750 öljynvaihto ja liikaa öljyä koneeseen | AvantClub - Keskustelupalsta

Pahkis

Jäsen
Keskustelun aloittaja
6.5.2013
33
1
8
Ennen huoltoa luin manuaalista että ölymäärä koneessa olisi 9,5L. No ostin 10L kannun öljyä ja kun olin uuden suodattimen asentanut ja kaatanut lähes kaikki öljyt koneeseen niin katsoin tikusta että öljypinta onkin jo noin 1cm yli ylärajan.. Onko nyt otettava liika öljy pohjapropun kautta pois vai voiko liian öljyn olla vaan koneessa? Nyt kun koneen laittaa käyntiin ja kierroksia nostaa ja laskee niin tupruttelee sinistä savua.. Voiko liian öljyn vaan palaa pois?
 
Sitä mietinkin että saiskos sitä kautta vaan vähän lirutettua sitä pois?
 
STEFFE sanoi:
Pahkis sanoi:
Sitä mietinkin että saiskos sitä kautta vaan vähän lirutettua sitä pois?

Kyllä se mahdollista on. Mutta saa olla varpaillaan että saa propun takaisin ajoissa!

On olemassa laite jolla voi imeä nestettä.Noin kossupullon kokoinen säiliö jonka sisällä mäntä jolla vedetään neste siihen säiliöön.Säiliön pohjassa letku joka ujutetaan nestetilaan.Kerta imulla tulee nestettä n.0,5 litraa.Maksaa muutaman euron.
 
Tallista löytyy kyllä sellainen Bilteman pumppu millä on tullut vaihdettua johonkin ruohonleikkureihin öljyt mittatikun reijän kautta mutta taitaa olla mahdoton työntää sen letkua Avantin mittatikun reijästä sisään.. ja täyttöaukon kauttakin on huono (mahdoton) imeä eikä muitakaan paikkoja tullut mieleen mistä vois imaista hieman öljyä pois
 
Muistaakseni Motonetissa on (ollut) sähkökäyttöinen, 12 V, pumppu, jolla voi tyhjentää öljyt pois mittatikun reiästä. Toimii ainakin 520:llä. Öljyn pitää olla vain reilusti lämmintä, koska imuletku on tosi ohut. Letkut tulevat siis ao. pumpun mukana. Ne ovat sopivan jäykkiä, jotta imuletkun saa tungettua mittatikun reikään.
 
Liiat öljyt poistettu pohja propun kautta, piti 3 kertaa laskea öljyä pois ja ei tippunu kun yhden kerran tulppa öljy astiaan :)
 
Vaatii kansalaisrohkeutta avata pohjaproppua poistaakseen vaan vähän öljyistä.
Hyvä että onnistui :)
 
V2403(=745/750) moottorissa on myös syöttöpumpun alapuolella toinen öljytikun paikka, lähes öljypohjan tasolla. Siinä on tulppana kubotan tehtaalla katkaistu tikku, saa sormilla irti. Sitä kautta voi imeä vaikka jarrujen ilmauslaitteella(itsellä mallia, made in biltema).