528+ ajomoottorin letkun vaihto | AvantClub - Keskustelupalsta

gravedigger

Jäsen
Keskustelun aloittaja
24.5.2011
106
0
16
Kaivelin kantoja Avantilla ja huomasin että hydeöljy haisee, koneen alla lätäkkö.. Oikean taka-ajomoottorin alta tihkuaa öljyä, syynä se pieni ja ohut musta letku jonka liitin on näkymättömissä. Nyt neuvoa kyselen että mikä on helpoin konsti vaihtaa tuo letku? Purattaako renkaan ja ajomoottorin irti vai saako vaihdettua paikoillaan, vuotaa siis ajomoottorin puolelta.. Ja Avant on siis sr1.
 
Purin kiroilin ja totesin että hyvä kun purin..ajomoottori oli enää kahdella pultilla kiinni..? Onneksi ei kerennyt käymään pahempaa vahinkoa. Moottori oli jo niin kellallaan että oli siis puhkaissut sen k.o. letkun..
 
Moottoreiden kireyden tarkistus on huolto-ohjelmassa muistaakseni 200 h välein.

Takamoottoreiden irtoamisen voi aavistella siitä että käsijarru alkaa tökkiä ja etupyörien kireyden voi kokeilla nostamalla etupään ilmaan.

Kiristämiseksi joutuu irroittamaan käytännössä pyörän ja moottorin kiinnityslaipan rungosta. Ehkä jollain kapoisella erikoislenkillä voisi saada sisäpuolisen mutterin kiristettyä. Käytännössä on kuitenkin helpompi vetää moottorit ulos ja kiristää moottorit kiinnityslaippaan ja sitten laippa runkoon.

Moottorit kannattaa tarkistaa määrävälein. Jos moottori irtoaa vauhdissa voi käydä köpelösti tai ainakin huolto on jälkikäteen vaikeampi suorittaa.
 

Uusimmat keskustelut