600 sulakkeet,missä? | AvantClub - Keskustelupalsta

STEFFE

Lumimies
Keskustelun aloittaja
12.1.2012
5 401
862
138
Bobäck
Mistäköhän löytäisi sulakkeet tuossa 630 DLX mallissa. Aattelin vaan kun ei majakka vilku...
 
Mulla oli majakka rikki uudesta 750 DLXstä. Majakan kanssa on muita valoja samassa sulakkeessa, eli jos muut toimii, on vika majakassa. Viesti tehtaalle, niin saat uuden...
 
Kaikki muut valot toimii, 12V tulee majakalle asti. En nyt vaan reagoinut siihen että olik + ja - oikeinpäin. Kummastuttaisi kyllä että molemmat majakat olisivat pimeinä. Täytyy tarkistaa napaisuus vielä.
 
Sulakkeet ehjät, kaikki valot toimii. Jännitettä tulee majakan jalkaan asti. Mutta kumpikaan majakka ei toimi! Voisko siinä olla napaisuus väärinpäin! Ei kai ne voi olla? Tuo runkohan on maadoituksessa/hytissä kiinni.

Taitaa QAku olla oikeessa. Sitten tuo toinenkaan majakka ei ole koskaan myöskään toiminut. Vaihdoin siihen 420 malliin heti paneelimajakan kun sain sen. Eli en ole sitä edes kokeillut!
 
STEFFECTIVE sanoi:
Jep. Strobo, original

Täytyy tunnustaa, että omani ongelmia en ole koskaan selvitellyt tarkemmin. Välillä toimi ja välillä ei. Nyt ei ole ollut kenelläkään tarvetta, niin on valo maannut tarvikekassissa jo monta kuukautta.
 
Steffe testaa majakkaa liittämällä se suoraan akkuun irtojohdoilla. Jos jännitettä tulee majakalle saakka saattaa vika olla maadoituksen puolella.
 
Sinne majakka jalkaanhan tulee sekä + että - johto ja mittasin keskiön(+) ja reunan välillä ja jännitettä tuli jotain 12.6V. Majakkahan upotetaan siihen jalkhaan niin että se madoittaa siihen ulkoreunaan. Voisko siinä silti olla huono maadoitus?
 
Meneekö majakka riittävän syvälle jalkaan, että saa koskeketuksen siihen plus napaan?
Yleismittari mittaa heikollakin kosketuksella jännite-eron plus ja miinus napojen välillä.
 
Kyllä majakka on pohjassa. Ja kun mittarilla mittailee niin näyttää maan ja keskiön välillä 12.43V ja jos maan siirtää muualle esim. katolla olevaan pultiin niin näytää samaa. Myös eri ma kohdat ovat yhteydessä toisiinsa. Täytyy huomenna tarkistaa tuo majakka. Ei nyt ollut siihen mahdollisuus.
 
Usko pois, majakka kaput. Mulla oireili myös aluksi niin, että välillä toimi ja välillä ei, lopuksi vain ei. Jos majakan asennustapin keskikohdan ja ulkokuoren välillä on 12-14V mittarilla mitattuna, mitä sitä enempää ihmettelemään uuden koneen kanssa. Soitto tehtaalle ja uusi tulemaan.
 
Vika löytyi. Majakan sisällä oli heikko kosketus siinä kumiosassa. Sitä kun räplättiin niin johan rupesi vilkkumaan! En sitten sammuttanut sitä sen jälkeen vähän aikaan... 7 tuntia koneesa.