että kylmällä joutuu nostaan pedaalin melkopaljo ajoissa että pysähtyy :shock: siis siinä vaiheessa kun on vielä öljyt kun puuroa... mutta koitin kuitenkin varovasti liikkumista ja puuhastelua hissuksiin, melko nopeesti ne öljyt siitä alkaa notkistuun ja pääsee riehuun kunnolla.